DNA-testi ratkaisee mysteerin ja yhdistää perheen

Susie W., 39v., on käyttänyt MyHeritagea joulukuusta 2015 lähtien. Hän varttui aikuiseksi Papua Uudessa-Guineassa äitinsä kanssa. Nyt hän on naimisissa ja kuuden lapsen äiti. Nuorena hän aina tunsi näyttävänsä erilaiselta kuin muut sisarukset. Hän kysyi äidiltään juuristaan, mutta äiti sanoi aina hänen tulleen isoäitiinsä, jota Susie ei koskaan tuntenut.

Susie 4 kuukautta vanhana äitinsä kanssa

Vuonna 1994, Susien ollessa 16-vuotias, isoisä kertoi hänelle totuuden. Susie oli aina ajatellut, että hänellä on eri isä kuin muilla sisaruksilla, mutta hän oli silti järkyttynyt ja vihainen. Kysyttyään äidiltään asiasta tämä vahvisti, että Susie oli tulos lyhyestä suhteesta jonkun tuntemattoman henkilön kanssa. Susiella ei ollut nimeä tai maata, mistä jatkaa. Äidin mukaan hänen isänsä oli amerikkalainen, joka työskenteli luterilaisen lähetysorganisaation kanssa.

Vuosikausia Susie etsi lisää tietoa biologisesta isästään. Hän ei jättänyt kiveäkään kääntämättä kysellen vihjeitä kaikilta, jotka saattaisivat tietää jotakin. Mutta kukaan ei tiennyt mitään hänen isästään. Hän törmäsi jatkuvasti seinään ja oli lannistunut. Uuvuttavan ja stressaavan etsimisen jälkeen, hän päätti lopettaa sen.

 

Vuosia myöhemmin, teetettyään DNA-testin Susie onnistui viimeinkin saamaan vastauksia biologisesta isästään.

Kun hän vuonna 2014 kuuli DNA-testeistä, hän hämmästyi saadessaan tietää, että sukulaisten löytäminen on mahdollista pelkästään DNA-näytteen perusteella. Hän päätti yrittää. Tulokset vahvistivat, että hänen isänsä oli alkuperältään pääasiallisesti luoteis-eurooppalainen. Yllättävästi myös hänen lähimmät DNA-osumansa olivat kaikki brittiläisiä.

Kun tulokseni tulivat lokakuussa 2015, olin yllättynyt! Kirjauduin tililleni ja siellä oli lista täysin oudoista ihmisistä, jotka olivat minulle 4. – 5. serkkuja. Ensimmäistä kertaa tiesin, että biologinen isäni oli… Euroopasta.

Hetki oli Susielle jännittävä, mutta hän ei ollut tyytyväinen. Hän ei tiennyt, kuinka jatkaa ja kuinka käyttää osumiaan saadakseen lisätietoa isästään. Mutta hän päätti, että ei lopeta siihen. Hän aloitti tekemään nettihakuja ja päätyi pian MyHeritageen.

Vaisto sanoi, että löytäisin jotain MyHeritagesta, joten rekisteröidyin ja aloitin historiallisten tietojen tutkimisen. Tehdessäni hakuja MyHeritagesta näin linkin ”Palkkaa asiantuntija.”

Hän listautui Legacy Tree sukututkijoihin, joka on yhteistyökumppanimme sukututkimuksessa, edistääkseen etsintäänsä. Aivan aluksi sukututkijat etsivät hänen DNA-osumiensa synnyin-, avioliitto-, kuolin- ja väestönlaskentatietoja. Tämä auttoi päättelemään, että hänen osumansa olivat Grays Thurrockissa, Essexissä, Englannissa asuneiden Charles A:n ja Louisa V:n jälkeläisiä. He päättelivät, että myös Susie olisi todennäköisesti heidän jälkeläisensä.

Yhdellä Charlesin ja Louisan jälkeläisistä oli yhteinen X-kromosomi Susien kanssa. Koska tällä geneettisellä serkulla ei ollut esivanhempia Papua, Uusi-Guineassa, oletettiin, että hänellä oli yhteinen DNAn X-kromosomi Susien kanssa hänen isälinjastaan. Sen vuoksi Susie olisi Charlesin ja Louisan jälkeläinen isälinjan isoäidin kautta. Toisaalta Susien isälinjan isoäiti oli pariskunnan lapsenlapsi.

