Seuraa meitä

DNA Matching on nyt poistettu beta-tilasta!

Kommentit1

Syyskuussa julkaisimme DNA Matching-ominaisuuden beta-tilassa. Meillä on ilo ilmoittaa, että nyt se on poistettu betavaiheesta.

dna-fi

 

Muistutukseksi: MyHeritage antaa muissa palveluissa DNA:nsa testanneiden ihmisten ladata DNA-tietonsa MyHeritageen ilmaiseksi, jolloin he saavat ilmaisia DNA-osumia. DNA Matching tarjoaa valtavan potentiaalin aiemmin tuntemattomien sukulaisten löytämiseen ja yhteyden luomiseen, sillä se paikallistaa ihmisiä, joilla on samoja yhteiseltä esivanhemmalta perittyjä DNA-segmenttejä kuin sinulla. Mitä enemmän yhteistä DNA:ta teillä on, sitä läheisempi on sukulaisuutenne. Mätsääminen MyHeritage-sivustolla on hyödyllistä, sillä olemme ottaneet käyttöön palvelujen välisen vertailun: esimerkiksi 23andMe-palvelussa testatut ihmiset voivat saada osumia henkilöistä, jotka on testattu AncestryDNA-palvelussa, mikä taas ei ole mahdollista kummassakaan näistä palveluista. DNA-tiedot FamilyTreeDNA-palvelusta voidaan myös ladata vertailtaviksi. MyHeritage tukee uusimpia DNA-siruversioita, joita kaikki nämä palvelut käyttävät ja useimpien DNA-osumien kohdalla voit tarkastella noiden käyttäjien sukupuita. Tällöin saat lisätietoa mahdollisesta sukulaisuudestanne, mikä ei usein ole mahdollista muissa palveluissa, joissa sukupuiden määrä ei ole niin kattava kuin MyHeritagella. MyHeritagen valtava kansainvälinen käyttäjäkunta tarjoaa mahdollisuuksia vertailla DNA:ta erittäin kattavasti ja MyHeritagen käyttäjien keskuudessa onkin jo ollut menestystarinoita, jotka todistavat tämän teknologian mahdollistaman suuren potentiaalin sukujen yhdistämisessä.

DNA Matching beta-tilassa oli hyvä alku, mutta se ei ollut vielä täydellinen. Beta-julkaisussamme esiintyi paljon virheellisiä positiivisia tuloksia eikä tarkkuus ollut sillä tasolla, johon olisimme voineet olla tyytyväisiä. Lisäksi saimme yhteisöltä palautetta puuttuvista ominaisuuksista ja toiminnoista.

Ensijulkaisun jälkeen olemme työskennelleet kellon ympäri parantaaksemme DNA Matching-ominaisuutta, optimoidaksemme vertailualgoritmien tarkkuutta, vähentääksemme virheellisiä positiivisia tuloksia ja lisätäksemme ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat hyödyntää osumiaan parhaalla mahdollisella tavalla. DNA Matching-ominaisuuden poistuessa nyt beta-tilasta kaikki vertailutulokset on laskettu uudelleen. Tämä tarkoittaa, että aiemmat osumat, joita pidetään nyt virheellisinä positiivisina tuloksina, on poistettu. Lisäksi osumat, joiden parametreissa tai ennustetuissa sukulaisuussuhteissa on tapahtunut muutos, on merkitty päivitetyiksi. Osumia ei ole poistettu, jos osapuolet ovat jo kommunikoineet niistä keskenään, mutta heidän tietonsa näytetään nyt tarkempina.

Tämän lisäksi olemme kasvattaneet vertailujen käsittelynopeutta. Ensimmäinen käsittelykierros kesti lähes kolme kuukautta, sillä infrastruktuuri oli vielä rakennusvaiheessa. Sitten käsittelynopeudeksi saatiin noin kaksi viikkoa. Tällä hetkellä laskemme vertailutuloksia joka viikko, ensi viikosta alkaen päivittäin, ja tulevaisuudessa kenties lähes reaaliaikaisesti.

DNA-osumien haku henkilön nimellä tai kotimaalla on uusi ominaisuus, minkä olemme lisänneet käyttäjien pyynnöstä.

Haku osuman nimellä tai kotimaalla (klikkaa suurentaaksesi)

 

Olemme lisänneet myös sivunumeroinnin, joten voit nyt selata osumia sivuittain loputtoman vierittämisen sijaan.

Pagination
Sivunumerointi (Klikkaa suurentaaksesi)

Olemme pian yhteisön pyynnöstä julkaisemassa mahdollisuuden lisätä merkintöjä osumiisi. Tulemme näyttämään esivanhempien sukunimet kunkin DNA-osuman kohdalla ja näet korostettuina ne sukunimet, jotka ovat sinulle ja osumallesi sukupuissanne yhteisiä.

Työmme DNA Matching -ominaisuuden kehittämisen parissa ei todellakaan ole vielä ohi. Tarkkuutta on edelleen varaa parantaa. Jatkamme sen kehittämistä ja hienosäätöä säännöllisesti. Teemme tällä hetkellä töitä ottaaksemme käyttöön hyvin jännittävän tiekarttaominaisuuden ja odotettavissasi on parannuksia joka viikko. DNA Matching MyHeritagella tulee paremmaksi viikko viikolta ja osumien määrä tulee lisääntymään kun yhä useammat ihmiset lataavat päivittäin DNA-tietojaan palveluumme.

Toivottavasti nautit DNA Matching -ominaisuuden käyttämisestä ja odotamme innolla jatkossakin palautettasi, joka on meille erittäin tärkeää tuotteemme kehittämisessä.

Pidä silmällä blogiamme, sillä lähitulevaisuudessa saat kuulla lisää jännittäviä ilmoituksia!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • Matti Tuovinen


    12 marraskuun, 2017

    Teetin isästäni ja itsestäni DNA-testin v. 2011.