MyHeritage-tiimi: Tapaa Hagar Chen

MyHeritage-tiimi: Tapaa Hagar Chen

Hagar Chen, 25, on Keski-Israelissa asuva nuori ohjelmoija, jolla on 3 vanhempaa veljeä. Hän on ollut naimisissa 18 kuukautta. Aloittaessaan seurustelun, hänen miehensä oli juuri aloittanut tietojenkäsittelyopin opinnot. Hagar löysi itsensä tutkimasta miehensä muistiinpanoja koulusta ja huomasi olevansa myös kiinnostunut koodaamisesta. Hagar aloitti tietojenkäsittelyn opiskelun eikä ole katunut sitä hetkeäkään.

Tullessaan työhaastatteluun MyHeritageen Hagar ei tiennyt kovinkaan paljon yrityksestä.

     Se vain sattui olemaan yksi ensimmäisistä paikoista, johon minut lähetettiin.

Mutta jokin MyHeritagessa tuntui hänestä erilaiselta kuin muissa yrityksissä, joissa hän kävi. Hän tunsi heti kuuluvansa sinne lämpimän ja ystävällisen ilmapiirin ansiosta.

Pian Hagarista tuli MyHeritagelainen ja olennainen osa Tutkimus & Kehitys (R&D)- tiimiä. Hän aloitti QA-tiimissä ja vastuualueenaan uusien ominaisuuksien ja tuotteiden testaaminen.

Aloitettuaan MyHeritagessa Hagar kiinnostui oman perheensä historiasta. Tehtyään helpon haun SuperSearchissa, Hagar löysi äitilinjan esivanhempiaan Yhdysvaltojen vuoden 1940 väestönlaskennasta, iso-isoisän USAn armeijan tietoja sekä tietoja hänen tulostaan siirtolaisena Itävallasta Yhdysvaltoihin.

USAn väestönlaskenta vuodelta 1930, johon on listattu Hagarin iso-isoisä Charles Badler (äidin puolelta)

USAn väestönlaskenta vuodelta 1930, johon on listattu Hagarin iso-isoisä Charles Badler (äidin puolelta)

Perheeseeni liittyvien dokumenttien löytäminen tuntui aivan uskomattomalta varsinkin kun kukaan sukulaisistani ei tiennyt niistä mitään. Olin kuin puulla päähän lyöty. Sain tietää uusia asioita iso-isoisästäni. En ollut tiennyt hänen taistelleen toisessa maailmansodassa tai, että hänen lankonsa asui hänen luonaan useita vuosia. Sain myös tietää, että iso-isoäitini oli alun perin Saksasta.

Hagarin aloitettua MyHeritagessa oli perheen kiinnostuksessa sukututkimukseen huomattavissa selvä piikki.

Perheen jäsenet, jotka eivät näyttäneet aikaisemmin olevan kiinnostuneita sukututkimuksesta, aloittivat lisätä jäseniä ja tietoja sukupuuhun. Siitä tuli puullemme vauhdikas alku.

USAn julkisten tietojen hakemisto Hagarin äitilinjan isoisästä Lester Badlerista.

USAn julkisten tietojen hakemisto Hagarin äitilinjan isoisästä Lester Badlerista.

18 kuukauden kuluttua Hagar siirtyi Web Teamiin, joka on osa R&D-tiimiä. Hän kehittää sitä osaa MyHeritagen nettisivustosta, jonka käyttäjämme näkevät ja jonka kanssa he ovat vuorovaikutuksessa. Kehitystyössään hänellä on kaikki käyttäjämme mielessään.

Minun täytyy aina ajatella erilaisia käyttäjiämme. He saattavat selata nettisivujamme erilaisilla laitteilla ja haluan heille kaikille helpon ja myönteisen kokemuksen.

Hän on työskennellyt niiden DNA-sivujen kanssa, joilta pakkaukset tilataan tehden sivuista helpompia käyttäjille kun he syöttävät tietojaan ja varmistanut, että syötetyt tiedot siirtyvät oikein eteenpäin. Hagarin mukaan oli jännittävää saada lisää tietoa tältä alueelta, josta R&D:llä ei alussa ollut tietoa.

Koko prosessi sivujen luomisessa DNA-osioon on ollut jännittävä. Aivan alussa emme tienneet kovin paljon tästä alueesta ja prosessi on ollut hyvin opettavainen. Olemme saaneet paljon aikaan hyvin lyhyessä ajassa. MyHeritagessa siirrymme aina eteenpäin ja kasvamme ja se on erittäin hieno tunne.

Hagar arvostaa sitä että MyHeritagen kehitystiimi sopeutuu ja hyväksyy. Tiimi etsii jatkuvasti uusia teknologioita ja on avoin tulevaisuuden muutoksille ja uudistuksille.

Jotkut näkemistäni suurista muutoksista viiden vuoteni aikana täällä ovat käyttäneet uutta lähestymistapaa tehden nettisivuista herkästi reagoivia. Olemme tehneet asiakaslähtöisiä testejä, muutoksia automaatioon ja koodaamiseen ja paljon muuta. Olemme koko ajan kehittymässä paremmiksi. Kun aloitin tiimissä, minulla oli mentori ja vähitellen sain vastuuta lisää ja työni muuttui itsenäisemmäksi. Tiimimme työn laatu on erittäin hyvää ja vaikka yritys kasvaisi kuinka isoksi, emme koskaan anna itsemme jäädä jälkeen siinä mitä tulee teknologiaan, standardeihin ja työkaluihin. Minulle tämä on erittäin inspiroivaa.

Hagar on auttanut järjestämään tapaamisia MyHeritagessa. Yksi hänen suosikeistaan on R&D Aivoriihi, missä työntekijät kehittelevät ideoita ja tekevät yhdessä työtä saadakseen aikaiseksi prototyypin. Jokaisella on mahdollisuus tuoda omia ideoitaan esille. Sellaiset MyHeritage-ominaisuudet kuten Yhteisö ja Photo Discoveries on kehitetty tällä systeemillä.

Hagarin isoäiti Miryam ja täti Ronit (isän puolelta) kohta sen jälkeen kun hänen isovanhempansa muuttivat Iranista vuonna 1963.

Hagarin isoäiti Miryam ja täti Ronit (isän puolelta) kohta sen jälkeen kun hänen isovanhempansa muuttivat Iranista vuonna 1963.

Naisena Hagar ei näe paljonkaan eroja itsensä ja muiden tiimiläisten välillä.

Loppujen lopuksi kaikki tiimin jäsenet, sukupuolesta riippumatta koodaavat ja tekevät työtä yhdessä. Lyhyen aikaa olin ainoa nainen tiimissä, mutta nyt meitä on jo aika monta.

Hagar haluaisi nähdä nuorten naisten saavan enemmän huomiota tieteissä.

Monet uudet organisaatiot ja järjestöt rohkaisevat naisia tarttumaan tieteisiin. On hienoa huomata, että yhä useammat naiset aloittavat tieteen aloilla työskentelyn.

Hagar myös nauttii tekemämme työn persoonallisesta otteesta.

Teemme työtä sellaisten tuotteiden parissa, joilla on todella vaikutusta ihmisten elämään. Mikään ei ole sen henkilökohtaisempaa ja tärkeämpää kuin suku ja juuri siitä meidän työssämme on kyse.

Hagarin isä, Asher Chen ensimmäisellä luokalla n. 1960

Hagarin isä, Asher Chen ensimmäisellä luokalla n. 1960

Koko Hagarin perhe on innoissaan siitä, että hän työskentelee ainutlaatuisessa yrityksessä, jolla on niin vahva viesti hyväntekemisestä.

Isäni on tosi ylpeä minusta. Aina kun joku MyHeritagen pro bono projekteista on uutisissa, hän muistaa kertoa minulle kuinka uskomatonta työtä teemme.