Nyt voit editoida sukupuutasi myös sukutaulunäkymässä

Kommentit

 

Julkaisimme äskettäin kauan odotetun ja paljon pyydetyn sukutaulunäkymän online-sukupuille ja se sai käyttäjiltä erittäin hyvän vastaanoton. Tämä uusi näkymä mahdollistaa henkilön suorien esivanhempien tarkastelemisen sukupuunäkymän lisäksi.

Julkaisimme sukutaulunäkymän alun perin ainoastaan luku-muodossa. Olemme iloisia voidessamme kertoa, että nyt voit lisätä, muokata ja poistaa puun profiileja suoraan sukutaulunäkymässä. Puun muokkaamiseksi ei enää tarvitse välttämättä vaihtaa puunäkymään.

Sukutaulunäkymä muokkaustilassa

Sukelletaanpa katsomaan, kuinka muokkaaminen sukutaulunäkymässä toimii.

Tietoikkuna

Klikkaa sukupuusi henkilön kuvaa ja näytön vasempaan laitaan ilmaantuu tietoikkuna, joka näyttää tietoja valitusta henkilöstä.

Tietoikkuna

 

Jos tietoikkuna on suljettu, voit avata sen uudelleen klikkaamalla kahdesti sukupuun profiilikorttia (ensimmäinen klikkaus määrittelee henkilön puun keskiöön ja toinen klikkaus avaa tietoikkunan).

Tietoikkuna helpottaa henkilön tietojen katselemista, lisäämistä ja muokkaamista puusta poistumatta. Siinä listataan faktat päivämäärineen ja paikkakuntineen ja näytetään myös henkilön valokuvat ja videot.

Tietoikkunan painikkeet

 

Tietoikkunassa on 4 painiketta:

”Profiili” avaa profiilisivun, jossa näkyy kaikki henkilöstä olevat tiedot ml. elämäkerta, lähteet, lainaukset ja paljon muuta. Profiilisivulla näkyy myös kaikki henkilön valokuvat, videot ja dokumentit.

”Muokkaa” avaa sivun henkilön profiilin muokkausta varten.

”Lisää” avaa menun henkilön lähiperheen lisäämiseksi; niihin kuuluvat vanhemmat, sisarukset, puolisot ja lapset.

”Lisää” antaa pääsyn ylimääräisiin toimintoihin kuten profiilikuvan muokkaaminen, yhteyksien lisääminen ja poistaminen tai henkilön koko profiilin poistaminen.

Löydöt-osio

 

Löydöt-osiossa näytetään avoinna olevat  Smart Matches™ ja Record Matches osumat; voit tarkastella henkilön DNA-osumia ja saat mahdollisuuden tehdä hakuja tästä henkilöstä miljardeista MyHeritage SuperSearch™-hakukoneessa olevista tiedoista.

Välitön perhe-osio

 

Välitön perhe-osio listaa henkilön kaikki läheiset sukulaiset, myös ne, joita ei näytetä sukutaulunäkymässä; sisarukset, puolisot ja lapset.

Valokuvat & videot-osio

 

Kuvat & videot-osio, joka on uusi tässä sukutaulunäkymän versiossa, näyttää kuvia ja videoita, jotka on liitetty tähän henkilöön. Klikkaa kamerakuvaketta, jossa on +-merkki ja voit lisätä uusia kuvia.

Faktat-osio

 

Faktat-osio, joka on myös uusi tässä sukutaulunäkymän versiossa, listaa kaikki tälle henkilölle syötetyt faktat ja mahdollistaa uusien faktojen lisäämisen ja olemassa olevien faktojen muokkaamisen tai poistamisen.

Henkilöiden lisääminen puuhun

Lisää helposti henkilölle, jolla sitä ei vielä ole, vanhempi klikkaamalla ”Lisää isä” tai ”Lisää äiti” kortteja puussa. Kutsumme niitä hellittelynimellä Lisää-minut-korteiksi. Tämä on nopea tapa lisätä esivanhempia sukupuuhun.

Sukupuun lisää-minut-kortit

 

Näiden Lisää-minut-korttien lisäksi voit lisätä muita sukulaisia käyttämällä ”Lisää”painiketta tietoikkunassa. Sen klikkaaminen avaa pudotusvalikon, josta voit lisätä henkilölle vanhemmat, sisaruksia, puolisoita ja lapsia.

Sukulaisten lisääminen

 

Klikkaamalla vaihtoehtoa kuten ”Lisää poika”, avautuu uusi ikkuna perustietojen lisäämistä varten. Klikkaa ”OK”, kun valmista.

Uuden henkilön lisääminen puuhun

 

Profiilien muokkaaminen

Helpoin tapa muokata henkilön tietoja sukupuussa on siirtää hiiri henkilön kortin päälle ja klikata kynäkuvaketta, mikä avaa muokkaa-profiilia-sivun.

Tietojen muokkaaminen sukupuusta

 

Muokkaa-profiilia-sivulla voit muokata henkilön olennaisia tietoja kuten nimi, syntymä, avioliitto ja kuolema.

Muokkaa profiilia sivu

 

Lisätäksesi sellaisia tietoja, joille ei ole paikkaa muokkaa-profiilia-sivulla, klikkaa ikkunan alalaidassa olevaa kohtaa ”Muokkaa lisää” ja pääset koko profiilin muokkaustilaan. Siellä voit lisätä ja muokata kaikkia henkilöön liittyviä kenttiä ml. elämäkerta, yhteystiedot, koulutus, lainaukset, lähteet ja paljon muuta.

Voit myös käyttää tietoikkunaa siellä olevien tietojen muokkaamiseen esim. faktojen lisäämiseen, muokkaamiseen ja poistamiseen alla kuvaamallamme tavalla.

Kuvien lisääminen

Sukupuusi henkilöllä, jolla ei ole vielä profiilikuvaa, on kuvan paikalla silhuetti. Klikkaa silhuetin alla olevaa kamerakuvaketta ja lataa henkilökuva

Henkilökuvan lisääminen

 

Jos haluat lisät useita kuvia tai videoita puusi henkilölle, klikkaa tietoikkunan kuvat & videot-osiossa olevaa suurta kamerapainiketta, jossa on +-merkki.

Kuvien lisääminen tietoikkunassa

 

Saat alla olevan ikkunan. Täällä voit ladata tiedostoja vetämällä ja pudottamalla tai valitsemalla ne ladattavaksi koneeltasi.

Kuvien latausikkuna

Faktojen lisääminen ja muokkaaminen

Tietoikkunassa on helppo tarkastella, lisätä ja muokata henkilön faktoja (tapahtumia) poistumatta puusta. Se listaa faktat päivämäärittäin ja paikkakunnittain.

Faktojen lisääminen tietoikkunassa

 

Voit lisätä henkilölle uuden faktan klikkaamalla ”Lisää fakta”-painiketta listan yläosassa.

Uuden faktan lisääminen

 

Valitse faktalaji useista esitetyistä vaihtoehdoista ja klikkaa OK, jotta saat näkyviin ikkunan uuden faktan lisäämiseksi.

Synnyintiedon lisääminen

 

Voit muokata faktaa liikuttamalla hiirtä sen yläpuolella ja klikkaamalla kynäkuvaketta.

Faktan muokkaaminen

 

Asuinpaikan muokkaaminen

 

Faktan muokkausikkuna avautuu. Tällä sivulla on myös mahdollista poistaa fakta.

Puun asetukset

Sukutaulunäkymän asetusten muokkaamiseksi, klikkaa hammasratakuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Puuasetukset

 

Voit tehdä sukutaulunäkymästä oletusnäkymän valitsemalla ylimmän valintaruudun. Näet tämän vaihtoehdon ainoastaan sukutaulunäkymässä.

Sukutaulunäkymä oletuksena

 

Käytä ”Korttien näyttövalinnat” ruutuja ottaaksesi käyttöön tai poistaaksesi ”Lisää-minut-kortit” vanhempien lisäämiseksi ja muokkauskuvakkeen.

Korttien näyttöasetukset

 

Osiossa ”Name Options” voit valita, haluatko etu- ja jälkiliitteiden näkyvän henkilön kortilla. Toiset käyttäjät haluavat esimerkiksi nimen näkyvän muodossa ”Matti Virtanen” ja toiset muodossa ”Prof. Matti Virtanen jr.”. Huomaa: sukutaulunäkymä näyttää naiset sukupuussa tyttönimillä.

Nimivaihtoehdot

 

Yhteenveto

Olemme parantaneet uutta ja suosittua sukutaulunäkymää lisäämällä mahdollisuuden lisätä, muokata ja poistaa profiileja. Näiden lisäysten ansiosta sukutaulunäkymä on nyt valmis. Kaikki tämä näyttää hyvältä myös mobiililaitteilla. Muokattava sukutaulunäkymä on pian saatavana myös mobiilisovellukseen iPhone- ja Android-laitteilla.

Toivomme, että nautit sukutaulunäkymästä ja että siitä on apua kasvattaessasi sukupuutasi. Jos sinulla on erikoispyyntöjä tai ehdotuksia, kuuntelemme mielellämme.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin