kaksivaiheinen tunnistautuminen ei ole pakollinen, mutta antaa hyvän lisäsuojan mahdollisia hakkereita vastaan.


Uutta: MyHeritage lisää tilisi suojaamiseksi kaksivaiheisen tunnistautumisen (2FA)
-
postannut annikka ·
- 8 kesäkuun, 2018
Maailmanlaajuinen tietoverkkorikollisuusuhkien jyrkkä nousu korostaa kasvavaa tarvetta suojata MyHeritage-käyttäjien tilit luvattomalta pääsyltä ja turvata heidän arkaluonteiset tietonsa.
Yksi parhaista käytännöistä tilien suojaamisessa on kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA). 2Fa on ylimääräinen kerros turvallisuutta tilillesi. Se on suunniteltu varmistamaan, että sinä olet ainoa, jolla on pääsy tilillesi, siinäkin tapauksessa, että joku muu tietää salasanasi.
Suunnittelimme, alun perin, lisäävämme 2FA:n MyHeritage-tileille heinä- elokuussa 2018. Mutta äskeisen murron seurauksena, lupasimme 4.6.2018, että nopeutamme tämän ominaisuuden kehittämistä. Tänään 6.6.2018 voimme olla iloisia ja kertoa, että olemme saaneet 2FA:n kehitystyön valmiiksi ennätysajassa ja olemme julkaisseet sen kaikille MyHeritage-käyttäjille.
2FA:n käyttäminen MyHeritage-tililläsi on vapaaehtoista, mutta suosittelemme sitä vahvasti. Ole hyvä ja käytä hetki aikaa salasanasi vaihtamiseen MyHeritagessa (katso kuinka) ja seuraa sitten alla olevia ohjeita lisätäksesi 2FA-tunnistautumisen tiliisi.
Kuinka se toimii
MyHeritagen ensimmäisessä 2FA-tunnistautumisessa, määrittelet mobiilipuhelimesi ja linkität sen tiliisi antamalla MyHeritagelle puhelimesi numeron. Sen jälkeen, milloin tahansa kirjaudut MyHeritageen uudelta tietokoneelta, tabletilta tai puhelimesta ja ajoittain kerran kuukaudessa, Myheritage lähettää puhelimeesi tekstiviestinä (SMS) kuusimerkkisen vahvistuskoodin, jonka syötät MyHeritageen, jotta kirjautuminen onnistuu.
Tämä yksinkertainen mekanismi lisää tiliisi vahvan suojakerroksen, sillä vaikka hakkeri saisi varastettua salasanasi, hän ei pystyisi kirjautumaan MyHeritage-tilillesi ellei hänellä myös olisi matkapuhelintasi.
Kuvitellaan pahin mahdollinen skenaario, jossa hakkeri tietää sekä sähköpostiosoitteesi että salasanasi ja yrittää kirjautua MyHeritage-tilillesi ulkomailla olevalta tietokoneelta, jota et ole koskaan käyttänyt MyHeritageen kirjautuessasi. Hänen yrityksensä kirjautua sinuna epäonnistuu, koska vahvistuskoodi lähetetään SINUN matkapuhelimeesi eikä hakkeri saa tai voi käyttää sitä. Tällainen epäillyttävä ja odottamaton vahvistuskoodin ilmaantuminen puhelimeesi hälyyttää myös siitä, että salasanasi on saatettu varastaa.
2FA-tunnistautumisen asettaminen MyHeritage-tilillesi
Kirjaudu MyHeritage-tilillesi ja klikkaa nimeäsi oikeassa yläkulmassa. Valitse pudotusvalikosta ”Tiliasetukset”
Klikkaa ” Ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen”
Syötä nykyinen salasanasi ja klikkaa ”Jatka”
Tämä ylimääräinen vaihe on välttämätön, jotta voimme olla varmoja, että se olet todella sinä. Ellet muista salasanaasi, klikkaa ”Unohtunut salasana?” ja seuraa ohjeita uuden salasanan asettamiseksi. Jatka sen jälkeen asennusta.
Syötä matkapuhelimesi numero
Valitse ensin maasi numero listasta. Syötä sitten puhelinnumerosi mahdollisine etuliitteineen, mutta ilman alussa olevia nollia. Tämä vaihe on välttämätön, jotta voimme testata koodin lähettämistä matkapuhelimeesi ja varmistaa, että se todella on sinun ja sinulla on pääsy siihen. Kun klikkaat ”Lähetä koodi”, lähetämme määrittelemääsi puhelimeen kuusinumeroisen koodin.
Syötä saamasi vahvistuskoodi ja klikkaa ”Valmis”
Siinä kaikki, nyt tilisi on suojattu kaksivaiheisella tunnistautumisella ja on hyvä jatkaa! MyHeritage-tilisi on nyt yhdistetty tähän puhelinnumeroon ja käytämme sitä myöhemmissä kirjautumisissa.
Kirjautuminen MyHeritage-tilillesi kaksivaiheisen tunnistautumisen asettamisen jälkeen:
Mene www.myheritage.comiin ja kirjaudu sisään:
Lähetämme vahvistuskoodin tekstiviestinä rekisteröimääsi matkapuhelinnumeroon, jos tämä on ensimmäinen kerta, kun kirjaudut sisään tältä tietokoneelta, tabletilta tai matkapuhelimesta ja myös kerran kuukaudessa. Syötä kuusimerkkinen vahvistuskoodi, jonka saat matkapuhelimeesi.
Koodi on voimassa 10 minuuttia. Jos et syöttänyt sitä ajoissa, palaa kirjautumaan uudelleen ja uusi koodi lähetetään matkapuhelimeesi.
Sen jälkeen olet kirjautuneena!
Usein kysyttyä
K: Minulla ei ole matkapuhelinta. Voinko lisätä 2FA-tunnistautumisen tiliini?
V: Tällä hetkellä et voi.
K: Otin 2FA:n käyttöön, mutta nyt haluan sen pois. Kuinka teen sen?
V: Tällä hetkellä sen voi tehdä vain ottamalla yhteyttä asiakastukeen. Myöhemmin tarjoamme mahdollisuuden sen tekemiseen itse.
K: Lisäsin 2FA:n tiliini, mutta unohdin puhelimeni tänään toiseen paikkaan. Voinko kirjautua sisään?
V: Sinun ei tarvitse syöttää vahvistuskoodia joka kerta; ainoastaan kun kirjaudut uudelta tietokoneelta tai, jos on kulunut kuukausi viimeisestä, samalta koneelta, tapahtuneesta kirjautumisesta. Jos sinun pitäisi syöttää vahvistuskoodi, mutta sinulla ei ole puhelinta, et voisi kirjautua. Jos asia on kiireellinen tai ongelma on pysyvä (esim. puhelimesi on kadonnut tai varastettu), ota yhteyttä MyHeritage tukeen. Ystävällinen henkilökuntamme auttaa sinua ja sen jälkeen, kun he ovat vahvistaneet henkilöllisyytesi (mikä saattaa tarkoittaa valokuvatunnistuksen lähettämistä), he voivat tilapäisesti poistaa 2FA:n tililtäsi, jotta pääset kirjautumaan sille. Voit sitten myöhemmin, kun sinulla on uusi matkapuhelin, asettaa kaksivaiheisen tunnistatumisen taas päälle.
K: Puhelimeni varastettiin. Mitä minun pitäisi tehdä?
V: Ota 2FA pois käytöstä, jotta varas ei voi kirjautua sinuna. Ja kun sinulla on uusi, oma puhelin, voit ottaa 2FA:n taas käyttöön.
K: Ostin uuden puhelimen, jossa on uusi numero. Voinko tehdä siirron vanhasta puhelimesta uuteen?
V: Kyllä. Ota 2FA pois käytöstä ja aseta se uudelleen käyttöön uuteen puhelimeen.
Yhteenveto
Olemme iloisia siitä, että kuulumme sukututkimus- ja DNA-alalla ensimmäisiin, jotka tarjoavat käyttäjilleen kaksivaiheisen tunnistautumisen (2FA). Se auttaa turvaamaan tilisi ja henkilökohtaiset tietosi MyHeritagessa.
Uudet 2FA-tunnistautumista tukevat versiot mobiilisovelluksestamme ja Family Tree Builderistä ovat työn alla ja julkistettavissa pian.

