Sukuhistoria: Ota lapsesi mukaan!

Sukuhistoria: Ota lapsesi mukaan!

Kommentit

Toivotko, että lapsesi ja lastenlapsesi olisivat enemmän kiinnostuneita sukuhistoriastaan?

Suurimmalla osalla lapsista on vähän kiinnostusta silloin kun he ovat nuoria.  Kun lapset kasvavat, he ovat useimmiten perheen jäsenten ympäröimiä ja saavat tietoja sukulaisistaan.  Kun lapset sitten edelleen vanhenevat, he alkavat miettiä noita sukulaissuhteita.  Aikojen kuluessa he  tulevat uteliaammiksi siitä ketä he ovat ja mistä he tulevat.

Mutta kuinka nopeuttaa tätä prosessia?

Sukuhistoria: Ota lapsesi mukaan!

Tässä on viisi luovaa vinkkiä, jotka voivat autaa nuorempoia sukupolvia kiinnostumaan heidän sukuhistoriastaan:

1. Tarinan kerronta

Kerro lapsille tarinoita perheestä. Tarinan kerronta on hieno tapa saada lapset kiinnostumaan ja oppimaan lisää esivanhemmistaan.  Kerro tarina hupsusta tädistä, urheasta serkusta tai isovanhempien valtavasta saavutuksesta. Tee historiasta hauskaa ja kiinnostavaa. Ja muista, että ei ole vahingollista hiukan liioitella, jos tämä auttaa lisäämään heidän kiinnostustaan.

2. Luo mielikuva

Rohkaise lapsiasi tekemään luettelo perheen tosiasioista. Tavallisesti vaikein osa on saada lapsi kiinnostumaan, niinpä tee koko jutusta haaste.  Anna lapselle joku historiallinen vinkki, ja rohkaise häntä ottamaan mukaan sisarus, serkku tai joku muu sukulainen.  Avain tässä on prosessi, ei tulos. On mukavaa tuottaa jotakin, mutta todellinen onnistuminen tässä on se, että työ on hauskaa.   Tässä tapauksessa, vanhemmat voivat auttaa lapsia muodostamaan nukke-perheitä, tekemään ihmisennäköisiä keksejä, piirtää kuvia suosikkilomista tai –ruoista, ja näyttää perheen juhlivan lomaa; tai piirtämään perheen tai isovanhemöpien talon kuva.

3.Luo leikki

Lapset oppivat valtavan määrän leikkiessään. Kerro, että sukupuun rakentaminen on kuin tekisi palapeliä, sellaista johon voi aina lisätä palasia. Piirrä tai tulosta sukupuu mutta jätä nimet pois. Pyydä lasta laittamaan sukulaiset takaisin sukupuuhun  oikeille paikoille, tietysti.

4. Tutkinta verkossa

Näytä sukupuusi MyHeritagen verkkosivuilla.  Totta, olemme hiukan puolueellisia tässä, mutta lapset ovat tänä päivänä osa verkostoitunutta sukupolvea. Heille, Internet, kännykät ja muut elektroniset laitteet ovat luonnolline osa elämää, he eivät voi muistaa aikaa sitä aikaa, joka oli ennen digitalisoitumista. MyHeritage.com mahdollistaa sen , että ihmiset voivat käyttää erilaisia työkaluja tutkimusten tekemiseen ja saada tietoja sukulaisistaan.

5. Omat kokemukset

Mitä sinä haluaisit lisätä? Mitä onnistuneita ideoita sinä olet käyttänyt? Onko sinulla vinkkejä tai ehdotuksia?  Kerro niistä kommenteilla alla olevilla otsikoilla.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin