Meidän tarinamme: 60 vuoden etsintä

Meidän tarinamme: 60 vuoden etsintä

Vain kaksi kuukautta sitten, 60 vuoden etsinnän jälkeen MyHeritage löysi yhteyden australialaisen Ann Clare Meagher’in äidin Hilda Welchman Moss’n ja aiemmin tuntemattoman englantilaisen Ann’n äidinpuoleisen sedän, John Welchman’n välillä.

Ann’n äiti ja isä heidän hääpäivänään

 

Ann’n äiti, Hilda, kuoli 32 vuotiaana ja häneltä jäi kuusi lasta Ann’n ollessa yhdeksän vuotias. Hänen isänsä, Fred Moss, oli Britannian armeijan majuri, joka oli sijoitettu Intiaan ja Ann syntyi Lahoressa (nykyään Pakistan) vuonna 1945. Hänen äitinsä oli matkustanut Intiaan Englannista ja meni naimisiin vuonna 1941.

Teini-ikäisenä minä usein utelias tietämään isovanhemmistani koska minulla ei ollut tietoa heistä tai yhteyttä heihin. Me muutimme Melbourne’en, Australia’an vuonna 1962. Minusta tuli sairaanhoitaja ja olen ollut 43 vuotta onnellisesti naimisissa ihanan aviomieheni kanssa ja meillä on kolme poikaa.

Ann oli vuosikausia turhaan etsiskellyt äitinsä puoleisia sukulaisia kunnes hän liittyi MyHeritage’n jäseneksi ja sitten löysi aiemmin tuntemattoman setänsä. Ann löysi Internetistä tarinan, jonka hänen setänsä oli kirjoittanut elämästään ja Ann mykistyi siitä, että setä oli etsiskellyt sisarensa perhettä 60 vuotta. Setä asuu Dorset’issa, Englannissa. Ann kirjoitti alla olevan kirjeen sedälleen sen jälkeen kun hän oli löytänyt hänet:

John Welchman ja hänen vaimonsa Maureen

Rakas John,

Nimeni on Ann Moss Meagher. Äitini oli nimeltään Hilda ja hänen siskonsa oli Una. Olin hämmästynyt kun löysin verkkosivustosi ja huomasin, että olet minun setäni. Olen vuosikausia etsiskellyt tietoja Una’sta ja eilen äitini morsiusneito, Mollie, kertoi, että äidilläni oli myös veli. Voinko soittaa sinulle niin voisimme jutella? Asun Queensland’issä mieheni ja kolmen poikani kanssa. Olen yhden lapsen mummo ja toinen lapsenlapsi on tulossa. Lentäisin Englantiin sisareni Hildan kanssa. Hilda oli vain yhden kuukauden ikäinen kun äitini kuoli 32 vuotiaana.  Teen sukupuuta ja sinä, äitini veli, olet se, jota oli lähes mahdotonta löytää.  Minun velipuoleni, Peter, asuu Englannissa. Haen hänen osoittensa ja lähetän sen sinulle.

 

Vastaathan pikimmiten
Rakkaudella
Ann

Pian sen jälkeen Ann sai kirjeen sedältään, John Welchman’ilta:

Rakas Ann ja perhe

Olin melkoisen hämmästynyt kun soitit. Melkeinpä laitoin puhelimen jo kiinni koska meni tovi ennekuin aloit puhumaan. Ajattelin, että onko se taas yksi roskasoitto! En kirjoita paljon, olisi parempi jos käyttäisimme Skype’ä. Liitän mukaan kaksi valokuvaa äidistäsi ja isästäsi. Olen saanut kuvat Maurice’lta (Una’n mieheltä). Nämä ovat ainoat valokuvat, jotka minulla on ja muistan heistä niin vähän koska me lähdimme pois vuonna 1947 kun minun äitini kuoli Rawalpindissä. Minulla on valokuva hänen haudaltaan Rawalpindissä. Muutama vuosi sitten olin yhteydessä Lahore’n piispaan ja hän kertoi, että äidin hauta on edelleen siellä.

Kun tapaamme, meillä on paljon kerrottavaa ja opittavaa.

Rakkaudella Welchman’in perhe


John

Ann sanoo, että he ovat puhuneet puhelimessa ja Skypen kautta monta kertaa, ja että Ann matkustaa sisarensa kanssa Englantiin tapaamaan häntä – kaikki kiitos MyHeritage’lle!

Ann kiinnostui suvun historiasta koska hänellä ei ollut tietoa esivanhemmistaan ja hän toivoi kovasti löytävänsä jonkun. Etsinnän aikana hän liittyi MyHeritage’en vasta pari kuukautta sitten ja pitää siitä kovasti koska on saanut hyviä tietoja.

Ann sanoo, että hänen perheensä on kiinnostunut tutkimuksista ja lisää, että hänen päämotivoijansa on Helen Blain, myös Australia’sta. Vaikkakaan kaikki hänen sukulaisensa eivät ole hänen sukusivustonsa jäseniä, niin suhteet sukulaisiin ja yhteydenpito on kehittynyt parempaan suuntaan.

Tällä hetkellä hänellä on sukupuussa 29 suvun jäsentä Australiasta ja Englannista.  Hän on löytänyt lisää sukulaisia Australiassa. Kuten on edellä kuvattu, hän on löytänyt setänsä ja serkkujansa ja he pitävät yhteyttä sähköpostitse ja Skypen avulla. Hän kuvaa näiden yhteyksien olevan ”erittäin tuntenteikkaita”.

Suurin yllätys oli se, että hän löysi Intenetistä artikkelin, jonka oli kirjoittanut hänen setänsä ja jossa hänen setänsä kertoo omasta elämästään ja siitä, että oli menettänyt yhteydet sisareensa, Ann’in äitiin, yli 60 vuotta sitten.

Ann’n vinkit lukijoille, jotka ovat juuri alkamassa sukutukimusretkeänsä.:

• Keskustele kaikkien vanhempien sukulaistesi kanssa.
• Liity MyHeritage’en, se on erittäin hyödyllinen.

Oletko nauttinut Ann’in kertomuksesta? Oletko sinä löytänyt sukutukimusretkelläsi suvun jäseniä, jotka ovat itsenäisesti etsiskelleet sinua? Kuinka löysitte toisenne? Kerro meille kommenttisi alla olevien linkkien kautta.

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • helena heinio-kemppainen

    9 joulukuun, 2015

    Hieno juttu, että näin voi löytää sukulaisiaan.Iloitsen puolestanne.
    Löysin itselleni saamelaisia esi-isiä My heritagen kautta.
    Samoin löysin 2. serkun, josta en ole tiennyt mitään. Saksassa asuvan veljeni löysin muuta kautta, mutta tiedän, miltä tuntuu, kun kadoksissa ollut sukulainen löytyy.

  • Sirkka Kalaranta

    12 joulukuun, 2015

    Olen aina valittanut sitä, että minulla on hyvin vähän sukulaisia. Innostuin tutkimaan varhain menettämäni isän sukua. Liityin MyHertage’en ja sain viestin mahdolliselta veljen tyttäreltä. Soitin heti hänelle, tutustuimme ja löysin velipuolen, josta en ollut milloinkaan kuullut. Olen todella iloinen löydöstä, uudet sukulaiseni ovat todella mukavaa väkeä.