Tämä ponnistus on osoitus sitoutumistamme käyttäjien yksityisyyteen ja niiden tietojen turvallisuuteen, joita he jakavat MyHeritage-sivustolla.
Related Posts

Historiallisten tietojen kokoelmia lisätty kesäkuussa 2020
Lisäsimme kesäkuussa 8,3 miljoonaa historiallista tietoa kuuteen uuteen kokoelmaan Yhdistyneistä kuningaskunnista, Espanjasta ja Uudesta-Seelannista. Englannista lisättiin neljä miljoonaa tietoa ensimmäisen maailmansodan mitalihakemistosta. Espanjasta, Vitorian hiippakunnan kolme kokoelmaa: kaste-, avioliitto- ja kuolinhakemistot. Lisäksi kaksi kokoelmaa Uudesta-Seelannista: ensimmäisen maailmansodan palvelushakemisto ja varhaisten uudisasukkaiden hakemisto. Tämä päivitys...

MyHeritage Suomi goes Instagram
MyHeritage Suomi on ollut perinteisesti Facebookissa sekä Twitterissä ja nyt olemme myös Instagramissa. Sen kunniaksi arvomme 100 ensimmäisen Instagram-seuraajamme joukosta yhden, MyHeritage Complete-sivustosopimuksen (arvo on 359€), voittajan. Complete on ylivoimaisesti paras sopimuksemme ja saat sillä kaikki seuraavat edut: Rajoittamattoman koon sukupuullesi – voit lisätä...

Adoptoidut sisarukset, jotka löysivät toisensa MyHeritage DNAn avulla löytävät nyt uuden sisaren
Sisarukset Henrik ja Maria adoptoitiin molemmat Etelä-Koreasta Ruotsiin – eikä kumpikaan heistä ollut tietoinen toisen olemassa olosta, ennen kuin he löysivät toisensa alkuvuodesta 2018 MyHeritage DNAn avulla. He olivat iloisia toistensa löytymisestä ja uskoivat todella, että heidän tarinansa onnellinen loppu ei voisi tulla enää...

Vuoden 2019 MyHeritage LIVEn puhujaesittely
Esiintyjät 6. – 8. syyskuuta pidettävässä MyHeritage LIVE -tapahtumassa ovat kansainvälisesti tunnettuja sukututkimuksen ja DNAn asiantuntijoita. Esittelemme tässä toisen MyHeritage LIVE-käyttäjäkonferenssin puhujat. Ilmoittaudu nyt MyHeritage LIVEen Alla voit tututustua joihinkin maailmanluokan sukututkijoihin ja DNA-asiantuntijoihin, joita tulet tapaamaan tapahtumassa: Gilad Japhet – perustaja ja toimitusjohtaja,...

Vahva tukipilari: Suku Washington-monumentin taustalla
Washington-monumentti, joka kohoaa 169 metrin korkeuteen, on Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin George Washingtonin mukaan nimetty suuri obeliski lähellä National Mallin länsipäätä. Obeliskin suunnitteli arkkitehti Robert Mills 1840-luvulla. Päätös monumentin rakentamisesta tehtiin jo vuonna 1783, mutta sen rakentaminen aloitettiin vasta vuonna 1848. Sisällissodan ja projektin talousvaikeuksien vuoksi monumentti saatiin lopulta valmiiksi 6. joulukuuta 1884. Virallisesti se avattiin vasta vuonna...

Tietoturvahäiriö: Kesäkuu 5-6 päivitys
Tietoturvahäiriö: Kesäkuu 5-6 päivitys Raportoimme eilen MyHeritageen kohdistuneesta tietoturvahäiriöstä, jossa 92,3 miljoonan MyHeritage-käyttäjän sähköpostiosoitteet ja hajautetut salasanat vuotivat MyHeritagen ulkopuolella olevalle yksityiselle palvelimelle. Tietoturvahäiriöryhmämme (Information Security Incident Response Team) tutkii edelleen tätä tapausta ja meillä ei vielä ole tietoa vuodon lähteestä. Emme ole...

MyHeritage DNA-reaktioita
Siitä lähtien, kun esittelimme MyHeritage DNAn viime marraskuussa, on DNA-pakkauksistamme tullut hyvin suosittuja. Käyttäjämme jakavat YouTubessa ja Instagrammissa innostuksensa siitä, kun he avaavat värikkään ja kauniisti suunnitellun MyHeritage DNA-pakkauksen, seuraavat yksinkertaisia ohjeita DNA-näytteen ottamiseksi ja saavat DNA-tuloksensa muutamia viikkoja myöhemmin. Osa reaktioista on käyttäjiltä,...

Äitienpäivän historiaa
Äitienpäivä on juhlapäivänä varsin uusi, sillä ei ole mitään kirkollista taustaa, eikä se ole kuulunut talonpojankaan kalenteriin. Äitienpäivä on kotoisin Yhdysvalloista ja se on siitä erikoinen, että se on yksityishenkilön aloitteesta syntynyt juhla. Äitienpäivän perustaja oli länsivirginialainen Ann Jarvis (1864 – 1948). Hänen äitinsä...

Tiesitkö tämän Vapun historiasta?
Artikkelikuva: kuvaaja Kaarlo Lindberg, Helsingin kaupunginmuseo Vapun historia ulottuu 700-luvulle. Vuonna 710 syntynyt Wessexiläinen Walburgis (Walburg, Walborga, Walburga) matkasi veljiensä Willibaldin ja Winibaldin kanssa Württembergiin auttamaan Boniface-nimistä lähetyssaarnaajaa saksalaisten käännytyksessä. Walburgis ryhtyi nunnaksi ja asettui veljensä Winibaldin perustamaan Heidenheimin luostariin. Walburgis valittiin ensimmäisenä naisena...
Jätä kommentti
annikka
8 kesäkuun, 2018
Eila Kuokkanen
9 kesäkuun, 2018
En takuulla vaihda sähköpostiosoitettani.
annikka
9 kesäkuun, 2018
Eila, sähköpostiosoitteen vaihtamiseen ei ole mitään tarvetta, saitko tuosta blogikirjoituksesta sellaisen käsityksen?
Marjukka
8 kesäkuun, 2018
minulla on salainen puhelinnumero ja osoitetiedot