Seitsemän uutta hollantilaista kokoelmaa nyt verkossa

Meillä on ilo ilmoittaa, että MyHeritage SuperSearch hakukoneeseen on lisätty seitsemän laajaa ja merkittävää historiallista kokoelmaa Hollannista. Nämä uudet kokoelmat, yhteensä yli 116 miljoonaa tietoa, kattavat noin viisi vuosisataa ja mielenkiintoisia ajanjaksoja Hollannin historiasta. Kyseisenä ajanjaksona Hollannin väkiluku kasvoi arvioidusta 1 miljoonasta 4,5 miljoonaan asukkaaseen.

 

Mukana on väestölaskennan tyyppisiä kokoelmia nimeltä ”väestörekisterit”, olennaisia siviilitietoja (syntymiä, avioliittoja ja kuolemia) sekä olennaisia kirkon rekistereitä (kasteet, avioliitot ja hautaukset).

Väestörekisterit 1810-1936

Siviilisyntymät 1811-1915

Siviiliavioliitot 1811-1940

Siviilikuolemat 1811-1965

Kirkon kasteet 1580-1811

Kirkon avioliitot 1580-1811

Kirkon hautaukset 1601-1811

Osa kokoelmista sisältää dataa monista pienemmistä kokoelmista, n. tusinasta alueellisesta ja kunnallisesta arkistosta Hollannissa. Kunkin kokoelman ”laajennettu kuvaus” listaa kokoelmaan kuuluvat arkistot.

Tässä muutamia esimerkkejä lisätyistä kokoelmista:

Väestörekistereistä löydämme tietoja Vincent Van Goghille, 26. Juuri noihin aikoihin hän aloitti maallikkosaarnaajana Boringen kaivoskaupungissa ja aloitti maalaamisen vakavammin.

 Siviilisyntymätiedoista löytyy Maurits Cornelis Escher, paremmin tunnettu M.C.Escherinä. Hän oli hollantilainen graafikko, joka tunnetaan mahdottomia esineitä ja asioita esittävistä kuvistaan.

 Julius Röntgenin toinen avioliitto – 1894 kuolleen Amanda-vaimon jälkeen – piano-opettaja Abrahamina van der Hoevenin kanssa löytyy siviiliavioliittojen kokoelmasta.

 

 Siviilikuolemien kokoelmasta paikansimme tiedon hollantilaisen kasvitieteilijän Hugo Marie de Vriesin kuolemasta. Hän oli yksi ensimmäisistä perinnöllisyystieteilijöistä, joka esitteli periytymissäännöt ja oman teoriansa mutaatioista evoluutiossa.

 Kirkon kasteiden kokoelmasta löytyy kastetieto hollantilaiselle apteekkari, kemisti, laitevalmistaja Petrus Kippille, kaasujen kehittämiseen tarkoitettujen kemiallisten laitteiden suunnittelijalle.

 Hollantilaisen maisemamaalarin, Jan van Goyenin, avioliittotiedot liitosta Annetgen Willemsin kanssa löytyvät Kirkon avioliitoista

 Kirkon hautaukset kokoelmasta löysimme tiedon hollantilaisen kauppiaan ja tieteilijän Anthonij van Leeuwenhoekin hautaamisesta. Hänet tunnetaan merkittävänä hollantilaisen kulta-ajan tieteen ja teknologian edustajana.

Yllä olevat esimerkit osoittavat tämän tietokannan olevan kultakaivos, eikä ainoastaan sukututkimuksellisen sisällön takia vaan myös sen sisältämän rikkaan hollantilaisen historiallisen sisällön vuoksi. Kokoelma tarjoaa mielenkiintoista ammatteihin ja uskontoon liittyvää tietoa kuin myös tietoa tuon ajan henkilöistä ja heidän perheistään.

Toivomme voivamme päivittää näitä tietoja heti kun uusia hollantilaisia arkistoja avautuu käyttöömme.

Onko sinulla hollantilaisia juuria? Tee nyt hakuja kokoelmasta ja kerro meille, mitä löysit!

Tallenna

Tallenna

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin