Esittelyssä MyHeritage-tutkimukset

Kehitämme käyttäjillemme jatkuvasti uusia tapoja tutustua alkuperäänsä ja saada lisää tietoa siitä, keitä he ovat. Tiedetiimimme, jota johtaa maailmakuulu genetiikan pioneeri Tri. Yaniv Ehrlich viimeisin projekti on kattavin, koskaan MyHeritagessa tehty tutkimus. Siinä tutkitaan genetiikan ja käyttäytymisen välistä suhdetta, henkilökohtaisia ominaisuuksia ja kulttuuria. Nyt meidän on mahdollista tehdä uusia jännittäviä geneettisiä löytöjä yhdessä sinun kanssasi.

Työskentelemme sen selvittämiseksi mikä, geeneihin perustuen, tekee meistä samanlaisia ja mikä erilaisia. Tämän toteuttamiseksi tarvitsemme sinun apuasi! Toista täsmälleen samanlaista kuin sinä olet, ei löydy maailmasta, joten vastauksesi varmasti kertovat meille sellaista, jota ilman sinua emme yksinkertaisesti voi tietää.

Kysymykset kattavat väestötiedot, fyysiset piirteet, harrastukset, ammatit, henkilökohtaisen terveyden, perheen terveyden, ruokavalion, onnellisuuden, poliittiset mielipiteet, oikea-/vasenkätisyyden, nukkumisen ja huumorin. Ennen kuin kokoamme vastaukset yhteen monien muiden MyHeritage-käyttäjien vastausten kanssa, poistamme kaiken henkilökohtaisen tiedon kuten nimen ja sähköpostiosoitteen.

Kutsumme kaikkia niitä käyttäjiä, jotka ovat teettäneet MyHeritage DNA-testin tai ladanneet DNA-tuloksensa MyHeritageen, ottamaan osaa tähän tutkimukseen.

Tutkimuskysymykset ovat saatavana seuraavilla kielillä: suomi, englanti, saksa, norja, hollanti, ruotsi, espanja, venäjä ja brasilian portugali.

Olemme tähän mennessä saaneet jo 2 miljoonaa vastausta kysymyksiin – kiitos siitä!

Aloita tutkimus täällä tai kirjauduttuasi perhesivustolle, valitse DNA-välilehden pudotusvalikosta ”Tutkimukset”.

 

Tässä ensimmäisessä vaiheessa tutkimusaiheet käsittelevät väestötietoja, fyysisiä ominaisuuksia, harrastuksia, ammatteja, henkilökohtaista ja perheen terveyttä, ruokavalioita, onnellisuutta, kätisyyttä ja unta.

Tutkimukset ovat lyhyitä, helppoja täyttää ja usein hauskasti kuvitettuja!

Kun olet valinnut aihealueen, aloita vastaaminen. Yläosassa on kuvaus ja vastaamiseen menevä aika-arvio. Ellet halua vastata johonkin kysymykseen, ohita se ja siirry seuraavaan.

Alla esimerkki ominaisuustutkimuksesta, missä selvitetään kuinka paljon geneettiset ja ei-geneettiset tekijät vaikuttavat siihen, miltä näytämme.

 

Tehtyäsi tutkimusalueen loppuun, saat tulosten yhteenvedon, joka näyttää vastauksesi verrattuna muiden vastauksiin. Tässä esimerkki harrastustutkimuksen vastauksista.

 

Tutkimusalueemme:

Väestötieteellinen tutkimus

Voit aloittaa tästä. Tutkimuskysymykset ovat standardeja ja samankaltaisia käytetään USA:n väestönlaskennassa.

 

Henkilökohtainen terveystutkimus

Riittävällä määrällä tietoja meidän voi olla mahdollista löytää uusia yhteyksiä tiettyjen sairauksien ja geneettisten ja ei-geneettisten tekijöiden välillä. Osallistumalla tähän tutkimukseen sinulla on mahdollisuus olla tärkeässä roolissa tieteellisissä löydöissä.

 

Perheen terveystutkimus

Tiedot perheesi terveydellisestä taustasta tekevät tieteellisistä näkemyksistämme rikkaampia. Tehdäksemme vieläkin merkittävämpiä löytöjä, kerro meille hieman lähimmistä ihmisistäsi.

 

Ominaisuustutkimus

Geneettiset ja ei-geneettiset tekijät vaikuttavat siihen miltä näytämme. Täyttämällä omat fyysiset ominaisuutesi saamme lisää tietoa siitä mikä saa ihmiset näyttämään uniikeilta.

 

Ruokavaliotutkimus

Määritteleekö ravinto sen, kuinka terve olet vai määritteleekö DNAsi, millaista ravintoa himoitset? Data ruokamieltymyksistä ja tavoista on uusi jännittävä suuntaus yksilölliseen lääkehoitoon ja optimaaliseen hyvinvointiin.

 

Ammattitutkimus

Onko sinusta koskaan tuntunut siltä, että olet syntynyt valkokangasta varten? Ovatko muut sanoneet, että sinusta tulisi hyvä juristi? Tämä tutkimus ammatillisesta matkasti antaa meille näkemyksen tärkeimmistä tekijöistä, jotka määrittelevät sen mitä teet elääksesi.

 

Harrastustutkimus

DNAsi saattaa vaikuttaa siihen, kuinka haluat viettää aikaasi. Ymmärtääksemme, kuinka perustavaa laatua kiinnostuksen kohteemme ovat biologiselle rakenteellemme pyydämme vastaamaan kysymyksiin suosikkiharrastuksistasi.

 

Unitutkimus

Oletko koskaan menettänyt yöunia huoneen lämpötilan tai patjan kovuuden takia? Nukkumismieltymyksesi ja tapasi saattavat olla koodatut jo syntymästä. Tämän tutkimuksen oivallukset auttavat meitä ymmärtämään yhteyksiä nukkumismieltymysten ja genetiikan välillä

 

Kätisyystutkimus

Usko tai älä, mutta oikea- tai vasenkätisyys ei ole niin yksinkertaista, miltä kuulostaa. Tämä tutkimus auttaa paljastamaan, mitä sen takana on.

 

Mediatutkimus

Kukaan ei oikeastaan tiedä, kuinka paljon geenisi vaikuttavat henkilökohtaisiin mielipiteisiisi ja kuinka paljon elämänkokemuksesi ja sosiaalinen vuorovaikutus. Tähän tutkimukseen vastaaminen auttaa meitä ottamaan siitä selvää.

 

Onnellisuustutkimus

Jos olet onnellinen ja tiedät sen, niin kerro meillekin! Tämä lyhyt tutkimus mielialastasi yhdistettynä maailmanlaajuiseen geneettiseen tietokantaan, antaa perustan ymmärtää mielialasi vaihteluita, mielialahäiriöitä ja paljon muuta.

 

Pysy kuulolla

Nämä ovat ensimmäiset tutkimuksemme – tulemme jatkossa lisäämään uusia genetiikkaan liittyviä aihealueita. Kiitos, kun autat meitä tutkimuksessamme.

Oletko valmis aloittamaan? Vastaa tutkimuskysymyksiin nyt.

Kiitoksia!

MyHeritage Team

 

 

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin