Seuraa meitä

Parempi DNA-matching uusilla ominaisuuksilla

Kommentit13

DNA-Matching on yksi tärkeimmistä MyHeritage DNA-kitin ominaisuuksista. Tarjoamme sen silti ilmaiseksi myös käyttäjille, jotka ovat teettäneet DNA-testin muilla palveluntarjoajilla.

Olemme juuri lisänneet useita hyödyllisiä, uusia ominaisuuksia DNA-matching toimintoon, jotta sinun olisi helpompi löytää jaettuun DNAan perustuvia sukulaisia ja ottaa heihin yhteyttä. Tässä ovat uudet ominaisuudet:

Laajennetut tiedot yhteisten esivanhempien sukunimistä

Marraskuussa 2016 esittelimme käyttäjien pyytämän ominaisuuden DNA-Matchingiin, esivanhempien sukunimet. Se tunnistaa automaattisesti, mitkä esivanhempien sukunimet ovat yhteisiä sinulle ja osumillesi. Ne näytetään osumien listalla ja perustuvat meidän tutkimuksiimme sukupuista. Olemme nyt lisänneet laajennetut tiedot, jotka kuvailevat kunkin sukunimen relevanttiutta ja sen yhteyttä sinuun ja DNA-osumaasi. Näistä tiedoista voi päätellä, löytyykö yhteinen esivanhemman sukunimi äiti- vai isälinjasta. Voit myös hakea kaikkia DNA-osumiasi esivanhemman sukunimellä.

DNA-osumat sivullasi näet osumiesi esivanhempien sukunimet, mikä voi auttaa päättelemään keitä jaetut esivanhempanne ovat.

Jotta voit katsoa laajennettuja tietoja yhteisistä esivanhempien sukunimistä, vie hiiri sen päälle ja vinkkilaatikko lisätietoineen aukeaa. Sieltä näet, löytyykö jaettu esivanhempien sukunimi kummankin äiti- vai isälinjasta. Näet myös tätä sukunimeä kantaneiden määrän kummankin puussa ja lyhyimmän sukulaisuuspolun ko. esivanhempaan.

Tässä pari esimerkkiä:

Tee haku esivanhempien sukunimellä

Olemme lisänneet oikeaan yläkulmaan hakuehdon, joten sen lisäksi, että voit tehdä haun DNA-osumasi nimellä ja maalla, voit nyt hakea myös jaetulla esivanhemman sukunimellä. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluat keskittyä niihin DNA-osumiin, joiden yhteyden itseesi uskot tulevan tietystä sukuhaarasta.

Valitse pudotusvalikosta haluamasi hakukenttä: hae kaikki (oletus), DNA-osumasi koko nimi, maa tai esivanhemman sukunimet.

 

 

 

 

 

 

Hakutuloksesi näyttää tältä:

 

Poistaaksesi haun, klikkaa ”Pyyhi” hakutuloksesi vasemmassa ylälaidassa.

 

Uudet suodatusvaihtoehdot

Voit suodattaa DNA-osumasi seuraavilla ehdoilla: näytetään vain ne, joilla on MyHeritage sukupuu, vain ne, joilla on Smatr Matches™-osumia puuhusi tai vain ne, joiden kanssa sinulla on yhteisiä esivanhempien sukunimiä.

Klikkaa suodatuskuvaketta oikealla ylhäällä, niin saat pudotusvalikon, jossa ovat eri vaihtoehdot.

 

Lisää muistiinpanoja DNA-osumiin

Nyt voit lisätä muistiinpanoja DNA-osumiisi, jotta pysyt paremmin selvillä tutkimuksen edistymisestä kunkin osuman kohdalla ja voit paremminn järjestää osumasi. Sinulla on esimerkiksi osuma juuri löydettyyn kolmanteen serkkuun ja olet ollut yhteydessä häneen yhteisen esivanhemman merkeissä. Voit lisätä muistiinpanoja käydystä keskustelusta ja seuraavista vaiheista. Voit käyttää tätä erottelemaan osumat, joita olet tutkinut niistä, joita et vielä.

Lisätäksesi tai muokataksesi muistiinpanoja tietylle osumalle, klikkaa oikealla ylhäällä olevaa muistiinpanokuvaketta:

Muistiinpano-osio aukeaa. Lisää muistiinpanot ja sen jälkeen ”Tallenna” ennen muistiinpanojen sulkemista.

Tallennettuasi muistiinpanot, muuttuu muistiinpanot-kieleke oranssiksi. Voit sen jälkeen hyvin nopeasti paikantaa kaikki osumasi, joille olet lisännyt muistiinpanoja.

Lähitulevaisuudessa lisäämme ominaisuuden suodattaa kaikki ne, joilla on muistiinpanoja sekä tehdä hakuja muistiinpanojen sisällön mukaan.

Toivomme, että nämä parannukset auttavat tekemään DNA-Matchingistä sinulle vielä hyödyllisemmän ominaisuuden.

Jos olet antanut DNA-testauksen odottaa tai olet miettinyt testin tilaamista jollekin sukulaisille, nyt on hyvä aika! Tilaa DNA-kit tänään avaamaan uusi näköaloja sukututkimukseesi.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

 • Leena Salomaa


  6 helmikuun, 2017

  Hei
  Voisinko saada Dna testipakkauksia kaksi, minulle ja miehelleni. Kuinka paljon testi maksaa?

 • Kaarlo Erjala


  6 helmikuun, 2017

  Ennen 1900-lukua Länsi-Suomessa useimmilla ihmisillä ei ollut sukunimeä ja kirkonkirjat olivat ruotsinkielisiä. Sukunimen korvasi isän etunimeen liitetty son (poika) tai dotter (tyttö). Saman nimisiä oli paljon,mutta heidän ei tarvinnut olla mitään sukua keskenään. Olen ihmetellyt ja ihmettelen edelleen,miten My Heritagen käyttämissä historiallisissa lähteissä kirjoitetaan tällaisten sukunimien jälkeen usein sana ”tuntematon”. Esimerkkejä oman isäni isän puoleisista esi-isistä isästä poikaan vanhimmasta lähtien: ratsumies Johan Andersson s. 1688, torppari Eric Johansson s. 1710, torppari Eric Ericsson s. 1747, torppari Erik Ericsson s. 1775, torppari, vuokraaja, rusthållin isäntä Karl Gustaf Eriksson s. 1822. Seuraavassa sukupolvessa vanhin poika Gustaf Reinhold s. 1857 otti sukunimekseen Karlsson, mutta toiseksi vanhin poika, isäni isä, Karl August s. 1859 ei jatkanutkaan patronyymistä perinnettä, vaan otti aikuisena poikkeavasti sukunimekseen Eriksson. Isäni Viljo Johannes s. 1710 sisaruksineen muutti 1935 sukunimensä Eriksson sukunimeksi Erjala.

 • Tapani Lehto


  6 helmikuun, 2017

  Hei!
  Miten olisi mahdollista saada dna-tutkimus Suomesta (n. v. 1910-20) Amerikan Minnesotan osavaltioon muuttaneista isovanhemmistani, joista isoisä on kuollut jo 10-luvulla ja isoäiti 50-luvulla!

  • annikka


   7 helmikuun, 2017

   Tähän en osaa vastata. Luulisin kuitenkin, että ainoastaan jälkeläisiä testaamalla voi saada jotain viitteitä.

 • Heikki


  6 helmikuun, 2017

  Aviottoman lapsen sukunimi kulkee äitinsä sukunimen mukaan tähän päivään. Tässä ei voi hakea sukunimellä kaukaista esi-isää, vain DNA:lla se onnistuu, jos se on onnistuakseen.

  • annikka


   7 helmikuun, 2017

   Aivan oikein; äitilinjan pystyy selvittämään (äidin isä, hänen isänsä jne..), mutta ei isälinjaa ellei isää ole merkitty kirkon- tai tuomiokirjoihin, mitä on myös tapahtunut

 • Sami P


  7 helmikuun, 2017

  Miksi ei Dna testin tuloksia voi laittaa My Heritageen jos en jo tehnyt testit jossakin muualla aikaisemmin?
  Olen ollut mukana Suomen Akatemian rahoittamassa testeissä minkä teki Helsingin Yliopisto aikoinaan.

  • annikka


   7 helmikuun, 2017

   Voi laittaa. Itsekin olen ladannut. Tällä hetkellä se ei edes maksa mitään ja saat kaikki osumat ilmaiseksi.Lataa DNA-välilehdeltä.

 • Jyrki Valtonen


  9 helmikuun, 2017

  Isoisäni isä on avioton lapsi. Voiko DNA-testillä saada tiedon hänen isästään siinäkin tapauksessa, että tämän mahdollisen isän jälkeläinen ei ole tehnyt DNA-testiä? Voiko mahdollisen sukulaisen testituloksen perusteella tehdä riittäviä johtopäätöksiä?

  • annikka


   9 helmikuun, 2017

   Johtopäätökset testien tuloksista perustuvat aina siihen, että löytyy osumia ts. jotkut samasta suvusta (kauempaa tai lähempää) ovat teettäneet testin. Kannattaa yrittää ja tuloksiahan tulee sitten pitkin matkaa (myös myöhemmin). MyHeritagen testi on ns. serkkutesti, joten samalla saat osumia kummankin vanhemman suvusta.

 • Juha Laitinen


  21 helmikuun, 2017

  Pyydän vastausta käyttäjätukeen lähettämääni kysymykseen

  • annikka


   21 helmikuun, 2017

   Saitko sieltä tikettinumeron, sillä voi kysyä?