Menneisyys, jota David ei koskaan osannut kuvitella

Menneisyys, jota David ei koskaan osannut kuvitella

Lokakuussa on 210. vuosipäivä suuren brittiläisen sotasankarin, vara-amiraali Horatio Nelsonin, kuolemasta. Hän haavoittui kuolettavasti viimeisessä voitokkaassa Trafalgarin taistelussa vuonna 1805.

Keskustelimme äskettäin Englannista, Bathista kotoisin olevan MyHeritage-käyttäjä David Bullockin kanssa. Hän oli juuri havainnut häkellyttävän yhteyden itsensä ja Nelsonin välillä.

David ja Horatio

Kun graafisena suunnittelijana työskentelevä David helmikuussa 2014 ryhtyi jäljittämään juurensa, ei hän millään voinut kuvitella mihin voimakkaisiin tunteenpurkausiin hänen tutkimusmatkansa johtaisi.

Yhdeksän kuukauden sisällä hän on löytänyt tusinoittain sukulaisia, mm. hänen biologisen äitinsä ja sisaruksiansa. Laaja-alaisessa sukututkimustyössään hänelle paljastui vieläkin jännittävämpi seikka – hän on näkyvien Brittiläisten historiahenkilöiden jälkeläinen, mukaan lukien amiraali Nelson and Vilhelm Valloittaja.

Kun vaimoni Ana, joka auttoi tutkimista viereisessä huoneessa, innostuneena kysyi olinko katsonut sukupuutani. Sanoin ”Kyllä, katson sitä parhaillaan. Isoisäni oli kemisti.” Hän vastasi ”Ööh..saatat haluta nähdä tämän”. Hän oli mennyt vielä vähän taaksepäin sukupuussa ja löytänyt tiedon, että Horatio Nelson oli isoisoisäni neljännessä polvessa. Olin lievästi sanottuna hämmästynyt.

Davidin syntyessä 1963 nuori taiteilijaparille, jotka eivät vielä olleet kypsiä vanhemmiksi, hänet adoptoitiin kuuden viikon ikäisenä. Hän on aina tiennyt olevansa adoptoitu, mutta hänellä oli varsin vähän tietoa biologisista vanhemmistaan. Viime helmikuussa hän sai päähänpiston tilata syntymätodistuksensa selvittääkseen menneisyytensä tarkemmin. Asiakirja sisälsi hänen biologisen äitinsä nimen, ja onneksi hänen sukunimensä on harvinainen.

Hänen nimensä oli Ray Vanda Style. Tein haun verkossa ja muutaman tunnin kuluttua löysin hänen avioliittotodistuksensa ja osoitteensa. Hänen sukupuunsa oli myös verkossa ja ilahduin tiedosta että isoisäni oli ollut Lontoossa Kings Collegen kemistinä.  Mutta sitten vaimoni toi esille jotain paljon kiinnostavampaa – että Horatio Nelson kuuluu sukupuuhuni!

David oli niin innoissaan, että hänen oli vaikeata hillitä tunteitaan. Hän lähetti heti sähköpostin biologiselle äidilleen, kiittäen häntä tilaisuudesta antaa hänelle paremman elämän.

Kirjoitin haluavani mieluusti tavata häntä, mutta ymmärtäisin jos hän päättäisi, että elämänsä tässä vaiheessa hän ei sitä haluaisi.


Muutaman päivän kuluttua hän sai äidiltään sähköpostin.

“Haluan mielelläni tavata, mutta puhutaan ensin puhelimessa.”

Vain viikko siitä kun hän löysi syntymätodistuksensa, ja nyt David oli puhelimessa biologinsa äitinsä kanssa.

Tämä oli samalla epätodellista ja normaalia; puhuimme kuin olisimme tunteneet toisemme monta vuotta.

David lähti viikonlopuksi Plymouthiin ensimmäistä kertaa tapaamaan biologista äitiänsä ja hänen poikaansa – Davidin velipuolta.

Koska hän halusi löytää tietoa biologisesta suvustaan, innostui hän heti sukututkimuksesta. Hän sai pian yhteyden etäiseen sukupuuhun. Hän onnistui jäljittämään biologisen isänsä, mutta kauhistui kun selvisi, että hän oli asunut Lontoossa ja kuollut 1998.

Etsiessään muita amiraalin elossa olevia jälkeläisiä selvisi Davidille, että hän on Horatio Nelsonin etäinen sukulainen.

Ryhdyin kartoittamaan kaikkea tietoa mitä löysin Nelsonin jälkeläisistä. Satojen nimien joukosta, supistin listan käsittämään 31 elossa olevaa kuuluisan Trafalgarin taistelun jälkeläistä.

Davidin iloksi hänelle selvisi, että hänen siskopuolensa Lily Style, johon hän oli myös ollut yhteydessä, oli myös tietoinen heidän kuuluisasta sukuperästään. He yhdistivät voimansa, jakoivat tutkimustietonsa ja kokosivat lisätietoa perheestä.

Adoptiolapsena haaveilin aina eksoottisista perheyhteyksistä, mutta ikääntymiseni myötä ymmärsin, että minun tulee irtautua haaveista ja hyväksytä realiteetit. Tänään voin sanoa, että haaveestani on tullut totta. Minulle selvisi että minulla on hyvin arvostettuja ja kuuluisia suvun jäseniä. Olen David Bullock, lordi Nelsonin jälkeläinen. Tämä tuntuu uskomattomalta.

David on luonut laajan sukupuun MyHeritagessa ja tekee siihen jatkuvasti lisäysiä. Mitä enemmän tietoa he lisäävät, sitä enemmän SmartMatch-osumia he saavat. Heidän sukupuunsa on nyt metsä!

Piditkö Davidin tarinasta? Onko sinulla tarina kerrottavana liittyen sukututkimukseen? Haluaisimme lukea sitä! Lähetä meille sähköpostia osoitteella stories@myheritage.com.