Uutta: Helpompaa navigointia DNA-osumien listallasi

Uutta: Helpompaa navigointia DNA-osumien listallasi

Kommentit

MyHeritagessa käyttäjiemme palaute on meille erittäin tärkeää. Teemme parhaamme kuunnellaksemme yhteisöä ja tarjotaksemme parhaan mahdollisen sukututkimuskokemuksen. Tänään olemme julkaisseet kaksi uutta ominaisuutta, joita käyttäjämme peräänkuuluttivat Utahin Roots Tech konferenssissa, helmikuussa. (Kiitoksia Judy Russell ja muut!). Nyt navigointi DNA-osumien listalla on helpompaa. MyHeritage-käyttäjät ovat saaneet 10 kertaa enemmän osumia sen jälkeen, kun julkaisimme tärkeitä päivityksiä ja parannuksia DNA-mätsäys toimintoon tammikuussa 2018. Sen vuoksi onkin aivan luonnollista, että nyt on tarve helpommille tavoille työstää näitä tietoja ja saada niistä mahdollisimman paljon irti.

Uutta: Hyppää sivulle

Tämän ominaisuuden avulla voit manuaalisesti siirtyä haluamallesi sivulle osumalistalla. Tästä lähtien, jos olet kiinnostunut DNA-osumista, jotka esiintyvät osumalistasi kauemmilla sivuille, et tarvitse klikkailla sivuja yksi kerrallaan. Syötä sivunumero, jolle haluat ”hypätä” ja klikkaa ” Siirry sivulle”-painiketta ja sen jälkeen ”Enteriä”.

Uutta: Kasvata DNA-osumien määrää per sivu

Oletuksena on, että osumalistasi sivulla on 10 osumaa. Voit kasvattaa määrää ja valita sivun oikeassa alalaidasta ”25” tai ”50” osumaa per sivu ja valitsemasi määrä on joka sivulla.

Osumien määrä per sivu helpottaa tehokäyttäjien listan käyttöä, mutta sivut latautuvat hitaammin.

Huomaa myös, että voit ladata koko DNA-osumalistauksen ja tarkastella sitä esim. taulukkolaskentaohjelmassa. Lisätietoja tästä aikaisemmassa blogikirjoituksessamme.

Korjaus: Arviot kaukaisesta sukulaisuudesta

Toteutimme, yhteisön palautteen johdosta, korjauksen koskien DNA-osumien hyvin kaukaista sukulaisuutta.

Aikaisemmin DNA-osumat, joiden jaettu DNA oli hyvin pieni, määriteltiin ”3. – 5.serkuiksi”. Tämä aiheutti hämmennystä, koska jotkut näistä osumista todella kuuluivat tähän kategoriaan, kun taas toiset olivat paljon kaukaisempia; esim. sellaiset, joilla oli alhainen cM arvo jaetussa DNAssa. Nyt kaukaisemmat osumat määritellään ”3. – etäserkuiksi”, mikä on oikeampi, koska todellisuudessa he voivat olla kuudensia tai seitsemänsiä serkkujasi. Monet näistä osumista merkitään tyypillisesti keskitason tai alhaisen luotettavuuden osumiksi, joka saattaa tarkoittaa sitä, että ne ovat vääriä positiivisia. Tämä korjaus on taannehtiva, joten sitä on käytetty myös olemassaoleviin osumiin. Korjaus on tärkeä sillä se auttaa sinua erottelemaan viidennet serkut ja sitä kaukaisemmat serkut toisistaan.

Yhteenveto

Toivomme, että nämä kaksi oikopolkua DNA-osumalistan tehokkaampaan navigointiin ovat sinulle hyödyllisiä. Ellet vielä ole hyödyntänyt geneettisen sukututkimuksen työkaluja, tilaa MyHeritage DNA-pakkauksesi tänään tai lataa ilmaiseksi DNA-tietosi toisesta palvelusta.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin