Seuraa meitä

Uusi aloite: Tribal Quest (Heimon etsintä)

Kommentit1

MyHeritage on innoissaan julkaistessaan uuden kansainvälisen aloitteen — Tribal Quest — kirjata perheen historiaa heimo ihmisistä, jotka elävät etäisissä paikoissa ja tallentaa heidän kertomuksensa tuleville sukupolville.

Vieraile Tribal Quest sivustolla

Tässä on lyhyt  video , joka esittelee Tribal Quest projektin ja näyttää kokokohdat ensimmäisestä kohteestamme, Namibiassa.

Yksi kantava voimamme yhtiönä on tehdä jotain hyvää ja me pistämme erityisesti painon aloittamalla ilmaisia projekteja, jotka kasvattavat sitoutumista sukututkimukseen — riippumatta siitä missä ihmiset asuvat. Me tiedämme, että monipuolisten eri kulttuurien käytäntöjen joukossa ja eri maantieteellisissä kohteissa jokaisella perheellä on omat tarinansa, jotka odottavat sitä, että tulevat kerrotuiksi ja jaetuiksi edelleen. Tribal Quest on yksi jännittävimmistä aloitteista ja sen vaikutus on alkanut osoittamaan erittäin hyviä tuloksia.

Heimo ihmisillä kaukaisissa yhteisöissä ei ole uudenaikaista teknologiaa eikä työkaluja sukututkimusta, tallennusta ja sukujen historiatiedon jakamista varten. Kun kaupungistuminen on nousussa, synnynnäiset yhteisöt ja heidän ainutlaatuiset käytäntönsä ovat myös vaarassa. Useita yrityksiä on meneillään, joilla voitaisiin dokumentoida nämä yhteisöt ennenkuin ne menetetään lopullisesti, mutta nuo projektit keskittyvät pääasiassa kollektiiviselle ja antropologiselle tasolle..

Ryhmämme on vieraillut heimo yhteisöissä tapaamassa ihmisiä, kuulemassa heidän tarinoitaan ja dokumentoimassa heidän perheidensä rikkaita historioita tulevien sukupolvien nähtäväksi. Uskomme, että on erittäin arvokasta kirjata ylös heidän kertomuksiansa ja perheiden historioita yksilöllisellä tasolla. Antamalla kasvoille nimiä ja keräämällä henkilökohtaisia perheen historioita loisi noille yhteisöille mahdollisuuden säilyttää heidän muistonsa ja perheen perinnön.

MyHeritage ryhmä on jo vieraillut kahdessa heimo yhteisössä Namibiassa ja Papua Uudess Guineassa. Tämä viesti kertoo pääasiassa meidän ensimmäisestä retkikunnasta, joka dokumentoi Himba ihmisten ja perheiden historiaa Namibiassa. Seuraava blogi viesti, joka julkaistaan piakkoin, kertoo retkikunnastamme Papua Uusi Guineaan ja heidän erilaisesta heimo ryhmistä, joita tapasimme siellä..

Himba yhteisössä, joka elää Namibian etäisellä Kunenen alueella, arvioidaan olevan noin 50.000 ihmistä. Heidän ainutlaatuinen perherakenteensa ja käytäntönsä valottaa laajasti heidän yhteisönsä elämää ja sitä, että he muistavat ja kunnioittavat esivanhempiaan heidän kulttuurinsa tukipylväinä.

Olemme hämmästyneitä Himba ihmisten sitoutumiseen muistaa perheen historiaa ja kunnioittaa esivanhempiaan. Perheen suhteet, käytännöt ja perheen ylpeys, jotka tulevat sukupolvelta toiselle, on syöpynyt jokaiseen henkilöön, jonka tapasimme. Vierailimme 19 kylässä ja dokumentoimme usean tuhannen ihmisen perheen historian, ihmisten, jotka kuuluvat tähän hämmästyttävään yhteisöön. Me teimme heidän sukupuunsa ja lisäsimme tuhansia valokuvia ja video otoksia kunkin perheen MuHeritage verkkosivustolle.

The MyHeritage ryhmä on vieraillut myös Papua Uudessa Guineassa.

Ryhmämme vieraili useissa paikoissa, joissa asui joki- ja vuoristoyhteisöjä.

Siellä ryhmämme teki perheiden ja perheenjäsenien sukupuita samaan aikaan kun dokumentoivat perheiden kertomuksia ja heidän päivittäistä elämäänsä. Yhtenä planeettamme kulttuurillisesti monipuolisin alkuasukasyhteisö Papua Uudessa Guineassa, jolla on rikkaat ja pitkäänvaikuttaneet sukuhistorialliset käytännöt..

Me suunnittelemme vierailuja useisiin kohteisiin ympäri maailmaa ja dokumentointeja  muiden kotoperäisten perheiden historioita.

Vieraile Tribal Quest sivustolla ja katso lisää perheiden historioita, joita dokumentoimme retkillämme Namibiassa, Papua Uudessa Guineassa ja aineistoja joita lisäämme pian. Katso valloittavia kuva gallerioita, lue ryhmän matkakirjoituksia sekä mieti kuinka voit osallistua ja avustaa meitä tulevissa Tribal Quest tehtävissä.

Olemme jännittyneitä näkemään mitä luomoavia kertomuksia avautuu ja toivomme, että sinä seuraat mukana kun me jatkamme matkaamme dokumentoimaan heimo ihmisten perheiden historioita.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • hannes


    28 heinäkuun, 2016

    Hienoa, tärkeää työtä!!