Esittelyssä FamilyMap—Interaktiivinen kartta sukusi historiaan

Esittelyssä FamilyMap—Interaktiivinen kartta sukusi historiaan

Olemme iloisia julkaistessamme tuotteen FamilyMap (Sukukartta), innovatiivinen tapa hahmottaa sukusi historia. FamilyMap tulostaa tapahtumia sukupuustasi kuten syntymät, avioliitot ja kuolemat, kuin myös digitaaliset tai skannatut valokuvat interaktiiviselle maailmankartalle.

Oletko koskaan miettinyt, kuinka lähellä esivanhempasi asuivat toisiaan? Missä tarkasti iso-isoäitisi oli syntynyt? Näkemällä sukusi muinaiset merkittävät tapahtumat kartalla, auttaa sinua saamaan selvemmän kuvan sukusi matkasta. Selvitä esivanhempiesi sijainnit niin saat uuden maantieteellisen ja historiallisen näkymän sukusi historiaan. Saatat äkkiä oivaltaa, että isovanhempasi tulivat aika pieneltä alueelta Euroopassa, tai että toiset serkkusi ovat todella naapureitasi.

FamilyMap näyttää kaikki valokuvanne ja tapahtumanne ryhmiteltynä maan ja sijainnin mukaan, sallien sinun helposti suodattaa karttaa näyttämään sen henkilöittäin, perheryhminä, tapahtumien tyyppinä ja aikajaksona. Jos sinulla on tabletti kuten iPad tai Android tabletti, FamilyMap näyttää siinä upealta. Kykenet paneroimaan tai zoomaamaan sormillasi ja nauttimaan kartoista suunnattomasti.

FamilyMap on ilmainen kaikille käyttäjille. Pääset siihen kirjautumalla MyHeritage perhesivustollesi ja valitsemalla Sovellukset valikosta Family Map. Mikäli olet uusi käyttäjä, kirjaudu ensin  MyHeritage kotisivulta, lataa sukupuusi  GEDCOM tiedostona ja voit heti katsella sukupuusi sukukarttaa.

FamilyMap näyttää suvun historian tapahtumia sukupuustasi kartalla. MyHeritage pyörittää taustalla toimintoa, joka muuntaa jokaisen sukupuussasi tai valokuvassa esiintyvän  paikannimen maantieteellisiksi koordinaateiksi. Tätä prosessia kutsutaan geokoodaamiseksi. kun koordinaatit on laskettu, sukusi historian tapahtumat esitetään kartalla.

FamilyMap ’in pääruutu näyttää upotetun kartan. Vasemmalla laidalla on luettelo kaikista paikoista, jotka esiintyvät sukupuussasi. Numerot luettelossa edustavat sukupuusi viittausten lukumäärää kussakin paikassa. Kartta näyttää kunkin sijainnin nastat.

Käytä hiirtä karttanäkymän paneroimiseen vetämällä sillä kaikkiin suuntiin. Voit  zoomata sisään tai ulos käyttäen pieniä plus- ja miinussäätimiä alareunan vasemmassa laidassa.

Klikkaa mitä tahansa paikkaa vasemman puolen listalla saadaksesi sen paikan kartan näkymäksi. Milloin tahansa klikkaat sijaintia vasemman laidan paneelissa tai nastaa kartalla, MyHeritage näyttää kaikki tapahtumat ja valokuvat jotka liittyvät tähän paikkaan oikean puolen paneelissa.

Klikkaa kalenteri-ikonia tapahtuman muokkaamiseksi, tai kynäikonia paikan nimen muokkaamiseksi. Käytä pudotusvalikkoa kullekin listatulle henkilölle heidän profiilinsa näyttämiseksi, näyttääksesi heidät sukupuussa, näyttääksesi heidän sukulaisuussuhteensa tai kaikki viittaukset heihin kartalla.

Kartassa viitatuille valokuville, kuten alla, voit klikata valokuvaikonia nähdäksesi kuvan täysikokoisena.

Suodatusvalinnat
Mikäli sinulla on useampi kuin yksi sukupuu perhesivustollasi, voit nopeasti hypellä puittesi välillä käyttäen pudotusvalikkoa.

FamilyMap voi näyttää tapahtumat ja valokuvat kaikille sukupuun henkilöille, tai osajoukolle, joka liittyy tiettyyn henkilöön, tai henkilöiden osajoukolle. Aloita henkilön nimen kirjoittaminen ja saat ehdotuksia välittömästi. Voit sitten valita tietyn henkilön pudotuslistasta.

Valittuasi henkilön sukupuustasi, käytä läheisten pudotuslaatikkoa oikealla näyttääksesi paikkoja hänen laajennetulle perheelleen, lähiperheelle, esivanhemmille, jälkeläisille tai vain valitulle henkilölle.

Oletusarvoisesti paikat on lajiteltu viittausten lukumäärän mukaan laskevaan järjestykseen ja on ne ryhmitelty maittain ja osavaltioittain. Käytä Ylös/alasnuolta hakulaatikon vieressä järjestääksesi paikat nimen mukaan ja ryhmityksen poistamiseen. Valitse paikkasuodatin kirjoittamalla nimi hakulaatikkoon paikkaluettelon yläpuolella. Aloita paikan nimen kirjoitus ja saat ehdotuksia välittömästi.

Klikkaa suppiloikonia oikealla ylhäällä lisätäksesi suodatusvalintoja. Valintana on näyttää syntymät, kuolemat, valokuvat , muut tiedot tai näiden yhdistelmä (oletusarvoisesti kaikki tiedot on valittu). Siirrä vuosiliuku näyttämään paikat, joihin on viitattu tiettynä aikavälinä (oletusarvoisesti tämä sisältää kaikki tapahtumat kaikista puusi päivistä). Siirrä sukupolvi liukua näyttämään paikat, joihin on viitattu sukupuusi tiettynä sukupolvivälinä. Klikkaa kokoruutuikonia näyttääksesi FamilyMap ’in kokoruudulla.

Paikkanimien standardisointi

Yksi käyttökelpoisimmista ominaisuuksista FamilyMap’issa on mahdollisuus ”Löytää ja korvaa” paikannimet standardoimiseksi ja sukupuusi tiedon laadun parantamiseksi. Jos olet kirjoittanut paikan nimen väärin tai vaihtelevasti pitkin sukupuutasi, voit helposti muuttaa ne FamilyMap ’issa ja tämä muutos heijastuu sen henkilön sukupuuprofiiliin. Paikannimet ovat ryhmitelty sijainnin mukaan, joten näet helposti mikäli olet kirjoittanut paikannimen väärin.
FamilyMap näyttää paikat, missä et ole käyttänyt standardi hyväksyttyä paikannimiä — esimerkiksi paikkoja, missä on mainittu paikkakunta ilman maan nimeä. Se havaitsee väärinkirjoitukset paikannimissä ja ehdottaa korjauksia. Pieni punapisteinen rivi paikannimen jälkeen listassa kertoo, että on lisäohjeita muutokselle.

Klikkaamalla ehdotusmerkittyä paikannimeä näyttää kaikki tapahtumat jotka siellä tapahtui ja virheet tai puuttuva tieto voidaan muuttaa paikalla.

Mikäli paikannimet vasemmassa sarakkeessa ovat moniselitteisiä niille on tulostettu harmaa huutomerkki perään. Alla olevassa esimerkissä kaupunki Salem oli syötetty sukupuuhun. Salem voi tarkoittaa kaupunkia U.S. osavaltiossa Massachusetts, U.S. osavaltion Oregon pääkaupunki on myös mahdollinen.

Jos klikkaat huutomerkkiä, sinulle esitellään todennäköisimmät valinnat, joten voit valita sen, jota tarkoitit. Voit sitten valita haluatko vaihtaa kaikki tämän paikan merkinnät puussasi.

Paikat, joita ei ole voitu paikallistaa kartalle, ovat ryhmitelty listan alaosaan vasemmalle laidalle ja ne voidaan korjata suoraan FamilyMap ’ista

Kaikki nuo työkalut auttavat sinua välttämään moniselitteisyyden ja parantaa syöttämäsi tiedon laatua
Esiintyvyyskartta
Valitsemalla Esiintyvyyskartta esityksen antaa sinulle korkeatasoisen näkymän sukusi historiaan, näyttäen millä maantieteellisillä alueilla on suurempi keskitys viittauksissa sukupuustasi. Siirry Esiintyvyyskarttaan klikkaamalla Esiintyvyys-nappia kartan oikeassa alakulmassa.

Se on erityisen käyttökelpoinen yhdistettynä suodatukseen vuosittain ja tyypeittäin. Esimerkiksi, valitsemalla eri vuosijaksoja ja näyttämällä Esiintyvyyskartan kullekin valinnalle valaisee sukusi kulkeutumista vuosien mittaan.

Kutsumme sinut kokeilemaan FamilyMap’ia (sukukarttaa) ja saamaan uuden näkymän sukusi historiaan.
Tulevaisuudessa suunnittelemme tekevämme sukukartasta vielä käyttökelpoisemman sallimalla sinun ei vain katsella paikkoja omasta puustasi, vaan myös sallimalla sinun nähdä kaiken yleisen tiedon kaikista käyttäjien puista MyHeritage’ssa samalla kartalla.
Kuvittele, että esivanhempasi tulivat jostakin pienestä Puolalaisesta kaupungista. Meidän visiomme on sallia sinulle vierailu tähän kaupunkiin kartalla ja nähdä KAIKKI yleiset valokuvat, jotka KAIKKI MyHeritage’n käyttäjät ovat ottaneet tästä kaupungista. Jos isoäitisi saapui maahan Elis Island’in kautta ja laiva, jolla hän matkusti lähti Hampurista, me näytämme sinulle kaikki sen matkustajat ja kaikki laivan tiedot. Isoäitisi ilmestyy kartalle Hampuriin, mistä hän lähti, Ellis Island’ille, mihin hän saapui ja Chicagoon, missä hän myöhemmin asui, kaikkien muissa MyHeritage puissa olevien, saman matkan tehneiden ihmisten kanssa.
Haluaisimme kehittää FamilyMap’in työkaluksi, joka näyttää miljoonia ja jopa miljardeja datapisteitä, valokuvia ja tapahtumia, jotka on muut käyttäjät jakaneet julkisesti. Erikoissuodatus valinta tullaan tekemään karttaan, joka näyttää sukupuusi mielenkiintoiset paikat varustettuna tiedoilla muilta käyttäjiltä ja kaikilla historiallisilla tiedoilla. Sitten FamilyMap ’ista tulee historiallisten tietojen tutkimustyökalu.
Nauttikaa!

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • Hilkka Henttonen

    21 elokuun, 2016

    Katselin uutta Family map-toimintoa, ja huomasin, miten epäintelligentti ja väärää tietoa antava se on Suomen oloihin ja nimistöön sovellettuna.
    Jos suomalaisen henkilön työpaikaksi on ilmoitettu Metla, kertoo sukukartta k.o. henkilön olevan Intian Matlassa. Kutilan kylä Karjalasta taisi olla Japanissa, ja muuta vastaavaa yhtä hölmöä!
    Tämä sovellus tällaisenaan ei ole toimiva.