Uudet mobiilisovelluksen ominaisuudet: Postilaatikko ja skanneri – Osa 2

Kommentit

Tämä kirjoitus on toinen kahdesta, jotka esittelevät mobiilisovelluksemme uusia ominaisuuksia. Osassa 1 esittelimme postilaatikon. Tässä toisessa osassa esittelemme skannerin.

Skanneri yleiskatsaus

MyHeritagen mobiilisovelluksessa olevan uuden skanneriominaisuuden avulla voit skannata historiallisia dokumenttejä sekä printtivalokuvia albumeista helposti ja nopeasti. Mitä tahansa skannaatkaan sovelluksen avulla, ne ladataan automaattisesti MyHeritagen perhesivustollesi. Dokumenttien ja valokuvien skannaaminen sovelluksessa tallentaa ne digitaalisessa muodossa, suojaten niitä fyysisiltä vahingoilta ja varmuuskopioi ne sivustollesi. Voit myös tägätä niihin sukupuussasi olevia ihmisiä ja tällä tavalla organisoida sukututkimukseesi liittyvää materiaalia.

Skanneriin siirtyminen

Navigoi skanneriin sovelluksen päävalikon kohdasta ”Kuvat”.

 

Napauta Kuvat-valikon ”Skannaa kuvia & dokumenttejä” avataksesi skannerin.

 

Kuvat osiossa napauta alakulmassa olevaa plusmerkkiä.

 

 

Valitse seuraavaksi ”Skannaa kuvia”

 

Kolmas tapa avata skanneri on suoraan puun profiilista: napauta profiilia ja sen jälkeen plusmerkkiä ja valitse ”Skannaa kuvia” (katso kuva alla)

 

Skannerin käyttäminen

Kun olet skannerin pääsivulla, ota kuva samaan tapaan kuin muutenkin laitteesi kameralla.

Skanneri näyttää oranssin maskin löytämänsä kuvan tai dokumentin päällä ja nappaa kuvan automaattisesti, jos laite on ”vakaa”. Voit myös napauttaa laukaisinta ja ottaa kuvan manuaalisesti. napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa salaman kuvaa, jos haluat salamavalon päälle tai pois.

Skanneri etsii kuvan tai dokumentin kulmat automaattisesti. Paina mitä tahansa maskin kulmista ja vedä se vastaamaan haluamaasi tulosta. Näkyviin tulee ristikko, joka auttaa sinua asettelemaan kuvan tarkalleen kuvan.

 

Kun olet tyytyväinen rajaukseen napauta ”Seuraava”. Ellet ole tyytyväinen kuvaan, napauta ”Uusintakuvaus” ja aloita alusta.

 

Skanneri oikaisee automaattisesti kuvasi. Voit seuraavaksi kiertää kuvaa tai käyttää filtteriä käyttämällä näytön alalaidassa olevia kuvakkeita ja napauttamalla ”Tallenna”.

 

Kuva, joka on juuri otettu ja automaattisesti suoristettu

 

Käytä filttereitä kuvan selventämiseksi.

 

Filtteri tekee kuvasta ”eloisamman”

 

Napauta vasemmanpuolista kuvaketta, jos haluat kiertää kuvaa. Keskimmäinen kuvake antaa filtterin ja oikeanpuoleiselle voit kumota kaikki tekemäsi muutokset. Kun olet tyytyväinen kuvaasi, napauta ”Tallenna”

Tallentamisen jälkeen sinua kehoitetaan merkkaamaan kuva. Ellet halua sitä, kehoitus häviää muutamassa sekunnissa. Napauta ”Merkkaa kuva”a ennen sen häviämistä, jos haluat merkata heti, voit tehdä sen halutessasi kyllä myöhemminkin.

 

MyHeritagen kasvojentunnistusominaisuus tunnistaa usein kasvot automaattisesti. Voit myös manuaalisesti napauttaa, mitä tahansa kasvoja, jotka haluat merkata. Siirrä, vetämällä kulmista, kehys sopimaan paremmin kasvoihin

Aloita kirjoittamaan sukupuusi henkilön nimeä (jonka haluat merkata) näytön ylälaidassa olevaan hakukenttään. Saat listan sopivista henkilöistä ja voit valita niistä oikean.

 

Nimi ilmestyy sitten suoraan kuvan päälle. Jatka merkkaamalla loputkin kuvassa olevat henkilöt tai ”Tallenna”. Voit myös merkata kuvien ihmisiä ja yhdistää heidät sukupuurofiileihinsa myöhemmin. Klikkaat vain ”Merkkaa”-kuvaketta minkä tahansa kuvan oikeassa yläkulmassa.

 

Kuva tallentuu siihen sukupuusi profiiliin tai albumiin, josta otit sen skanneriin. Jos haluat lisätä tietoja skannaamaasi kuvaan napauta kolmea pistettä näytön yläkulmassa ja valitse aukaeavasta valikosta ”Muokkaa kuvan tietoja”.

 

Lisää tietoja kuvasta; kuten otsikko, päivämäärä, paikka ja kuvaus ja ”Tallenna”

 

Toista kunnes olet skannannut kaikki haluamasi kuvat kyseiseen albumiin.

 

Yhteenveto

Uusi skanneri-ominaisuus on ihanteellinen vanhojen kuvien ja dokumenttien skannaukseen. Monilla meistä on kotona vanhoja, arvokkaita mutta hauraita vanhoja kuva-albumeita, jotka odottavat digitoimista. Nyt, viimeinkin, voit tehdä sen vaikka viikonlopun aikana. Skannerin käyttäminen lataa kaiken MyHeritageen, jossa voit yhdistää ne helposti sukupuusi henkilöihin. Saat aineistolle samalla varmuuskopion, joka digitoituna on vähemmän haavoittuvainen mm. ajan kulumiselle, tulipaloille tai tulville.

Ellei sinulle vielä ole MyHeritagen mobiilisovellusta, lataa nyt, se on ilmainen.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: Ilmoitus kilpailusta

Juhlistaaksemme skanneri-ominaisuuden julkaisemista, tarjoamme kolmelle onnekkaalle mahdollisuuden voittaa ilmaisen MyHeritagen Complete-sopimuksen vuodeksi!

Ota osaa lähettämällä meille kuva tai dokumentti, jonka olet skannannut uuden skannerisovelluksen avulla. Kun tarkastelet skannattua kuvaa tai dokumenttia sovelluksessa, napauta ”Jaa”-kuvaketta ja valitse sitten avautuvasta valikosta sähköpostisovellus.

 

Lähetä skannaamasi kuva tai dokumentti sekä kertomus sen takana osoitteella stories@myheritage.com 6.4.2018 mennessä ja voit voittaa. Postaamme parhaat blogiin.

Onnea matkaan!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin