Hakukoneemme SuperSearch

Kommentit

Opi lisää SuperSearch by MyHeritage, historiallisten tietueiden hakukoneestamme! Julkaisustaan lähtien kesäkuussa 2012 se on ollut yksi parhaista monipuolisista tuotteistamme joita voimme tarjota sukututkijalle – mikä kykenee hakemaan yli 5 miljardista tietueesta aiheina syntymä, avio, kuolema, hautaus, henkikirjoitus, sotilas, maahanmuutto, vuosikirjat, lisättynä skannauksilla alkuperäisistä asiakirjoista.

Tässä hauska yhden-minutin video SuperSearch’ista:
SuperSearch löytyy osoitteesta www.myheritage.fi/research. Sen pää-hakusivua käytetään maailmanlaajuisiin hakuihin ja se näyttää tältä:

SuperSearch in päähakusivu Päähakusivu (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch in päähakusivu Päähakusivu (klikkaa zoomataksesi).

SuperSearch’issa on runsaasti käyttökelpoista sisältöä sinulle tutkittavaksi. Aloitukseksi, SuperSearch sisältää MyHeritage sukupuut, valokuvat ja jäsenet, jotka ovat julkisia – yhteensä enemmän kuin miljardi ainoalaatuista tietuetta kaikkialta maailmasta, jotka useissa tapauksissa, ovat saatavissa vain MyHeritage’ssa.

SuperSearch sisältää myös mailman laajimman kokoelman historiallisia sanomalehtiä, KAIKKI Englannin ja Walesin henkikirjoitus-tietueet vuosilta 1841 – 1901 ja täysi sarja USAn henkikirjoitus tietueita vuosilta 1790 – 1940, yhteensä 650 miljoonaa nimeä. Pohjoismaiset historialliset tietuekokoelmat sisältäen syntymä-, kuolema-, avio-, kaste- ja muita tietueita, kattaen enemmän kuin 90 miljoonaa nimeä. Tämä tekee yhteensä enemmän kuin 70 miljoonaa profiilia 730,000 sukupuussa jotka MyHeritage käyttäjät ovat luoneet Pohjolan alueelta, ja monia muita tietoja, joita ovat julkaisset käyttäjät, joilla on pohjoisia esi-isiä.

Norjasta MyHeritagessa on 10 miljoonaa tietuetta käsittäen 30 miljoonaa nimeä. Nänä kokoelmat sisältävät kaste asiakirjoja alkaen vuodesta 1634, avioliitto asiakirjoja alkaen vuodesta 1660, hautaus asiakirjoja alkaen vuodesta 1666 ja Norjan kansallisen henkikirjoituksen alkaen vuodesta 1875.

Tuomme myös julki sisältöjä muista erinomaisista sivuista lisenssisopimuksilla, kuten kymmeniä miljoonia hautakivi valokuvia ja tiedot niiden teksteistä, tehdäksemme SuperSearch’ista yhden pysähdyksen hakukoneen historiallisille tietueille.

Lisäämme jatkuvasti uutta tietoa SuperSearch’iin, vähintään miljoona historiallista tietuetta sekä miljoona sukuppuu profiilia lisätään joka päivä. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka et löydä tietoa, jota olet etsimässä SuperSearch’illa, on suuri mahdollisuus sille, että meillä on se tieto hyvin pian.

Koska SuperSearch on kansainvälinen, sillä on sisältöä, joka on merkityksellistä kaikissa maissa, yhdessä vahvojen tieto kokoelmien kanssa USA’sta, UK’sta, Irlannista, Australiasta and Kanadasta. Me olemme nopeasti laajentamassa tietojoukkoja päämääränä kasvattaa SuperSearch ajan mittaan suurimmaksi maailmanlaajuiseksi historiallisten dokumenttien kokoelmaksi, joka on saatavilla online.

Tässä on esimerkki suoraan etenevästä hausta, etsien sukunimeä Degenfelder:

SuperSearch’in tulossivu Degenfelder’ille (klikkaa zoomataksesi)
SuperSearch’in tulossivu Degenfelder’ille (klikkaa zoomataksesi)

Ensimmäinen sivu näyttää 10 kaikista 3,961 tuloksesta, jotka sisältävät mielenkiintoista ja vaihtelevaa sisältöä kuten hautakivi, valokuva Ohiolaiselta hautausmaalta, US kansallinen henkikirjoitustietue vuodelta 1940, Missourilainen kuolintodistus, Kalifornialainen kuolintieto, SSDI (Social Security Death Index) tietue, MyHeritage perhesivuston missä sivuston hoitajaan voidaan ottaa yhteyttä, Texas Tech University Yearbook (vuosikirja) missä teksti ja kuva uintiennätyksestä 1978 on nähtävissä, UK’n aviotietue 1887, sanomalehtiartikkeli 1970-luvulta ja monia muita tuloksia seuraavilla sivuilla. Tämä voisi olla puhdasta kultaa kenelle tahansa, jotka tutkivat tätä sukunimeä.

Voit myös näyttää hakutulokset summamuodossa, joka näyttää ne ryhmiteltynä kokoelmien mukaan. Klikkaa mitä tahansa kokoelmaa nähdäksesi sen tulokset. Tämä tapa auttaa sinua käymään tuloksia läpi systemaattisesti kokoelmittain. Alla on esimerkki miltä Summamuoto näyttää kun haetaan UK tietueita nimellä SMITH.

Summamuoto (klikkaa zoomataksesi)
Summamuoto (klikkaa zoomataksesi)

Voit ajaa edistyksellisen haun lisätäksesi joustavuutta. Täällä voit hakea tapahtumien perusteella (kuten syntymä, avio, kuolema, maahanmuutto ja muut), hakemasi henkilön sukulaisten kautta, kuten myös hakusanoilla (jotka ovat myös käytettävissä perushaulla).

SuperSearch edistyksellinen haku (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch edistyksellinen haku (klikkaa zoomataksesi).

SuperSearch’in läpikäynti

Katsokaamme yksityiskohtaisemmin. Kuten voit alla nähdä, voit etsiä tietyistä kokoelmista tai luokista, maailmanlaajuisen haun lisäksi. Jokainen kokoelma ja jokainen luokka kokoelmista saavat erillisen hakutavan, joka on erityisesti suunniteltu niitä varten. Voit navigoida luokissa ja kokoelmissa käyttäen hierarkiaa päähakusivun oikeassa laidassa.

SuperSearch haku MyHeritage sukupuita (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch haku MyHeritage sukupuita (klikkaa zoomataksesi).

Ajoin pikahaun nimelle ’Jones’ sukupuissa. Katso palautunutta sisältörikasta tulosta.

SuperSearching MyHeritage puut (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearching MyHeritage puut (klikkaa zoomataksesi).

Klikkaamalla mitä tahansa tulosta näyttää sen tietuesivun. Mikäli kyseessä on sukupuun henkilö, tietuesivua kutsutaan ”profiili sivuksi”. Se sisältää enemmän tietoa henkilöstä, mukaanlukien linkit lähisukulaisiin, ja asiaankuuluvat valokuvat.

Sukupuun henkilöprofiili (klikkaa zoomataksesi).
Sukupuun henkilöprofiili (klikkaa zoomataksesi).

Voit klikata mitä tahansa profiilin kuvasivua nähdäksesi sen suuremmassa koossa.

olemme vasta nähneet sukupuun henkilön profiilisivun, mutta huomaa, että jokainen tietuetyyppi on esitetty tietuesivuna, joka on muodoltaan sopivin sille kun poraudut sivuun nähdäksesi sen. Below on esimerkki 1940 luvun väestölaskentasivusta. Väestölaskentakuva näytetään meidän väestölaskentanäytöllä, mikä sallii zoomauksen nähdäksesi kaikki yksityiskohdat kyseisestä henkilöstä ja muista hänen kotitaloutensa henkilöistä.

Zoomaus 1940 luvun väestölaskentaan (klikkaa laajentaaksesi kuvaa)
Zoomaus 1940 luvun väestölaskentaan (klikkaa laajentaaksesi kuvaa)

Sanomalehtien tietuesivut sisältävät korostettuna hakutekijöittesi tekstin auttaaksesi sinua keskittymään asiaankuuluvaan artikkeliin. Voit tallettaa minkä tahansa kuvan tietokoneellesi ja jopa leikata tekstiä sieltä ja liimata sen sukupuuhusi.

Sanomalehtisivu – hakutulosteksti korostettuna (klikkaa zoomataksesi).
Sanomalehtisivu – hakutulosteksti korostettuna (klikkaa zoomataksesi).

Ellet tiedä hakemasi henkilön sukunimeä, älä huolestu.

Voit käyttää SuperSearch’in edistyksellistä hakua löytääksesi ihmisiä perustuen heidän sukulaisiin syöttämättä edes heidän sukunimeään. Tässä esimerkki Peter’in hakemisesta. Tiedämme, että hänen sisaruksensa ovat nimeltään Anne ja John, mutta meillä ei ole muuta tietoa.

Sisarusten avulla haku (klikkaa zoomataksesi).
Sisarusten avulla haku (klikkaa zoomataksesi).

SuperSearch näyttää tulokset, jotka sopiva tähän kriteeriin.

SuperSearch tulos sisarusten avulla hausta (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch tulos sisarusten avulla hausta (klikkaa zoomataksesi).

Voit tehdä tämän muillakin yhteyksillä. Olettakaamme, että tiedät henkilön etunimen ja hänen vanhempiensa etunimet, mutta et mitään muuta, voit suorittaa haun perustuen tähän rajoitettuun tietoon:

Georgen haku ainoastaan vanhempien nimien avulla (klikkaa zoomataksesi).
Georgen haku ainoastaan vanhempien nimien avulla (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch tulokset hausta vanhempien avulla (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch tulokset hausta vanhempien avulla (klikkaa zoomataksesi).

Joskus et saata tietää edes hakemasi henkilön täsmällistä nimeä, Tai kyseinen henkilö löytyy historiallisista tiedoista eri tavalla kirjoitettuna, kuin sinä muistat. Älä huolestu.

Käyttämällä SuperSearch’ia voit kontrolloida kuinka haluat sen hakevan nimiä. Se voi hakea nimeä täsmällisesti tai käyttää oletusarvoja, jotka pyydystävät automaattisesti etunimen variaatiot kuten Bill and William; yhtä hyvin kuin sukunimien variaatiot. Erilliset täsmäysvalinnat ovat käytössä etu- ja sukunimille edistyksellisen haun muodossa. Tämä sallii sinun tekevän tarkkoja hakuja tarkalla vastaavuudella, tai heittää laaja verkko saadaksesi niin monta uskottavaa muunnosta kuin mahdollista, löytääksesi ne saavuttamattomat esiisät joita et ole koskaan aikaisemmin löytänyt.

Edistyksellisen nimihaun valinnat (klikkaa zoomataksesi).
Edistyksellisen nimihaun valinnat (klikkaa zoomataksesi).

Tässä on haku nimelle ’Bob Jameson’. Kuten huomaat, SuperSearch ymmärtää, että Bob on synonyymi nimelle Robert näyttää siksi tulokset sen mukaisesti.

SuperSearch ymmärtää synonyymit: Bob = Robert (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch ymmärtää synonyymit: Bob = Robert (klikkaa zoomataksesi).
Bob=Robert
Bob=Robert

Huomioi, että SuperSearch saattaa jopa mieltää hakemasi henkilön todennäköisen sukupuolen. Täten hakiessasi George nimistä henkilöä, SuperSearch automaattisesti päättelee sinun todennäköisimmin hakevan miestä. Tämä on kätevää, koska hakusi tulos saattaa sisältää alkukirjaimia, kuten Michael G. Smith, mutta naiset kuten Rachel G. Smith eivät ilmaannu koska heidän todennäköisyytensä osua hakuusi on hyvin pieni. Tällainen automaattinen vähennys sukupuolen mukaan on monien ainoalaatuisten piirteiden joukossa SuperSearch’issa eikä niitä löydy muista hakukoneista.

Kun saat tulokset, voit parannella niitä kokoelman, tai nimien, paikkojen ja muiden yhteisten kenttien mukaan. Tätä kutsutaan viimeistelyksi ja se on hyvin käyttökelpoinen piirre.

SuperSearch tulosten parantelu nimen mukaan (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch tulosten parantelu nimen mukaan (klikkaa zoomataksesi).

Avainsanahaut ovat usein hyvin käyttökelpoisia koska ne peittävät useita kenttiä, joten niitä voidaan käyttää etsimään kaupunkia tai henkilön asuntoa. Avainsanahaku MyHeritage valokuvakokoelmaan hakusanalla ’Häät’, mikä on käyttökelpoinen hääkuvien hakuun, koska se hakee sanaa ’Häät’ otsikoista ja kuvien selosteista. Voit laajentaa tätä hakua lisäämällä useampia kriteereitä, kuten paikkakuntia ja päivämääriä milloin kuvat on otettu.

SuperSearch haku hääkuviin (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch haku hääkuviin (klikkaa zoomataksesi).
Avainsanahaun tulokset kuvista (klikkaa zoomataksesi).
Avainsanahaun tulokset kuvista (klikkaa zoomataksesi).

Jos löydät kuvan, joka voi olla käyttökelpoinen tutkimuksellesi ja haluat lisää tietoa, voit ottaa yhteyttä henkilöön joka on tuottanut sen.

Yhteydenotto kuvan tuottajaan (klikkaa zoomataksesi).
Yhteydenotto kuvan tuottajaan (klikkaa zoomataksesi).

Mainitsimme tutkittavaksesi saatavilla olevista eri kokoelmista. Voit tutkia pelkästään yhtä kokoelmaa, mikäli haluat keskittyä vain siihen, haluamatta tutkia maailmanlaajuisesti kaikkia kokoelmia. Esimerkkinä on vuosikirjojen tutkiminen. SuperSearch’illa on laaja kokoelma näitä kirjoja kouluista ja täältä voit löytää vanhempasi tai isovanhempasi sellaisena, jollaisina et ole nähnyt heitä aikaisemmin.

SuperSearch haku vuosikirjakokoelmaan (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch haku vuosikirjakokoelmaan (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch vuosikirja tulokset (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch vuosikirja tulokset (klikkaa zoomataksesi).

Vuosikirjat

SuperSearch on kansainvälinen hakukone. Yhtä hyvin kuin hakemalla läpi kansainvälisiä tietueita, voit myöskin käyttää hakukoneen näkymää 40llä eri kielellä. Mikään muu sukututkimus hakukone ei tue niin monia kieliä, ja tavoitteemme ei ole vain tehdä siitä käyttökelpoista kielelläsi, vaan myöskin lisätä maailmanlaajuista sisältöä joka tulee olemaan käyttökelpoista suvun historian tutkimuksessa maassasi.

SuperSearch on saatavilla 40 kielen SuperSearch (klikkaa zoomataksesi).
SuperSearch on saatavilla 40 kielen SuperSearch (klikkaa zoomataksesi).

SuperSearch’in ominaisuuksien yhteenveto.
Helppo haku kenen tahansa henkilön historiallisiin tietoihin etunimellä ja/tai sukunimellä, valinnaisesti lisättynä päivillä ja paikkakunnilla.

  • Haku myös avaisanoilla, tapahtumilla, sukulaisuuksilla ja muilla edistyneillä tunnusmerkeillä.
  • Löydä henkilö tietämättä edes hänen sukunimeään, esimerkiksi, löydä saman perheen kolme veljestä käyttäen vain heidän etunimiään ja sukulaisuuttaan kuten sisaruutta, tai löydä kaikki henkilöt jotka ovat syntyneet tiettynä päivänä tai tietyllä paikkakunnalla.
  • Aja maailmanlaajuinen tutkimus joka kattaa kaiken tietokokoelmat kertaheitolla, tai poraudu tutkimaan vain yhtä kokoelmaa tai yhtä luokkaa.
  • SuperSearch on kyllin älykäs aavistamaan todennäköisen sukupuolen henkilölle, jonka yrität löytää.
  • Valitse käyttömuodoista joko kaikkien tulosten näyttö tai summamuoto, joka näyttää osumien lukumäärän kussakin kokoelmassa.
  • Tulokset saapuvat pian, tyypillisesti sekunneissa, merkittävyyden mukaan lajiteltuna.
  • Parantele haun tulosta kokoelmalla tai muulla yleisellä ominaisuudella.

Tilaukset

SuperSearch haku on ilmainen and ja tiettyjen kokoelmien tulosten näyttö on myöskin ilmaista (esim. American Social Security Death Index, jne.), mutta eräiden toisten tietojen näyttö vaatii uudentyyppisen tilauksen, jota kutsutaan tietojen tilaukseksi, jolla myös on rajoittamaton pääsy Record Matches hakuun.

Olemme pahoillamme, että emme voi tarjota kaikkia historiallisia tietoja ilmaiseksi nykyisille MyHeritage Premium tai PremiumPlus tilaajille koska runsaasti historiallista tietoa tulee partnereilta jotka vaativat rojalteja asiakkailtaan. Esimerkiksi, näytöt UK henkikirjoista vaatii kiinteät rojaltit viralliselle UK arkistolle.

Kuitenkin jotkut SuperSearch avainkokoelmat ovat kaikille ilmaisia, kuten American Social Security Death Index. PremiumPlus käyttäjät voivat hakea ja nähdä kaikki sukupuutietueet ilmaiseksi, palkintona uskollisesta tuesta, yhtä hyvin kuin kuvat, jäsenet ja perhesivut. Premium users voivat nähdä jäsenet ja perhesivut ilmaiseksi.

Voit tarkistaa hinnat ja saada alennetun tietotilauksen nyt.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää, palautetta tai ehdotuksia koskien SuperSearch’a, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen support@myheritage.com.

Toivomme, että SuperSearch auttaa sinua ratkaisemaan mysteereitä sukusi historiasta ja että sinulla tulee olemaan runsaasti iloa sen parissa. Toivomme kuulevamme sinun löydöistäsi, kutsumme sinut aloittamaan SuperSearch haut!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin