Uudet mobiilisovelluksen ominaisuudet: Postilaatikko ja skanneri – Osa 1

Kommentit

MyHeritagen mobiilisovelluksessa on nyt kaksi uutta ominaisuutta, jotka auttavat sinua parantamaan sukututkimustasi:

Postilaatikko – monipuolinen, sähköpostiviestintään perustuva ominaisuus, jotta voit kommunikoida muiden MyHeritage-käyttäjien kanssa ml. omat sukulaisesi, DNA- ja Smart Matches-osumistasi ja muista sukututkimusyhteistyöhön liittyvistä aiheista.

Skanneri – hyödyllinen ominaisuus, joka käyttää älypuhelimesi korkearesoluutioista kameraa vanhojen kuvien ja dokumenttien skannaamiseen ja digitaaliseen tallentamiseen suoraan MyHeritagen perhesivustollesi.

Mobiilisovelluksesta

MyHeritagen mobiilisovelluksen avulla on helpompaa kuin koskaan tutkia ja jakaa sukusi historiaa missä ja milloin vain. Nappaa ja jaa perhekuvia ja muistoja suoraan mobiililaitteeltasi, päivitä sukupuutasi perheen tapaamisissa ja kutsu sukulaisia rakentamaan puuta. MyHeritagen iOS- ja Android-sovellukset ovat ilmaisia ja ne toimivat hienosti älypuhelimissa ja tableteilla. Ellei sinulla vielä ole mobiilisovellusta, niin asenna se nyt.

Tämä on ensimmäinen osa mobiilisovelluksemme ominaisuuksista ja esittelemme tässä postilaatikon. Osa kaksi käsittelee skanneria.

Postilaatikko, yleiskatsaus

Uuden mobiilisovelluksen postilaatikko-ominaisuuden avulla voit thedä helposti yhteistyötä perhesivustosi jäsenten sekä DNA- ja Smart Matches-osumiesi kanssa. Voit käyttää sitä viestien vastaanottamiseen ja lähettämiseen, kun tutkit tai tutkitte yhdessä yhteyksiänne muiden MyHeritage-jäsenien kanssa. Vähän aikaa sitten kerroimme, että yhteydenotto DNA-osumiin on kaikissa yhteyksissä ilmaista, joten postilaatikolle on nyt vielä enemmän käyttöä. Yhteistyö on tärkeä osa menestyksekästä sukututkimustyötä ja me olemme kehittämässä työkaluja, jotta se olisi käyttäjillemme entistä helpompaa. Postilaatikko-ominaisuus on jo käytössä MyHeritagen verkkosivustolla ja nyt liittymä on käytettävissä myös mobiilisovelluksesta. Mobiiliversiota on jopa helpompi käyttää. Voit jatkaa aloittamaasi viestienvaihtoa jonkun DNA-osumasi tai muun MyHeritage-käyttäjän kanssa mobiilipostilaatikon kautta mistä tahansa, myös vaikka olisit aloittanut sen pöytäkoneelta. Uskomme tämän olevan parhaan kaikista saatavilla olevista sukututkimuspalveluiden viestintäpalveluista; käyttäjiltämme olemme kuulleet siinä olevan heidän haluamansa toiminnallisuus ja se on intuitiivinen sekä helppo käyttää.

Postilaatikkoon siirtyminen

Siirtyäksesi postilaatikkoon, napauta uutta kirjekuorikuvaketta näytön oikeassa yläkulmassa. Jos sinulla on lukemattomia viestejä, niiden määrä näkyy kuvakkeessa.

 

Voit siirtyä postilaatikkoon myös mobiilisovelluksen valikosta:

 

 

Postilaatikko

Postilaatikon pääsivulla näet listan viestiketjuista, joita sinulla on muiden kanssa; uusimpia viestejä sisältävät ovat listassa ensimmäisenä. Viestiketjut, joissa on lukemattomia viestejä on lihavoitu. Lista on sama, jonka näet pöytäkoneesi postilaatikkoversiossa. Mobiilipostilaatikossa voit aloittaa viestiketjuha perhesivustosi jäsenten kanssa ja jatkaa niitä, jotka on aloitettu ota yhteyttä painikkeiden kautta DNA- tai Smart Matches-osumista. Et voi hakea muita MyHeritage-jäseniä etkä ottaa heihin yhteyttä mielivaltaisesti. Tämä on turvaominaisuus, joka suojelee käyttäjiä roskaposteilta.

Uuden viestiketjun aloittamiseksi napauta postilaatikon pääsivun oikeassa alaidassa olevaa kynäkuvaketta.

Napauta sitten saajakentässä olevaa plus-merkkiä.

 

Aloita kirjoittamaan saajan nimeä ja valitse sitten haluamasi henkilö listalta. Voit valita max. 6 vastaanottajaa, jos haluat aloittaa ryhmäviestin.

 

Kirjoita viestisi ja napauta ”Lähetä”, kun olet valmis.

Kirjoitettuasi ja lähetettyäsi viestin, MyHeritage välittää sen saajalle. Viestissä ei näy sinun sähköpostiosoitteesi; MyHeritage lähettää sen puolestasi ja saaja voi vastata siihen MyHeritagen kautta.

Voit merkitä viestin luetuksi tai lukemattomaksi iOS:ssa pyyhkäisemällä viestiä vasemmalle tai Androidissa painamalla pitkään. Jos haluat siivota postilaatikkosi tuhoamatta viestejä, voit arkistoida ne. Kun arkistoit viestiketjun, se siirretään postilaatikostasi erilliseen arkistoon.

Jos haluat suodattaa viestiketjujasi, voit tehdä sen napauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa suppilokuvaketta. Se avaa ikkunan, jossa voit tarkastella viestejä jotka ovat joko vain lukematta, arkistoitu tai jotka sinä olet lähettänyt.

Napauta mitä tahansa viestiketjua nähdäksesi siinä olevan uusimman viestin. Voit myös napauttaa aikaisempia viestejä lukeaksesi niitä.

Vastaa viestiin napauttamalla näytön oikeassa alakulmassa olevaa nuolta. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen valikkoa vastataksesi, arkistoidaksesi, merkitäksesi lukemattomaksi tai poistaaksesi viestin.

Emme paljasta sähköpostiosoitteita, mutta kerromme henkilöstä, minkä nimistä perhesivustoa hän hallinnoi. Lähitulevaisuudessa meillä on suunnitelmissa lisätä DNA-osumia koskeviin viesteihin tiedon sukulaisuussuhteen laadusta, mikä saattaa olla kätevää tässä yhteydessä.

Saat ilmoituksen uusista viesteistä mobiililaitteesi kotisivulla.

Halutessasi voit poistaa ”tönäisyilmoitukset”, mutta suosittelemme niiden jättämistä, koska muilta käyttäjiltä tulevat viestit voivat olla hyvin tärkeitä. Poistamisen voi tehdä oman laitteen asetuksissa.

Yhteenveto

Uusi mobiilipostilaatikko sopii hienosti säilyttämään kaiken sukututkimusyhteistyöhön liittyvät viestit yhdessä paikassa. Se on rakennettu tuntumaan hyvin tuttavalta niile, jotka ovat tottuneet viestimään sähköpostilla. Suojelemme kuitenkin yksityisyyttäsi emmekä paljasta sähköpostiosoitettasi niile, joiden kanssa vaihdat viestejä. Toivomme tämän sovelluksen helpottavan ja auttavan yhteistyötäsi muiden jäsenien kanssa.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin