Esittelyssä MyHeritage-yhteisö: Saa apua tai anna sitä muille

Esittelyssä MyHeritage-yhteisö: Saa apua tai anna sitä muille

Sukututkimuksessa törmäämme usein kompastuskiviin, kuten erityisen vanhoihin kirjeisiin kielellä jota emme ymmärrä, arvoitukselliseen valokuvaan jonka henkilöitä emme tunne, tai sukulaiseen josta emme löydä mitään tietoa. Muiden apu voi olla tarpeellista näiden sukututkimuksen esteiden murtamiseksi.

”MyHeritage Community” on uusi hyvin tarpeellinen Kysymysten & Vastausten keskus käyttäjillemme, yhteistyöhön ja avunantoon tyypillisimpiin sukututkimuskysymyksiin, kuten kauan sitten kadonneiden sukulaisten löytämiseen, historiallisten dokumenttien kääntämiseen, epäselvän käsialan tulkitsemiseen, tuntemattomien ihmisten tunnistamiseen valokuvista, tai vaikeasti selvitettävien sukulaisten etsimiseen. Se on rakennettu kuva-suuntautuneeksi foorumiksi, integroituen MyHeritage sivustoon (joten sinun ei tarvitse kirjautua sitä varten erikseen), ja se voi tuoda tutkimukseesi läpimurron, ja se on täysin ILMAINEN.

Käy MyHeritage Communityssä nyt

MyHeritage Community perustuu vapaaehtoisuuteen jolla sukututkimusyhteisöä on siunattu. Yksi määritelmä, josta pidämme, sukututkijalle on, henkilö, joka käytettyään suurimman osan tutkimussuunnista omaan sukupuuhunsa, alkaa auttamaan muita omien sukupuidensa kanssa, vain koska he pitävät tavoitteesta niin paljon. MyHeritage Community on täydellinen paikka ihmisille jotka sopivat tuohon kuvaukseen, ja kaikille muille jotka tarvitsevat apua silloin tällöin.
81 miljoonalla rekisteröityneellä käyttäjällä (joista yli 30 miljoonaa on luonut sukupuun), ollen käytännössä jokaisessa maassa ympäri maailman, ja puhuen 42 MyHeritagen tukemaa kieltä (ja muita), MyHeritagen kansainvälisellä käyttäjäyhteisöllä on paljon annettavaa. MyHeritage Communityllä voit saada apua omaan tutkimukseesi tai auttaa muita. Käyttäjät voivat hyötyä omaa syntymäkieltään puhuvien taidoista. Esimerkiksi käyttäjä Yhdysvalloista löytää esivanhempien käsin kirjoittaman Norjankielisen kirjeen voi lähettää siitä kuvan ja pyytää käännöstä. Toinen käyttäjä Norjasta voi ilmoittautua kääntämään sen.

Pääset MyHeritage Communityyn koska tahansa klikkaamalla ”Community” linkkiä alaosassa.

MyHeritage Community on ollut käytössä vähän aikaa, ja jo nyt on saatu erittäin hyviä esimerkkejä käyttäjistä auttamassa muita sukututkimuksen hengessä, helpoista pyynnöistä monimutkaisiin. Klikkaa mitä tahansa esimerkkiä alta nähdäksesi sen täydessä koossaan:

1) Seuraavassa esimerkissä nainen Italiasta etsi syntymä- tai aviolittotodistuksia esinvanhemmistaan Fara San Martinosta, Italiasta. Vastaus ystävälliseltä käyttäjältä kertoi ettei todistuksia voi löytää verkosta, mutta antoi lisätietoja minne ottaa yhteyttä jatkotutkimuksia varten.

2) Tässä tapauksessa käyttäjä Braziliasta lähetti saksankielisen konfirmaatiotodistuksen vuodelta 1882 ja pyysi siitä käännöstä. Hänelle vastasi amerikkalainen ja saksalainen käyttäjä, jotka kertoivat hänelle dokumenttien merkityksen ja niiden alkuperän. Lähettäjä oli innoissaan saadessaan vastaukset dokumenttiinsa.

3) Seuraavassa esimerkissä käyttäjä lähetti kuolintodistuksen ja pyysi sen kääntämistä saksasta englanniksi. Hän sai käännöksen samana päivänä.

4) Tässä käyttäjä Ruotsista pyysi apua käsin kirjoitetun venäjänkielisen esivanhemman valokuvassa olevan tekstin tulkitsemiseksi.  Hän sai vastauksen paljon helpommin luettavassa painetussa muodossa. Tässä alkuperäinen pyyntö oli ruotsiksi, mutta vastaus venäjäksi ja ”Kiitos” englanniksi, mistä pidämme erityisen paljon. Todella globaali yhteisö!

Saadaksesi apua:
Mene MyHeritage Communityyn. Klikkaa ”Luo uusi pyyntö”. Valitse pyynnön tyyppi: käännös, tunnistus, nimen merkitys, käsialan tulkinta tai henkilön etsintä. Jos käytettävissä, lähetä dokumentin kuva tai valokuva mihin tarvitse apua. Lisää yksityiskohtainen kuvaus ja klikkaa ”Lähetä pyyntö.”

MyHeritage ilmoittaa sähköpostitse kun saat vastauksen tai kommentin pyyntöösi. Kaikki pyynnöt ovat ”Viimeiset pyynnöt” alle listattuna, kaikkien jäsenten nähtävinä. Omat pyyntösi ovat myös sivun alaosassa otsikon ”Sinun pyyntösi” takana josta pääset niihin käsiksi koska tahansa.

Vinkit:

  • Anna niin paljon tietoa kuin mahdollista pyyntöösi. Anna tarkasti nimet, päivämäärät, tai mitä tahansa jotka uskot tarpeelliseksi. Muut voivat siten auttaa sinua tehokkaasti.
  • Suosittelemme että kirjoitat pyyntösi englanniksi, koska siten saat mahdollisimman suuren kohdeyleisön pyynnöllesi auttamaan sinua. Se ei ole pakollista mutta suositeltavaa.
  • MyHeritage Community ei ole teknisen tuen foorumi tai yhtiön edustajien yhteydenottoon. Näitä tarpeita varten käy meidän Help Centerissä.
  • Älä huoli jos et saa apua nopeasti; pyyntösi säilyy Communityssä ja ennemmin tai myöhemmin joku löytää sen ja auttaa sinua.

Antaaksesi apua:
Mene MyHeritage Communityyn ja selaa pyyntöjä jotka kiinostavat sinua tai tunnet aiheen hyvin. Tarjoa apua lähettämällä kommenttisi pyytäjälle. Pyynnön lähettäjä saa sähköpostitse tiedon kommentistasi. Valitase näytettäväksesi kaikki viimeaikaiset pyynnöt tai suodata pyyntöjä tyypin mukaan. Oletpa sitten sukututkija tai kokenut sukututkimuksen harrastaja, me arvostaisimme kovasti jos voisit vierailla Communityssä ja autta ajoittain muita!!

Yhteenveto:
Kutsumme sinut käymään MyHeritage Communityssä tänään ja lähettämään pyyntösi sukututkimuksesi apua kaipaavista mysteereistä. Rohkaisemme sukututkijoita olemaan ystävällisiä muille käyttäjille, merkitsemään Communityn selaimen kirjanmerkkeihin ja ajoittamaan auttamaan muitakin ylitsepääsemättömien esteiden kanssa. Olemme uusista menestystarinoista tämän keskitetyn resurssin ansiosta, ja odotamme sitä innolla.

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • Antti Lind

    27 heinäkuun, 2016

    Hukassa henkilö: Michael Ersson. Synt 28.09.1775 Ahlainen Finland
    (Ahlainen Ylikylä Bengtsgård torp.)

  • Antti Lind

    3 elokuun, 2016

    Olen koko kevään v 2016 yrittänyt saada oikaisua maksusuorituksiini. Ihmettelen että se teille on niin vaikeaa löytää maksusuorituksiani vaikka olen ne kaikki maksanut samalle tilille. onko joku ” vetänyt välistä ”koska rahojani ei ole noteerattu .Luulisin teidän pystyvän korjaamaan asian jos vain viitsitte. Ilmoitatte vain että ”sitä priorisoiraan” Käsittelynumero: #2016060010051821
    Tehkää nyt ihmeessä asian eteen jotain. Fasebokista löytyy kavereita jotka haluavat lähteä mukaan taistoon.

    • A

      annikka

      9 marraskuun, 2016

      Hei Antti,
      kiitokset reklamaatiosta. Olen välittänyt tiedon eteen päin ja
      asiaa aletaan hoitamaan heti.
      Terveisin
      Annikka