MyHeritage team: tapaa Marianne

Kommentit
Marianne
Marianne

Hollantilaissyntyinen Marianne Melcherts on työskennellyt MyHeritage-asiakastuessa vuodesta 2010 lähtien. Hän kuvailee tätä aikaa toisaalta ikuisuudeksi ja toisaalta vain hetkeksi.

Jo lapsena Marianne oli erittäin kiinnostunut löytämään juurensa. Hän kasvoi pienessä hollantilaisessa, Amsterdamin ja Utrechtin välillä olevassa, kylässä. Hän oli kiinnostunut historiasta ja arkeologiasta. Perheessä luettiin paljon ja se oli suuri osa hänen kotikasvatustaan. Jo lapsena hän usein luki historiallisesta tutkimuksesta kertovia kirjoja.

Mariannen vanhempien talossa oli olohuoneen seinillä esivanhempien valokuvia.  Ne esittivät hänen isovanhempiaan, iso-isovanhempiaan ja seinällä oli kuva jopa yhdestä iso-iso-isoisästä. Marianne oli lapsena lumoutunut näistä kuvissa esiintyvistä ihmisistä ja oli utelias tietämään lisää.

Isälinjani esivanhemmat tulivat Friisiasta, joka on Alankomaiden pohjoisin provinssi. Joissakin kuvissa naisilla oli päällään perinteiset asut. Muistan isäni ja isovanhempieni puhuneen friisiä. Olen hyvin ylpeä hollantilaisista juuristani.

 

 

marianne-ancestors

 

Marianne toimi monia vuosia aktiivisesti Dutch Forumin hallituksessa järjestäen kulttuuritapahtumia hollantilaisammattilaisille Israelissa. Heille tuli rutiininomaisesti kyselyitä yrityksiltä, jotka halusivat palkata hollantia puhuvia työntekijöitä. Eräänä päivänä hänen silmiinsä sattui työkuvaus MyHeritagesta. Luettuaan sen hän tiesi heti, että työ sopisi hänelle loistavasti. Marianne alkoi tutkia lisää MyHeritagea, latasi MyHeritagen Family Tree Builder ohjelman ja rakastui siihen. Hän oli innoissaan ohjelman tarjoamista ominaisuuksista sekä yrityksen painopistealueista yleensä; ne sopivat hyvin yhteen hänen omien kiinnostustensa kanssa.  Joten hän lähetti hakemuksensa – ja loppu onkin historiaa.

Ei ole kovinkaan yllättävää, että päädyin tänne, MyHeritageen!

Marianne muistaa kertoneensa yhtiöstä vanhemmilleen aloittaessaan työt meillä ja hänen äitinsä sanoi: ”Miksiköhän en ole ollenkaan yllättynyt?”

MyHeritagen asiakastuessa on 25 eri maista olevaa henkilöä, joilla kaikilla on erilainen tausta.

Olemme kansainvälinen tiimi ja voimme antaa palvelua monilla eri kielillä. Se tosiasia, että MyHeritage-käyttäjät voivat kommunikoida kanssamme omalla äidinkielellään on todellinen etu. Työssä ja työn ulkopuolella on myös paljon positiivista ja luovaa energiaa. Keskuudessamme on syntynyt hienoja ystävyyssuhteita.

MyHeritage asiakastuen vanhempana jäsenenä Mariannella on monia vastuita. Hän on vastuussa hollantilaisten käyttäjien palvelemisesta heidän omalla kielellään ja uusien tukihenkilöiden kouluttamisesta. Hän on myös aktiivisesti mukana muissa suurissa projekteissa kuten vastalanseeratussa DNA Matching palvelussa. Se, että hän tekee rakastamaansa työtä heijastuu niissä projekteissa, joihin hän osallistuu.

Yksi projekti, johon Marianne osallistui täysillä ja joka teki häneen suuren vaikutuksen oli pro bono projekti perillisten löytämiseksi toisen maailmansodan aikana takavarikoidulle omaisuudelle.

Vuonna 2013 MyHeritagen perustaja ja toimitusjohtaja, Gilad Japhet luki artikkelin koskien hyvitystä juutalaisten omistamasta saksalaisomaisuudesta, jonka Natsit olivat takavarikoineet toisen maailmansodan aikana. Artikkeli kuvaili ”Late Applicant Fund:ia” ja siitä oli linkki luetteloon, jonka oli koonnut Claims Conference. Luettelossa oli noin 45 000 henkilöä ja heidän omaisuutensa (koteja, rakennuksia, kauppoja ja tehtaita), jotka sijaitsivat entisen Itä-Saksan alueella. Näiden kiinteistöjen omistajien jälkeläiset olivat oikeutettuja saamaan hyvitystä.

Gilad pani alkuun projektin, jossa hyödynnettiin MyHeritagen resursseja yritettäessä mätsätä luettelossa olevia henkilöitä, alkuperäisiä kiinteistöjen omistajia, heidän elossa oleviin jälkeläisiinsä. Juuri miljoonien sukupuiden tietokantamme, miljardit digitoidut historialliset tiedot ja innovaatiset mätsäysteknologiamme tekivät projektista mahdollisen.

Gilad pani pystyyn tiimin työskentelemään tässä projektissa ja Mariannea pyydettiin mukaan. Hän auttoi tutkimalla kiinteistöjen omistajien mahdollisia jälkeläisiä ja otti henkilökohtaisesti yhteyttä satoihin MyHeritage käyttäjiin, joiden sukupuista löytyi näitä nimiä. Marianne tunsi itsensä siunatuksi voidessaan olla osa tätä projektia.

Tämän projektin tarkoituksena oli tehdä oikeutta. Ihmiset, joihin otimme yhteyttä arvostivat sitä, mitä teimme. He kirjoittivat meille usein henkilökohtaisia kertomuksiaan ja muistoja etsimistämme henkilöistä, usein valokuvien kera. Tämä projekti oli lähellä sydäntäni ja se korosti MyHeritagen eroa muista. MyHeritage on hi-tech yritys, jolla on henkilökohtainen ja inhimillinen ote.

2016_09_marianne-photo-from-user

Mariannen omaa perhesivustoa MyHeritagessa hallinnoi tällä hetkellä hänen tätinsä, joka käyttää paljon aikaa suvun historian tutkimiseen. Heidän sukupuussaan on yli 3000 henkilöä ja se on hyvin dokumentoitu perhekuvin ja lähdetiedoin.

Opastettuaan hyvin monia käyttäjiä sukututkimusmatkalle, Mariannella on muutama neuvo uusille käyttäjille, jotka ovat vasta aloittelemassa:

Hyödynnä sukututkimuksessasi MyHeritage alustoja ja ominaisuuksia: MyHeritage perhesivustoa, Family Tree Builderia ja mobiilisovellusta.

Ole intohimoinen sukututkimuksesi suhteen, jaa se muiden sukuun kuuluvien kanssa ja työskennelkää yhdessä muiden MyHeritage-jäsenien kanssa, jotta löydätte enemmän. Sukusi tutkimisen kautta opit paljon itsestäsi.

Toivomme, että sinusta on hauska tutustua joihinkin tiimimme jäseniin. Aivan kuten miljoonat  käyttäjämme ympäri maailmaa ovat erilaisia, on myös tiimimme jäsenenillä erilaiset taustat. Heidän tehtävänsä on auttaa sinua saamaan hieno MyHeritage-kokemus.

Tägit:

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin