Uusi ominaisuus: Eri puolilla maailmaa olevat etnisyydet

Kommentit

Nyt, kun MyHeritage DNA on ohittanut miljoonan ihmisen rajan DNA-tietokannassaan, julkaisemme hauskan ja omaperäisen, anonyymista käyttäjiemme etnisyysdatasta kootun ominaisuuden. Uuden ominaisuuden, etnisyydet eri puolilla maailmaa, avulla voit tutustua yleisimpiin etnisyykssiin eri maissa ja kunkin etnisyyden kärkimaihin. Tiedot perustuvat MyHeritage DNA-kitin ostaneiden ja MyHeritageen tietonsa ladanneiden DNA-dataan.

Tämä uusi interaktiivinen ominaisuus on käytössäsi ilmaiseksi, vaikka et olisi koskaan teettänyt DNA-testiä. Jos haluaisit kuitenkin tehdä DNA-testin, vaikka se ei ole tarpeen, voit Tilata MyHeritage DNA-testin tai ladata DNA-tuloksesi toisesta yhtiöstä.

Yleiskatsaus

Etnisyyksien navigointia varten valitse perhesivustosi DNA-välilehdeltä ”Etnisyyskartta”.Emme voineet nimetä tätä pudotusvalikossa ”etnisyyksiksi eri puolilla maailmaa”, sillä se olisi ollut siihen liian pitkä! Tämä vie sinut kuitenkin Etnisyydet eri puolilla maailmaa ominaisuuden pääsivulle.

Valitse ”Maittain”-painike katsoaksesi valitsemasi maan kärkietnisyyksiä tai valitse ”Etnisyyksittäin”, jos haluat katsoa kärkimaita valitsemallesi etnisyydelle.

Kunkin maan kärkietnisyydet

Valitsemalla ”Maittain”-painikkeen voit katsoa kunkin maan kärkietnisyyksiä. Tällä hetkellä tieto on saatavissa yli 50 maasta ja lisäämme maita jatkossa. Valitse mikä tahansa listan maista tai tee valinta kartalla ja näet siellä olevat yleisimmät etnisyydet. Maat on järjestetty maanosittain ja jos maan nimi on himmennetyllä harmaalla, meillä ei ole sieltä vielä tarpeeksi dataa. Valitse siis tummana listatuista maista.

Kun olet valinnut maan, näet listan yleisimmistä etnisyyksistä. Ne on koottu anonyymisti siinä maassa asuvien MyHeritage DNA-käyttäjien testeistä. On tärkeää huomata, että etnisyyskartta perustuu kyseissä maassa asuvien, ei pelkästään siellä syntyneiden DNA-tuloksiin. Jos valitset esimerkiksi ”Ruotsin”, näet, että kärkietnisyys on skandinaavi (80,1%:lla testin tehneistä oli vähintään 5% tätä etnisyyttä). Suomalaisuus etnisyytenä seuraa 29,9 %:lla. Maissa, joihin on tullut paljon siirtolaisia voivat tulokset olla aika yllättäviä.

Näet valitsemasi maan 5 yleisintä etnisyyttä. Jos haluat nähdä kaikki etnisyydet, klikkaa ”Näytä kaikki etnisyydet”

Eri alueiden prosenttiosuuksista ei tule yhteensä 100%, koska emme näytä kuinka paljon kullakin henkilöllä oli skandinaavisuutta DNA-tuloksissaan. Sen sijaan näet prosenttiosuuden Ruotsissa asuvista MyHeritage DNA-käyttäjistä, joilla on vähintään 5% skandinaavia etnisyysarviossaan.

Jos haluat valita jonkun toisen maan, siirry takaisin maavalikkoon ”Kaikki maat”-linkistä tai klikkaa ”Valitse toinen maa”-linkkiä.

Kärkietnisyydet kaikissa osavaltioissa

USAn kohdalla voit katsella kärkietnisyyksiä osavaltioittain. Alla oleva kartta ja lista toimivat samalla tavalla kuin maailmankartta ja lista. Valitse vain mikä tahansa osavaltio ja katso siellä olevat yleisimmät etnisyydet.

 

Kunkin etnisyyden kärkimaat

Voit myös katsoa missä eri etnisyydet ovat yleisimpiä. Siirry etnisyysnäkymään klikkaamalla ”Etnisyyksittäin” painiketta. Valitse sitten etnisyys listalta tai kartalta.

Jos valitset esim. ” Skandinaavin” näet ne maat, missä suurin määrä MyHeritage DNA-käyttäjistä sai etnisyysarviossaan tulokseksi skandinaavin. Muistathan, että nämä maat ovat tämän hetkisiä asuinpaikkoja, ei synnyinpaikkoja. Viisi kärkimaata on listattu tuloslaatikkoon laskevassa järjestyksessä; ensimmäisenä on maa, jossa on suurin prosenttiosuus skandinaavista etnisyyttä edustavia ihmisiä.

Kuinka tehdä vertailuja?

Etnisyys eri puolilla maailmaa ominaisuuteen on hauska tutustua ja se on avoinna kaikille – sinun ei ole tarvinnut tehdä DNA-testiä eikä sinun tarvitse edes kirjautua MyHeritageen, jotta saat tiedonhalusi tyydytetyksi. Voit valita maan, katsoa sen yleisimpiä etnisyyksiä ja heti perään klikata jotain listatuista etnisyyksistä ja katsoa, missä se on yleisin jne.

Jos olet kirjautuneena tietokoneelta tai tabletilta ja olet saanut testituloksesi, voit verrata omaa etnisyysarviotasi valtavaan DNA-tietokantaamme. Klikkaa ”Näytä DNA-tuloksesi”-linkkiä katsoaksesi omaa etnisyysarviotasi.

Klikkaa mitä tahansa omaa etnisyyttäsi ja katso missä maissa tai USA:n osavaltioissa etnisyytesi on yleisin.

Huomaa: Ranska ei ole punaisella yllä olevassa kartassa, koska DNA-testaus on Ranskassa kielletty, joten tällä hetkellä siellä ei myöskään ole MyHeritage DNA-käyttäjiä. Muussa taupauksessa olisimme odottaneet Ranskan olevan kärkimaita pohjois- ja länsieurooppalaisessa etnisyydessä.

Yhteenveto

Meistä on hauskaa saada julkaista uusi ja alkuperäinen, Etnisyydet eri puolella maailmaa ominaisuus beta-versiona. Kuka tahansa voi nyt tutustua siihen, missä maissa eri etnisyydet ovat yleisimpiä ja eri maiden kärkietnisyyksiin. Toivomme, että sinulla on hauskaa! Tämä ominaisuus paranee ajan kanssa sitä mukaa kun DNA-tietokantamme kasvaa ja saamme kehitettyä etnisyysarviomme tarkkuutta, mikä tapahtuu seuraavien lähikuukausien aikana.

Viihtymistä!

MyHeritage team

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin