Seuraa meitä

46 Miljoonaa Ruotsin kotitalouden tietoa nyt saatavilla

Kommentit2

Meillä on onni ilmoittaa, että olemme lisänneet yli 46 miljoonaa ruotsalaista tietoa MyHeritage SuperSearch™ hakuun. Korkealaatuiset seurakuntarekisterin tiedot, kattaen aikavälin 1880 – 1920, on nyt saatavilla, varustettu hakemistolla ja netistä haettavissa ensimmäistä kertaa. Tämä tiedosto sisältää tietoa syntymistä, kuolemista, avioliitoista, osoitteita ja tietoja kotitalouden koostumuksista. Ne antavat ainutlaatuisen näkymän tuona aikana eläneiden ruotsalaisten elämästä, tehden tämän kokoelman valtavan hyväksi sukuhistorian lähdeaineistoksi kenelle tahansa ruotsalaisesta perimästä.

Tutki nyt Ruotsin kotitalouksien tutkimuskirjoja (husförhörslängder)

Uutta


Ruotsin kotitalouden tutkimuskirjat ovat alkuperäislähde tutkittaessa yksilöiden ja perheiden elämää läpi Ruotsin seurakuntien, 1600-luvun lopulta nykyaikaan. Kirjat on luonut ja ylläpitänyt Ruotsin luterilainen kirkko, jonka velvollisuus oli ylläpitää virallisia tiedostoja Ruotsin väestöstä vuoteen 1991 asti.

Jokainen kirja tai kirjasarja edustaa 3-10 vuoden ajanjaksoa seurakunnassa. Joka vuosi aina vuoteen 1894 asti, Seurakunnan pappi saattoi vierailla jokaisen kotona ja kuulustella henkilöiden tietämystä Katekismuksesta. Heidän piti myös kerätä tietoa syntymistä, avioliitoista, kuolemista, mihin tai mistä ihmiset olivat muuttaneet, jne. Joka vuosi papin piti palata päivittämään aikaisemmin talletettu tieto, huomioiden muutokset kodin väestössä. Koska kirjat päivitettiin vuosittain, perheitä voitiin seurata vuodesta toiseen ja usein paikasta toiseen läpi valtakunnan.

Vuoden 1894 jälkeen, tutkimukset korvattiin församlingsbok’illa, Ruotsin kirkon tiedot, joita käytettiin virallisen väkimäärän laskentaan vuodesta toiseen. Pääpaino Katekismuksen tuntemisesta poistettiin ja sen sijaan tiedot keskittyivät enemmän Ruotsin väestön laskentaan.

Ruotsalaisen yhteistyökumppanin ArkivDigital’in avustuksella olemme tuottaneet hakemiston nimistä Ruotsin kotitalouksien tutkimuskirjassa, joka käsittää yli 5 miljoonaa hyvälaatuista värikuvaa. Tämä osuus Ruotsin kotitalouksien tutkimuskirjoista  (husförhörslängder), pääasiallisesti kattaa vuodet 1880-1920 ja muutamin poikkeksin  1800-luvun alun  ja 1700-luvun lopun. Tutkimuskirjat ovat korvaamaton kokoelma, joka luo näyteikkunan Ruotsin perheiden muodostumiseen syntymästä kuolemaan tai maastamuuttoon.

Ruotsin talouksien tarkastuskirjat

Ruotsin kotitalouksien tutkimuskirjat, yhdistettynä yli  6 miljardin muun historiallisen tiedon kanssa ovat saatavilla  MyHeritage’n historiallisten tietojen hakukoneessa SuperSearch™.

Yhdistettynä innovatiivisiin osumateknologioihimme, nämä kokoelmat osoittautuvat vieläkin käyttökelpiosemmiksi. MyHeritage’n käyttäjät saavat Record Matches kaikille niille tiedoille, jotka täsmäävät heidän sukupuunsa profiileihin. Jäsenet voivat tallettaa osumat ja tuoda uutta tietoa suoraan heidän sukupuuhunsa käyttäen tiedonlouhinta ominaisuuttamme (extract information) ja jopa lisätä uusia henkilöitä puuhun suoraan tiedoista. Tietosalapoliisi teknologiamme (Record Detective)  varmistaa,että jokainen tieto osoittaa vielä useampaan tietoon, muuntaen yksittäisen löydön oveksi lisätietoihin. Jokainen tieto näyttää yhteenvedon lisätiedoista ja henkilöistä sukupuissa, jotka ovat yhteydessä alkuperäiseen tietoon.

Tämä merkittävä kokoelma Ruotsin talouksien tiedoista tulee olemaan suunnaton apu kaikille niille, jotka ovat tekemisissä ruotsalaisen perimän kanssa sukunsa historian metsästyksessä. Se tekee mahdolliseksi saada lisätietoa ruotsalaisista esivanhemmista ja heidän elämästään vuodesta toiseen, maalaten kuvan siitä, mitä elämä Ruotsissa oli vuosisatoja sitten..

Etsi nyt nähdäksesi miten ruotsalaiset esivanhempasi elivät!  Odotamme kuulevamme teidän jännittävistä löydöistänne.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • Veli Lavia


    9 marraskuun, 2015

    Pietari ja Serafiina lavia ovat minun eli Veli Lavian esivanhemmat Suomessa ja en tiedä onko ketään suvustani millään tavoin kytketty Ruotsiin

  • Cia Hofman


    10 marraskuun, 2015

    Mielenkiintoista.