MyHeritage julkaisee 325 miljoonaa historiallista tietoa uusissa kokoelmissaan

MyHeritage julkaisee 325 miljoonaa historiallista tietoa uusissa kokoelmissaan

Olemme iloisia voidessamme kertoa 325 miljoonan historiallisen tiedon lisäämisestä SuperSearch™-hakukoneeseen. Lisäys kasvattaa saatavilla olevien globaalien tietojen määrän 8,8 miljardiin.

Nyt lisätyissä kokoelmissa on vuoden 1939 rekisterit Englannista & Walesista, innovatiivinen nimihakemisto joulukuussa 2017 julkaistuun USAn oppilaitosten vuosikirjakokoelmaan ja kanadalaiset kuolinilmoitukset.

1939 rekisterit of Englannista & Walesista

Tämä rekisteri valmistui II maailmansodan kynnyksellä. Siinä on 33 miljoonaa hakukelpoista tietoa ja se on täydellisin väestönlaskentatyyppinen kokoelma Englannin ja Walesin väestöstä vuosien 1911 ja 1951 välillä.

Tämä johtuu siitä, että vuoden 1921 Englannin ja Walesin väestönlaskenta on yksityisyyssääntöjen vuoksi aikasuojattu ja on saatavana netissä vasta vuonna 2022, koko vuoden 1931 väestönlaskenta tuhoutui tulipalossa ja väestönlaskentaa ei suoritettu lainkaan vuonna 1941.

Vuoden 1939 rekisterissä on jokaiselle talouteen kuuluvalle kirjattu nimi, sukupuoli, osoite, syntymäaika, siviilisääty, kotipaikka ja ammatti. Tämä kokoelma on äärettömän tärkeä lähde sukututkijoille ja ihmisille, joilla on esivanhempia Englannissa ja Walesissa.

Vuoden 1939 rekisteri ei ole ainutlaatuinen, mutta MyHeritagen lisäksi se on tällä hetkellä saatavana ainoastaan yhdellä toisella sivustolla. Alkuperäinen kokoelma MyHeritagessa sisältää hakemiston ilman kuvia.

Tästä 42 miljoonaa henkilötietoa sisältävästä kokoelmasta 8,2 miljoonaa tietoa pysyy edelleen suljettuna yksityisyydensuojavaatimusten takia ja noin 700 000 tietoa on sellaisia, joissa nimitieto on vajanainen. Suljetut tiedot kuuluvat henkilöille, jotka ovat syntyneet 100 viimeisen vuoden sisään ja joiden tietoja ei ole mätsätty kuolintietoihin. Kun nämä suljetut tiedot tulevat julkisiksi, ne lisätään tähän online-kokoelmaan tästä eteenpäin vuosittain.

Winston Churchill, 1939 Rekisterit Englannista & Walesista MyHeritagessa

Winston Churchill, 1939 Rekisterit Englannista & Walesista MyHeritagessa

USA:n vuosikirjojen nimihakemisto vuosilta 1890-1979

Joulukuussa 2017 MyHeritage julkaisi laajan kokoelman USA:n vuosikirjoja. Niissä on 36 207 173 sivua 253 429 vuosikirjasta. Tästä kokoelmasta on mahdollista tehdä hakuja nimellä tai avainsanalla (vapaata tekstiä). MyHeritagessa on tehty vuoden ajan töitä automatisoidun, ennennäkemättömän nimihakemiston kehittämiseksi tähän kokoelmaan. Työn hedelmät on nyt julkistettu erillisenä kokoelmana nimeltään USA:n vuosikirjojen nimihakemisto vuosilta 1890-1979.

Uusi kokoelma on yksi laajimmista olemassa olevista USAn digitoiduista vuosikirjoista sisältäen 289 miljoonaa jäsenneltyä tietoa. Uudessa kokoelmassa opiskelijat ja työntekijät voidaan poimia käyttämällä nimen poiminta teknologiaa. Vuosikirjojen henkilökuvat etsitään automaattisesti ja poimitaan käyttämällä kuvan tunnistus teknologiaa. Vuosikirjoissa olevat henkilökohtaiset valokuvat poimitaan automaattisesti kuvasymbolitekniikalla ja monissa tapauksissa nimet ja valokuvat on yhdistetty toisiinsa käyttäen MyHeritagen kehittämää teknologiaa. Lopuksi on kehitetty tekniikka, jolla erotetaan automaattisesti opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet, määritetään kunkin opiskelijan valmistumisvuosi ja lasketaan syntymävuosi.

Kaikki samankaltaiset nimet jokaisessa vuosikirjassa yhdistettiin yhdeksi tietueeksi viittauksin sivuihin, joissa henkilö mainitaan. Lopputuloksena on eräänlainen strukturoitu amerikkalainen vuosikirja-kokoelma, jossa nimiä voidaan etsiä tarkasti (synonyymeillä ja käännöksillä, mikä usein ei ole mahdollista vapaata tekstiä sisältävissä kokoelmissa). Ne myös mätsätään automaattisesti MyHeritage sukupuihin käyttämällä Record Matching-teknologiaa.

Näistä syistä USAn vuosikirjat ovat yksi arvokkaimmista perhehistorioitsijoiden sukututkimusresursseista nykyään ja nämä tiedot ovat tässä ainutlaatuisessa ja helposti saatavilla olevassa muodossa vain MyHeritage-sivustolla. Tiedot sisältävät henkilön ja koulun nimen, koulun sijainnin ja sen sijaintiin perustuvan todennäköisen asuinpaikan henkilölle. Jos mahdollista, henkilökuva on liitteenä. Jokaisen henkilön kohdalla on kaikkien mahdollisten vuosikirjojen sivut. Työ nimien yhdistämiseksi kuviin on vielä käynnissä ja valmistuttuaan se julkaistaan tämän kokoelman päivityksenä.

Sally Field, USA:n vuosikirjojen nimihakemisto, 1890-1979 MyHeritagessa

Sally Field, USA:n vuosikirjojen nimihakemisto, 1890-1979 MyHeritagessa

Kanadalaiset kuolinilmoitukset

Kokoelman on 2 miljoonaa tietoa dokumentoivat kuolinilmoituksia ja muistokirjoituksia 10 kanadalaisesta provinssista etupäässä vuosilta 1997-2017. Tiedoista löytyy vainajan nimi, kuolinpäivä, julkaisun lähde paikallisine tietoineen sekä kuolinilmoituksen tai muistokirjoituksen teksti – englanniksi tai ranskaksi riippuen lähteestä. Mahdollinen kuva vainajasta on myös mukana.

John David Molson, kanadalaiset kuolinilmoitukset, 1997-2017 MyHeritagessa

John David Molson, kanadalaiset kuolinilmoitukset, 1997-2017 MyHeritagessa

Yhteenveto

Nämä kolme, 325 miljoonaa tietoa sisältävää kokoelmaa on nyt MyHeritagen SuperSearch™-hakukoneessa, jossa on nyt kaikenkaikkiaan 8,8 miljardia historiallista tietoa. Hakujen tekeminen on ilmaista. Tietojen tarkastelemiseen tarvitaan data- tai complete-sopimus. Pidä silmällä Record Matches-osumia! Record Matching-teknologiamme löytää automaattisesti puusi henkilöihin liittyvät relevantit historialliset tiedot.

Toivomme, että nautit hakujen tekemisestä näihin kokoelmiin ja saat uutta tietoa oman sukusi historiasta.