Seuraa meitä

2017 vuosikatsaus

Kommentit2

2017 on ollut jännittävä vuosi täynnä uutta teknologiaa ja innovaatioita, uskomattomia tapaamisia ja paljon muuta. Kiitoksia siitä, että olet ollut mukana!

Vuodenvaihteen lähestyessä on sopiva tilaisuus katsoa taakse päin kaikkeen, mitä teimme vuonna 2017 ja valmistautua vielä vauhdikkaampaan kehitykseen vuonna 2018. Älä missaa alimpana olevia skuuppeja, joissa paljastamme ensimmäistä kertaa uusimpia tietoja!

Vuoden 2017 MyHeritage-kohokohdat

Alkuvuonna 2017 keskityimme saamaan uusia työkaluja ja teknologioita ulos ovesta. Tammikuussa julkaisimme  paremman DNA-matchingin uusilla ominaisuuksilla. Se tekee aikaisempaa helpommaksi löytää sukulaisia jaetun DNAn perusteella ja ottaa heihin yhteyttä.

 

 

Helmikuussa esittelimme uudet ja parannetut ”Löytöjen”-sivut.Kaikki Smart Matches™- ja Record Matches-osumat yhdistettiin ja järjestettiin kahdelle pääsovulle: osumat henkilöittäin ja osumat lähteittäin. Lanseerasimme myös lisäarvo-ominaisuuden, joka kuvailee millaista tietoa mikin osuma tuo puuhusi.

 

 

Julkaisimme samassa kuussa online puun johdonmukaisuuden tarkastimen. Se auttaa tekemään puustasi aikaisempaa tarkemman. Käytä tätä työkalua sukupuusi skannaamiseen ja tunnistamaan tiedoissasi olevia virheitä ja epäjohdonmukaisuuksia. Käyttäjämme rakastavat johdonmukaisuuden tarkastinta ja vuonna 2017 se on johtanut miljoonien MyHeritage online sukupuissa olleiden virheiden korjaamiseen.

 

 

Myöhemmin helmikuussa julkaisimme Photo Discoveries™-teknologian. Se vie Instant Discoveries™-tekniikan askeleen pitemmälle ja soveltaa sitä valokuviin. Photo Discoveries tekee valokuvien lisäämisen helpoksi niille sukupuusi henkilöille, joille sinulla ei ole ollut kuvia. MyHeritage on ainoa palvelu, joka tarjoaa tämän ominaisuuden. Ominaisuuden julkistamisesta lähtien ovat MyHeritage-käyttäjät lisänneet kuukausittain n. puoli miljoonaa sukupuustaan puuttuvaa kuvaa käyttämällä sitä.

 

Helmikuu oli täynnä innovaatioita ja olimme mukana myös Roots Tech:ssa, vuoden tärkeimmässä sukututkimuskonferenssissa, joka pidettiin Salt Lake Cityssa Utahissa. Ensimmäistä kertaa meillä oli DNA-teemainen osasto.

 

Isännöimme toisen kerran vuosittaista Roots Tech After-Partya. Rokkaavilla kutsuillamme oli herkullista ruokaa, juomia, taikureita, hauskoja pelejä, palkintoja ja koko illan kestänyt viihdyttävä karaoke. Sukututkijat kyllä tietävät, kuinka pidetään hauskaa!

 

Vuoden 2016 lopulla lanseeraamamme MyHeritage DNAn ansiosta meillä on ollut onni saada olla helpottamassa hämmästyttäviä perheiden yhdistymisiä. Esimerkiksi maaliskuussa Siskokset löysivät viimein toisensa. Morgan Reynolds löysi sisarpuolensa Jennisaran tehtyään DNA-testin – kumpikin oli etsinyt toistaan koko elämänsä. Katso alla syndäntälämmittävä video heidän tapaamisestaan.

 

Toukokuussa saimme todistaa toista uskomatonta tapaamista, tyttären ja hänen biologisen äitinsä välillä sen jälkeen kun he olivat teettäneet DNA-testit. Robin ei koskaan unohtanut 15-vuotiaana saamaansa tytärtä. Becky oli halunnut löytää biologisen äitinsä siitä lähtien kun kuuli olevansa adoptoitu. Hän halusi oppia tuntemaan omat juurensa. Katso alla video tapaamisesta.

 

Jatka lukemista ja näet lisää vuoden 2017 hämmästyttäviä tapaamisia. Voit myös käydä MyHeritage-kertomukset sivustolla

Maaliskuussa olimme innoissamme esittelystämme Fox and Friends-ohjelmassa! Autoimme juontajia tutustumaan sukujuuriinsa. Tutkimustiimimme teki heille sukututkimusta ja esitteli mielenkiintoisia, heidän sukuihinsa liittyviä historiallisia dokumenttejä.

 

Hämmästyttävin asia tässä oli se, että eräs katsoja, Suzanne Colton, oli katsonut ohjelmaa sinä aamuna ja spontaanisti päättänyt tilata MyHeritage DNA-testin. 64-vuotias Suzanne oli aina halunnut löytää biologisen äitinsä. Hän sai testituloksensa äitienpäivänä ja 90 minuuttia sen jälkeen hän oli juttelemassa äitinsä kanssa! Katso videolta, kun Suzanne tapaa äitinsä ensimmäistä kertaa.

 

Esittelimme toukokuussa erittäin toivotun ominaisuuden – kokoelmaluettelon. Tässä osassa sivustoamme on luettelo historiallisten tietojen kokoelmistamme indeksoituna ja saatavana MyHeritage SuperSearch™-hakukoneessa. Luettelosta näkee helposti uudet lisäykset. Tutustu kokoelmaluetteloon.

 

 

Kesäkuussa julkaisimme uuden DNA-etnisyysanalyysimme. MyHeritage DNA tarjoaa käyttäjille prosenttipohjaisen arvion heidän etnisestä alkuperästään kattaen 42 eri aluetta, enemmän kuin mikään muu tärkeimmistä DNA-palveluja tarjoavista yrityksistä. Näin monta etnisyysaluetta on vain MyHeritagessa. Etnisyysarvio on mielenkiintoinen ja myös hauska katsoa ja jakaa.

 

 

Heinäkuussa teimme yhden Tribal Quest – tutkimusmatkan – tällä kertaa Siperiaan! Tribal Quest on MyHeritagen pro bono-ohjelma, jonka tavoitteena on dokumentoida eri puolilla maailmaa olevien syrjäisten heimojen sukutarinoita. Autamme heimoja tallentamaan digitaalisesti omaa historiaansa tuleville sukupolville. Siperia oli kolmas Tribal Quest-tutkimusmatkamme. Edelliset matkamme teimme Papua Uusi Guineaan ja Namibiaan.

 

MyHeritage-tiimin jäsenet Shahar ja Golan viettämässä aikaa Nenets-lasten kanssa Siperiassa

 

Kuusihenkinen, vapaaehtoisista työntekijöistämme koostunut tiimi vietti kuukauden Jamalin niemimaalla Siperiassa asuvan Nenets-heimon parissa dokumentoiden heidän kertomuksiaan.

 

 

Tällä lyhyellä videolla ovat Tribal Quest Siperian matkan kohokohdat.

 

 

Elokuussa kerroimme ohittaneemme 8 miljardin historiallisen tiedon rajan SuperSearch™-hakukoneessamme! Tämä on tärkeä merkkipaalu ja odotamme saavuttavamme useampia muita tulevaisuudessa. sillä lisäämme joka päivä miljoonia uusia tietoja SuperSearchiin.

 

 

Myöhemmin elokuussa ilmoitimme Legacy Family Tree-softan ja webinaarisarjan hankinnasta. Kaikki 12 Millenia-yhtiön työntekijää siirtyivät MyHeritagen palvelukseen ja heitä pitävät kiireisinä Legacy Family Treen asiakkaat sekä Legacy-ohjelman kehitystyö, joka julkaistaan vuonna 2018 osana uutta Legacy Family Tree 10 versiota.

 

 

Esittelimme elokuussa myös DNA-osumien tarkastelusivun. Se auttaa ymmärtämään paremmin sitä, kuinka olet sukua DNA-osumillesi. Lue lisää siitä, millaisia löytöjä voit tehdä DNA-osumien tarkastelusivulla. Lue lisää täältä.

 

 

Olimme mukana kaikissa tärkeimmissä sukututkimuskonferensseissa vuonna 2017. Swyyskuussa osallistuimme FGS-konferenssiin (Federation of Genealogical Societies) Pittsburgissa Pennsylvaniassa. Muutamat onnekkaat VIPit MyHeritage baseball-paidoissaan osallistuivat Pittsburgin merirosvokisaan. Isolla screenille oli jopa toivotus: ”Tervetuloa MyHeritage VIPit”!

 

 

Osallistuimme konferensseihin eri puolilla maailmaa: mm. Suomessa, Brasiliassa, Australiassa, Uudessa Seelannissa, Ruotsissa, Saksassa, Hollannissa ja Englannissa.

 

 

Lokakuussa paljastimme shokeeraavia DNA-tuloksia brittiläisille TV-persoonille, Piers Morganille ja Susanna Reidille, suositussa aamuohjelmassa ”Hyvää huomenta Britannia”. Katso, kun Piers ja Susanna saavat tietoa perimästään ja tapaavat joitakin MyHeritage DNA-osumiaan.

 

Pidimme aivan ensimmäisen koko päivän sukututkimusseminaarimme lokakuussa. Se sisälsi asiantuntijoiden esityksiä DNAsta, juutalaisesta sukututkimuksesta, yleisistä tutkimustekniikoista ja sukututkimuksen teknologiatrendeistä. Luennot ovat saatavana ilmaiseksi Legacy Family Tree webinaareissa. Katso luentoja.

Marraskuussa julkaisimme tee-itse-korjauksia-historiallisiin-tietoihin – ominaisuuden. Käyttäjä voi ehdottaa SuperSearch-hakukoneessa oleviin historiallisiin tietoihin vaihtoehtoista nimeä, jos huomaa nimen olevan väärin. Lue blogistamme lisää siitä, miksi tämä ominaisuus on tärkeä ja kuinka se voi yhdistää sinut muihin MyHeritage-käyttäjiin.

 

 

Marraskuussa lisäsimme SuperSearch™-hakukoneeseemme myös Ellis Islandin ja muut New Yorkin matkustajaluettelot vuosilta 1820–1957. Sisältö on uniikkia eikä siihen ole voinut aikaisemmin tehdä hakuja. Uudessa kokoelmassa on 94 miljoonaa nimeä ja se sisältää 26,6 miljoonaa matkustajien sukulaisten nimeä, joita ei löydy miltään muulta sukututkimussivustolta netissä! Sivut on myös ”tikattu yhteen” ja tuplasivusta on tehty ensimmäistä kertaa yksi sivu. Näin on saatu ratkaistua, sukututkijoita jo vuosien ajan muilla nettisivustoilla kiusannut, ongelma avaintietojen puuttumisesta.

 

 

MyHeritage DNAn ansiosta meillä oli viime marraskuussa myös toinen uskomaton ensitapaaminen adoptoidun tyttären ja hänen biologisen äitinsä välillä. Meribeth tapasi biologisen äitinsä Angien ensimmäistä kertaa suorassa Good Morning America-ohjelmassa! Tunteikkaan tapaamisen voit katsoa alla.

 

 

Ensimmäinen skuuppi

Aivan viime päivinä olemme julkistaneet laajan kokoelman USAn vuosikirjoja vuosilta 1890-1979. Tämä on yksi laajimmista olemassa olevista, digitoiduista USAn vuosikirjakokoelmista. Se tarjoaa ennennäkemättömän sukututkimuksellisen peiton 90 vuoden ajalta henkilöihin, jotka kävivät high schoolia Yhdysvalloissa. Vuosikirjoissa on erinomaisia sukututkimuksellisia tietoja sekä henkilö- että ryhmäkuvia. Teemme töitä joidenkin uusien, hämmästyttävien teknologioiden parissa, jotka mahdollistavat vielä suuremman hyödyn saamisen vuosikirjoista ja julkistamme ne erikseen muutamien seuraavien kuukausien aikana.

 

Brad Pitt keskellä. Kickapoo High School vuosikirja 1979. MyHeritage USAn vuosikirjat-kokoelma 1890-1979

 

DNA-reaktioita

Olemme rakentaneet MyHeritage DNAta viimeisen vuoden aikana ja on ollut tosi hienoa nähdä, kuinka paljon ihmiset ovat ladanneet videoitaan ja kertoneet omista kokemuksistaan. Katso muutamia reaktioita, kun ihmiset tekevät DNA-testin.

Facts esitteli hauskoja irlantilaisia, jotka tekevät MyHeritage DNA-testin. Tätä videota on katsottu yli miljoona kertaa:

 

Maya, libanonilaista alkuperää, sai shokeraavia tuloksia tehtyään DNA-testin.

 

Ally oli sitä mieltä, että hänellä on ainoastaan englantilaisia juuria, mutta DNA-testin tehtyään hän saa tietää todellisen etnisyytensä:

 

Meistä olisi kivaa, jos lähettäisit meille videon omista reaktioistasi tehtyäsi MyHeritage DNA-testin – kerro meille, mikä yllätti sinua eniten!

MyHeritage-tutkimukset

Tiedetiimimme julkisti vähän aikaa sitten Surveys-tutkimusprojektin. Projekti auttaa tutkimaan, kuinka genetiikka vaikuttaa eri osa-alueisiin elämässämme. Projekti toteutetaan yhteistyössä MyHeritage-yhteisön kanssa.

Pyydämme niitä MyHeritage-käyttäjiä, jotka ovat tehneet MyHeritage DNA-testin tai ladanneet DNA-tietonsa MyHeritageen, ottamaan osaa tähän projektiin. Aloita vastaaminen nyt.

Monet kiitokset niille, jotka ovat jo vastanneet – olemme saaneet yli 2 miljoonaa vastausta tähän mennessä! Tiedetiimimme on jo tehnyt joitakin alustavia löytöjä saatujen vastausten perusteella. Olemme esimerkiksi löytäneet korrelaation painoindeksin (BMI) ja koettujen sydänkohtausten välillä. Lue lisää tutkimuksesta.

 

 

Toinen skuuppi

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että MyHeritage DNA-tietokanta on ylittänyt miljoonan ihmisen rajan! Itse asiassa meitä on jo 1,05 miljoonaa. Määrä on kasvanut nopeasti siitä 670 000:sta, jonka ilmoitimme marraskuun puolivälissä. Tästä miljoonasta n. 80% on MyHeritage DNA-asiakkaita ja 20% ihmisiä, jotka ovat ladanneet DNA-tietonsa jostakin toisesta palvelusta. Voimme ylpeinä kertoa olevamme nopein yritys ts. yritys, jolla on kulunut vähiten aikaa DNA-palvelun lanseeraamisesta miljoonan asiakkaan saavuttamiseen.

Mitä nopea kasvumme tarkoittaa sinun kannaltasi? Sitä, että teettämällä MyHeritage DNA-testin, sinulla on erinomainen mahdollisuus saada osumia sukulaisiin, jotka eivät ole käyttäneet muita DNA-palveluja. MyHeritagella on erittäin hyvä kansainvälinen kattavuus Yhdysvaltojen ulkopuolella erityisesti 42 tuetun kielen ansiosta.

Voit luottaa siihen. että MyHeritage DNA jatkaa nopeaa kasvuaan, parantaa tarkkuutta ja ominaisuuksia. Työn alla on merkittäviä mätsäysalgoritmeihin liittyviä uudistuksia, jotka korjaavat aikaisempia ongelmia, alustavan kromosomiselaimen lisääminen ja tarkkuuden nostaminen ennennäkemättömälle tasolle. Nämä uudistukset tullaan julkaisemaan tammikuun 2018 alkupuolella.

Tilaa nyt MyHeritage DNA kit tai lataa DNA-tuloksesi

Tilastoja

Tässä joitakin MyHeritage-tilastoja kuluneelta vuodelta:

Yli 553 miljoonaa uutta historiallista

Yli 685 miljoonaa uutta sukupuuprofiilia

95 uutta työntekijää on aloittanut yhtiössä vuonna 2017 (työntekijämäärä nousi 325:stä 420:een)

Vuosi 2018, täältä tullaan!

Vuosi 2017 on ollut jännittävä! Uskomatonta, että olemme saavuttaneet niin paljon yhdessä vuodessa. Parasta on se, että meillä on ollut todella hauskaa tehdessämme sitä. Kun nyt aloitamme uuden vuoden, olemme päättäneet jatkaa innovaatioiden ja uusien parannettujen teknologioiden kehittämistä sinua varten, jotta saat kaiken hyödyn sukututkimuksestasi. Meillä on varastossa paljon suunnitelmia jännittävistä ominaisuuksista, digitoiduista historiallisista tiedoista ja ylimääräisistä yllätyksistä. Olemme innokkaina ottamassa vastaan vuotta 2018 ja kiitollisia siitä, että olet kanssamme tällä matkalla.

Toivomme sinulle ja perheellesi onnellista uutta vuotta!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

 • Ilkka Seppä


  12 tammikuun, 2018

  Tervehdys
  Olisin kysynyt, että mikä muutos on tehty vuoden vaihteessa match kohtaan. Vaimoni matchit lisääntyivät moninkertaiseksi, mutta monet korkeat cM (80-90) häipyivät.
  Terveisin Ilkka S

  • annikka


   12 tammikuun, 2018

   Hei,
   Olen muutaman päivän sisällä postaamassa blogikirjoitusta tehdyistä muutoksista ja parannuksista, joita DNA-mätsäykseen on tehty ja millä tavalla ne mahdollisesti vaikuttavat tuloksiin. Eli nyt tulosten pitäisi olla entistä tarkempia ja täsmällisempiä. Terveisin Annikka