Uusi Innovaatio: Aurinkokaavio

Uusi Innovaatio: Aurinkokaavio

Sukupuukaaviot ovat oiva tapa jakaa tutkimuksesi muun suvun kanssa ja herättää sukusi historia eloon. MyHeritage tarjoaa laajan kokoelman kauniita kaavioita ja kirjoja, jotka voidaan luoda — ilmaiseksi — perhesivustoltasi muutamalla klikkauksella.

Tänään esittelemme uuden lisäyksen joukkoon — Aurinkokaavion. Tämä on uusi innovatiivinen sukupuu kaavio jälkeläisten visualisoimiseksi sukupuissa.

Me kutsumme sitä ”Aurinkokaavioksi”, koska pääesivanhempi (käyttäjän valitsemana) näytetään keskustassa monien jälkipolvien  kehystäessä saman keskeisillä ympyränkehillä. Se voitaisiin luokitella jälkeläisten viuhkakaavioksi, mutta se on ainutlaatuinen siinä, että se sisältää myös valokuvat ja sitä ei ole rajoitettu sukupolvien lukumäärään. Uusi Aurinkokaavio suunniteltu olemaan tilallisesti tehokkain kaavio ja kuitenkin helposti ymmärrettävä. Onko sinulla sukukokous lähiaikoina? Ota mukaasi Aurinkokaavio (tai useita, yksi kullekin sukulinjalle) ja jokainen tulee huokailemaan sen vuoksi!

MyHeritagen perustaja ja CEO Gilad Japhet teki ylläolevan kaavion suorasta isälinjastaan (Japhet/Pat)  — näyttäen iso-iso-isänsä jälkeläiset. Klikkamalla tästä näet koko PDF version Gilad’in kaaviosta. Huomaa, että elossa olevat henkilöt on näytetty vain alkukirjaimin heidän yksityisyytensä suojelemiseksi (tämä on yksi kaavion luonnissa käyttäjän valinnan mahdollisuuksista).

Haaste
Sukuhistorian intoilijat hakevat aina parasta kaaviota sukukokouksiin ja muihin juhlaviin sukutapahtumiin. Tavallinen jälkeläiskaavio tyypillisesti pysty- tai vaakasuuntainen saattaa tulla suunnattomasti liian suureksi ja kömpelöksi ollakseen käytännöllinen tapahtumiin tai seinälle ripustettavaksi (ellet omista kartanoa). Jälkeläisten viuhkakaaviot ovat normaali valinta, mutta tähän asti niillä on ollut rajoituksensa. Ne olivat rajoitettuja sukupolvien määrään, eikä niissä ollut henkilökohtaisia valokuvia..

Aurinkokaavion nousu
Aurinkokaavio on suunniteltu kuvaamaan niin monta jälkeläistä kuin mahdollista pienimpään mahdolliseen kaavioon. Kaaviot, jotka sisältävät satoja, jopa tuhansia henkilöitä voidaan nyt valmistaa tässä kompaktissa ympyränmuodossa ja ripustaa mukavasti seinälle. Aurinkokaavio sisältää suuritarkkuuksiset henkilökohtaiset kuvat, tehden siitä  ainoan kuvilla varustetun jälkeläisviuhkakaavion, jollaista et löydä mistään muualta. Tämä ainutlaatuinen kaavio on saatavilla vain MyHeritagessa — kukaan muu ei voi generoida sitä sinulle.

Edelleen, kehitimme algoritmin, joka tekee Aurinkokaavion vieläkin tiiviimmäksi. Se laskee jokaisen yksilön tarkan paikan tuottaakseen pienimmän mahdollisen kaavion samalla kun se pyörittelee ympyrän kehiä pikku askelin jotta jälkeläiset näutetään niin lähellä vanhempiaan kun mahdollista. Kaikki tämä on tehty samalla säilyttäen selkeys jopa tiivistyksen korkeimmilla tasoilla ja tiivistys on parametri, jota käyttäjä voi hallita.

Inspiraatio
Aurinkokaavion suunnittelua inspiroi sukupuun muoto johon  MyHeritagen tutkimustiimi törmäsi useita kertoja liittyen  pro bono tutkimukseen joka oli yhteydessä juutalaiseen yhteisöön Kreikan Korfussa. Kaaviomuoto jonka löysimme on ollut tässä yhteisössä käytössä vuosisatoja. Tutkijamme ymmärsivät välittömästi tämän kaavion yksilölliset edut. Sen loistokkuus johtuu siitä miten erilliset segmentit (muuttuvin asteluvuin) on allokoitu kullekin henkilölle riippuen hänen jälkeläistensä lukumäärästä ja yksinkertaisesta tavasta jolla sitä voidaan lisätä ajan myötä, kun uusia perheenjäseniä syntyy.

MyHeritage vastikään esitteli Aurinkokaavion 93 vuotiaan Holokaustista selviytyjän Nata Gattegno’n sukukokouksessa Korfulla. Vaikka hän luuli olevansa yksin maailmassa, tutkimuksemme paljasti serkkuja, joita Nata ei koskaan tiennyt olevan tai oli kadottanut yhteyden heihin vuosia sitten. Seuraava video on loistava esimerkki jännityksestä ja vaikutuksista, jota tämän tyyppisellä kaaviolla voi olla tulostettuna ja käytettynä. Aurinkokaavio ilmestyy noin videoon n.  3min10sek  ja sisältää noin 900 henkilöä.

 

Aurinkokaavio on ilmainen, ja kaikki MyHeritagen käyttäjät voivat nauttia siitä juuri nyt.

Kuinka luodaan Aurinkokaavio

MyHeritage  perhesivustollasi, ”Sukupuu” kohdasta valitse ”Tulosta kaavioita & kirjoja”. Valitse ”Aurinkokaavio”.

Kohdassa ”Mukauta kaaviota” , Valitse pääesivanhempi kaavioon, syötä kaavion otsikko, poimi näytettävien sukupolvien lukumäärä (oletusarvo: kaikki sukupolvet) ja valitse näytettävät faktat (ei faktoja, syntymä- ja kuolinvuodet, syntymä- ja kuolinpäivämäärät, tai syntymä- ja kuolinpäivämäärät ja -paikat). Jos pääesivanhemmalla on enemmän kuin yksi puoliso, valitse kaavioon tuleva.

Klikkaa ”Esikatsele kaavio” ruudun alaosasta luodaksesi esikatselun. Poiketen muun tyyppisistä kaavioista, Aurinkokaavio syntyy hyvin pian, joten voit esikatsella sen, trimmata sitä edelleen, kunnes olet täysin tyytyväinen siihen ja luo sitten lopullinen PDF tiedosto. Esikatselumoodissa voit zoomata esikatselua sisään ja ulos, muuttaa sen asetuksia, tai generoida sen käyttäen ylhäällä olevia säätimiä:

”Asetuksissa”  voit muuttaa koko kaavion ulkonäön ja esikatsella muutokset. Täällä voit muuttaa useita asetuksia, kuten tekstifonttien ja henkilökuvien koot (Oletusarvona on Suuri molemmille),kaavion  tiiveyden tason ja näytetäänkö puolisot (mikäli ei, vain verisukulaiset näytetään).

Kaavion tiiveysasetukset sallii sinun kontrolloida valintaa kaavion tiiveyden ja selvyyden välillä. Vähemmän tiiviit kaaviot voivat olla selvempiä seurata, mutta vaativat suuremman koon tulosteena. “Äärimmäinen” tiiveys tuottaa pienimmän mahdollisen kaavion, mutta huomioi että tällainen kaavio saattaa tulla huonommin tulkittavaksi, koska lapset näytetään kauempana erillään vanhemmistaan.

Kun olet tyytyväinen kaavioon, klikkaa ”Luo kaavio”  ja odota sen valmistumista PDF tiedostoksi. Voit sitten ladata sen tietokoneellesi ja se voidaan myös automaattisesti lähettää sinulle sähköpostilla. Voit tulostaa sen itsellesi kotona tai käyttää ammattimaista tulostuspalvelua, tai lähettää sen sähköpostilla sukulaisillesi. Meiltä saat myös integroidun tulostuspalvelun, mistä voit tilata ihastuttavan julisteen sukupuustasi ja  – kansainvälisellä postituksella – saada kaaviosi toimitetuksi mihin tahansa maailmassa. Tarjoamme valikoiman paperityypeistä (sisältyen standardipaperi, matta valokuva, kiiltävä valokuva, vinyyli ja  kanvaasi), aina kokoon 107cm (lyhempi sivu) ja valintana laminointi.

Vihjeet

  • Lataa puuhusi niin monta henkilökuvaa kuin mahdollista. Tämä auttaa puutasi heräämään henkiin ja useammat kuvat tekevät Aurinkokaaviosta vetovoimaisemman.
  • Uutta MyHeritagessa? Kirjaudu kotisivullesi ja lataa sukupuusi GEDCOM tiedostona ja voit heti luoda sukusi Aurinkokaavion.

Yhteenveto

Aurinkokaaviot ovat uusi esimerkki  MyHeritage’n tahdosta jatkuvasti innovoida ja tuupata sukututkimusta ja teknologiaa eteenpäin, jopa traditionaalisella alueella missä on ajateltu, että ole enää tilaa jäljellä uudelle kehitykselle. Sukupuukaavioita on käytetty vuosisatoja ilman suurempia muutoksia ja kehitystä — ennen kuin nyt. Vertaamme terävää teknologiaamme menneiden sukupolvien viisauteen tuoda uusia edistysaskeleita sukututkimukseen tuomalla käyttäjillemme parannuksia heidän sukuhistoriansa tutkimukseen.

Toivomme, että nautitte luomalla sukunne Aurinkokaavioita!

Jaa kanssamme tarinasi onnistumisesta käyttäessäsi Aurinkokaavioita suvustasi, kirjoittamalla meille osoitteeseen  stories@myheritage.com