Yhdellä Susien muista läheisistä geeniserkuista ei ollut jaettua DNAta Susien muiden sukulaisten kanssa. Hänellä oli kuitenkin vain yksi sukulinja Englannista. Yksi pariskunta rajattiin nyt tämän serkun esivanhempikandidaateiksi, Charles P ja hänen vaimonsa Mary.

Näin oli tunnistettu kaksi pariskuntaa, jotka olisivat todennäköisesti Susien esivanhempien joukossa ja kummankin pariskunnan jälkeläiset oli jäljitetty. Tutkimustiimi etsi seuraavaksi kunkin perheen jälkeläisten avioliittoja ja sukulaisuuksia. Charlesin ja Louisan lapsenlapsi oli avioitunut Charlesin ja Mary P:n lapsenlapsen kanssa. Tällä pariskunnalla oli kaksi poikaa, joista jompikumpi voisi olla Susien isä!

Susie oli haltioissaan. Hän otti yhteyttä toiseen poikaan ja hänen tyttäreensä ja sai tietää, että tämä ei ollut koskaan ollut Papua Uudessa-Guineassa, mutta hänen vanhempi veljensä oli ollut. Sen jälkeen otettiin yhteyttä Legacy Tree sukututkijoiden tutkijaan Australiassa, jotta hän etsisi maahantulotietoja vanhemmalle veljelle. Näistä tiedoista selvisi, että vanhemmalla veljellä oli tytär, joka asui Queenslandissa Australiassa.

Susie otti yhteyttä sisarpuoleensa tammikuussa 2017 ja vaikka hänen siskonsa oli erittäin yllättynyt näistä uutisista, niin hän oli myös hyvin innoissaan. He vaihtoivat tietoja ja kuvia eikä sisarpuoli voinut uskoa Susien yhdennäköisyyttä heidän isänsä kanssa. Nämä kaksi järjestivät tapaamisen.

Tapaaminen oli niin tunteikas. Saimme heti yhteyden toisiimme ja juttelimme tuntikausia. Tuntui kuin olisimme aina tunteneet toisemme. Tunne oli ainutlaatuinen, syleilimme toisiamme ensimmäistä kertaa 40 vuoteen ja vuodatimme ilon kyyneleitä.

Tämän tapaamisen jälkeen Susien ja hänen isänsä sukulaisuus vahvistettiin DNA-testillä. He ovat olleet yhteydessä toisiinsa ja Susie sai tietää myös toisesta sisarpuolesta.

Elämämme on muuttunut nyt kun olemme perhe. Meistä on jännittävää luoda uusia muistoja lastemme kanssa. Vanhemman sisareni lapset ovat innoissaan minun ja lasteni tapaamisesta ja päinvastoin. Odotamme innolla pian olevaa suurta sukukokousta.

Isä tyttärineen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aloittaessaan sukututkimuksen Susie odotti löytävänsä lisää tietoa juuristaan ja saavansa tunteen tutkimuksen valmistumisesta.

Kävikin niin, että se mitä löysin kehittyi joksikin kauniiksi. Isäni hyväksyi minut tyttärekseen. Sain kaksi uutta siskoa sekä sisarentyttären ja -pojan. Sain myös tietooni isälinjani isovanhempien, isoisovanhempien ja isoisoisovanhempien nimet.

Kahden vuosikymmenen etsinnän jälkeen Susie on vihdoin saanut etsintänsä valmiiksi.

MyHeritagen ja heidän tutkimuskumppaninsa Legacy Tree sukututkijoiden avulla olen löytänyt perheeni ja sain sellaisia vastauksia, joita tarvitsin. MyHeritagen DNA-mätsäys on hämmästyttävä, sillä saat selville alkuperäsi selkeästi ja ymmärrettävästi. DNA-osumat ovat myös hyödyllisiä. MyHeritagessa on miljardeja historiallisia tietoja, joiden avulla voit kaivautua syvemmälle sukusi historiaan.

Haluan kertoa kaikille, joilla on avoimia kysymyksiä: Älä koskaan luovu toivosta! Kun on halua, niin tiekin löytyy.

Oletko koskaan ajatellut ottaa selvää tuntemattomista sukulaisistasi? Tai oletko onnistunut löytämään ja tapaamaan heitä? Jaa oma tarinasi kanssamme alla kommenteissa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin