Nyt verkossa: New York Cityn avioliitot, 1950-1995

Kommentit

Meillä on ilo ilmoittaa, että olemme nyt lisänneet nettiin yli 6 miljoonaa tietoa käsittävän kokoelman New York Cityn avioliittotietoja! Hakemistossa on sekä morsiamen että sulhasen etu- ja sukunimet, avioliittolupahakemusvuosi sekä yli 3 miljoonaa 1950-1995 myönnettyä avioliittolupanumeroa viideltä eri hallintoalueelta.

Tee nyt hakuja kokoelmasta

Kokoelman on indeksoinut ei-kaupallinen organisaatio Reclaim the Records. Työtä johti sukututkija nimeltä Brooke Schreier Ganz – kumppaneinaan muita sukututkijoita, historioitsijoita, tutkijoita sekä avoimen hallinnon puolestapuhujia – tämä ryhmä tekee väsymättä työtä sen eteen, että julkiset tiedot saadaan maksutta kaikkien ihmisten käyttöön netissä.

Ryhmä kerää arkistollisesti tärkeitä aineistoja, joita ei ole verkossa tai mikrofilmeillä. He käyttävät hyödykseen USA:n Freedom of Information (FOIA) (sananvapaus) lakeja sekä AvoinData- aloitteita saadakseen näiden tietojen kopiot julkisiksi. He dokumentoivat kaikki tiedot ja tekevät oppaita sukututkijoille, avoindata-faneille ja muille, jotka haluavat osavaltionsa, paikalliset ja liittovaltion tekisterit avoimempaan käyttöön. Reclaim the Records oli ensimmäinen tätä taktiikkaa käyttänyt sukututkimusryhmä ja se on ollut valtavan menestyksekäs. Viimeisen puolentoista vuoden aikana he ovat voittaneet yli neljän miljoonan uuden tiedon julkistamisen. Näistä tiedoista yksikään ei ole ollut muiden  kuin hallintoalueen virkailijoiden ja arkistolaitoksen saatavilla.

Brooke on erityisen innostunut juuri indeksoidusta New York Cityn avioliittokokoelmasta: ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun nämä tiedot ovat verkossa ja kaikkien saatavilla. Ne ovat kultakaivos kenelle tahansa tutkijalle, joka etsii ihmisiä, jotka ovat hakeneet avioliittolupaa New Yorkin kaupungissa – siinäkin tapauksessa, että pari ei olisikaan päätynyt naimisiin!”

New York Cityn avioliittohakemisto (Kuvalähde: Reclaim the Records)
New York Cityn avioliittohakemisto (Kuvalähde: Reclaim the Records)

Avioliitto on tärkeä osa yksilön olennaisia tetoja ja se voi olla keskeinen asia sukututkimuksessa. Avioliittorekisterit antavat tietoa morsiamesta, sulhasesta ja heidän asuinpaikastaan avioliiton toteuduttua mutta usein myös lisätietoa kuten syntymäajat ja –paikat, ammatit ja olivatko he naimisiin mennessään sinkkuja, leskiä vai eronneita. Avioliittolupa sisältää usein myös tietoa parin vanhemmista; heidän nimensä ja syntymäpaikkansa.

Olemme tehneet muutaman mielenkiintoisen haun tästä kokoelmasta malliksi:

Löysimme tästä kokoelmasta Rowan Atkinsonin avioliittotiedot.

rowan-atkinson-247x300

 

 

Rowan Atkinsonin avioliittotiedot New York Cityn avioliitoista 1950-1995 (klikkaa isommaksi)
Rowan Atkinsonin avioliittotiedot New York Cityn avioliitoista 1950-1995 (klikkaa isommaksi)

 

 

 

 

 

Löysimme myös Robert DeNiron ensimmäisen avioliiton tiedot liitosta Diahnne Abbotin kanssa vuonna 1976. robert_de_niro_cannes_2016-275x472

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert DeNiron avioliittotiedot New York Cityn avioliitoista 1950-1995 (klikkaa isommaksi)
Robert DeNiron avioliittotiedot New York Cityn avioliitoista 1950-1995 (klikkaa isommaksi)

 

Avioliittotiedot ovat erityisen arvokkaita runsaan sukututkimuksellisen sisällön vuoksi. Kutsumme sinutkin tekemään hakuja New York Cityn avioliittotiedoista, 1950-1995.

Olemme kiinnostuneita kuulemaan millaisia uusia sukututkimuslöytöjä olet tehnyt!

MyHeritage Team.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin