Hautausmaiden digitointi: MyHeritage on taas mukana!

Hautausmaiden digitointi: MyHeritage on taas mukana!

Osana maailmanlaajuista aloitetta, jonka aloitimme yhdessä BillionGraves’in kanssa aikaisemmin tänä vuonna, MyHeritage rekrytoi joukon innostuneita vapaaehtoisia jatkamaan ponnistuksia hautausmaiden digitoimiseksi.

Digitoituamme onnistuneesti keskikokoisia historiallisesti merkittäviä hautausmaita aikaisemmin tänä vuonna (katso video), päätimme ryhtyä tähänastisesti suurimpaan haasteeseen – digitoida Israelin laajimman hautausmaan – jossa on yli 200,000 hautaa. Joten aikaisemmin tällä viikolla, aloitimme ainutlaatuisen projektin valokuvata suunnattoman Keski- Israelissa olevan Holon hautausmaan kaikki hautakivet.

Tämä oli eräs suurimmista tämän laatuisista tapahtumista, mitä koskaan on organisoitu maailmassa!

Tapahtuman paras puoli oli todellinen yhteistyö MyHeritage’n ja kaikkien johtavien sukututkimus organisaatioiden ja MyHeritage tehokäyttäjien välillä Israelissa. Kokonaisuudessaan noin 120 henkilöä liittyi osallistumaan aloitteeseemme ja noin 150,000 valokuvaa otettin hautakivistä tuona päivänä. Oli sydäntälämmittävää nähdä yhteistyötä niin monen kaikenikäisten sukututkimuksesta välittävien ihmisten ja ryhmien kesken, jotka työskentelivät yhdessä luodakseen suunnattoman vapaasti kaikkien käytettävissä olevan resurssin.

Päivä alkoi klo 8:30 – kun MyHeritage työntekijät ja vapaaehtoiset saapuivat toimistoillemme ja päättyi klo 18:30.

Gilad

Klo 9:00 nautimme käskynjaolla aamiaisen. Gilad Japhet, MyHeritage’n perustaja & toimitusjohtaja ja sukututkimus ekspertti, kuvaili parhaita käytäntöjä hautakivien kuvaamiseen, kiinnittäen huomiota laatuun ja täydellisyyteen. Gilad on itse ottanut lähes 5000 kuvaa hautakivistä tänä vuonna, luku mitä muiden sukututkimus toimitusjohtajien on vaikea panna paremmaksi!

Hautausmaiden digitointi

Klo 9:30, MyHeritage’n tilaamaa bussia vei kaikki Holon hautausmaalle.

Holon

Satelliitti kuva suuresta Holon hautausmaasta (klikka suuremmaksi)

Klo 10:30-13:00, kaikki kuvasivat ahkerasti hautakiviä, työskennellen pareina, kun levittäydyimme tehokkaasti peittämään hautausmaan.

Holon

Holon

Keskeytimme työn käydäksemme piknikki lounaalla läheisessä puistossa.

Keskeytimme työn käydäksemme piknikki lounaalla läheisessä puistossa.

Sitten palasimme hautausmaalle ja jatkoimme hautakivien kuvaamista auringonlaskuun asti.

Bussit palasivat MyHeritage’n toimistolle raportointi tilaisuuteen kahvin ja virvokkeiden merkeissä. Kaikki päivän aikana otetut kuvat ladattiin palvelimelle. Voittajat, jotka ottivat eniten kuvia hautakivistä, julistettiin ja kuusi henkilöä saivat palkintoina mestariravintolan lahjakortit. MyHeritage’n työntekijöiden parhaat avustajat olivat Lina (yleisavustaja) and Elad (R&D osaston päällikkö) jotka työskentelivät pysähtymättä yli-inhimillisellä nopeudella ja ottivat yli 4000 kuvaa kumpikin!

Saimme hienoa palautetta vapaaehtoisiltamme:

David Benaim –

Haluaisin kiittää tätä hienoa aloitetta, varustautumista ja tapahtuman järjestämisen vaatimaa suurta työtä. Nautin siitä suunnattomasti. Mitä enemmän tämän kaltaista toimintaa, sitä parempi. Hieno homma MyHeritage!!!!

Arnon Hershkovitz –

Kiitos esimerkillisestä organisoinnista ja mahdollisuudesta osallistua yhteiseen hyvään. Se oli ehdottomasti hieno päivä!

Rose Feldman –

Olipa kokemus! Vapaaehtoisten apu ja sukututkimusorganisaatioiden yhdistelmä koko maasta ja MyHeritage’n työntekijöiden tuki auttoivat tässä hienossa yrityksessä rakentaa kansallinen hautausmaiden tietokanta. Sinun on antoisaa olla vapaaehtoisena ensi kerralla.

Hudson Gunn, president of BillionGraves –

Kiitos, että saimme osallistua tähän hienoon projektiin! Onnittelut teille ja tiimillenne! Olette virallisesti luoneet suurimman hautausmaa projektin ja onnistuneesti ladanneet enemmän kuva kuin mikään muu historian  projekti!

Tässä kokoelma kuvia tältä hienolta päivältä:

Holon tapahtuma oli erittäin hyvin organisoitu ja palatessaan kotiin päivän päättyessä, jokaisesta tuntui, että suuri työ oli tehty. Kuvat tulkitaan pian ja kaikki tieto tulee olemaan veloituksetta saatavilla MyHeritage’ssa ja BillionGraves’ssa.

Suunnittelemme uuttaa yhden päivän tapahtumaa lähitulevaisuudessa täydentämään  Holon hautausmaan digitointi.

Meidän sukupolvemme tehtävä on pelastaa ja tallettaa hautakivien arvokas tieto tuleville sukupolville. Me MyHeritage’ssa otamme tämän velvollisuuden hyvin vakavasti. Kutsumme sinut liittymään aloitteeseemme ja auttamaan meitä digitoimaan maailman kaikki hautausmaat yhdessä.

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • Sirkka Stephens

    10 maaliskuun, 2016

    Miten voin lisätä omia valokuvauskoneella ottamiani kuvia koska minulla ei ole smart phone vaan puhelin ilman dataa?