Uusia historiallisia tietoja lisätty kesäkuussa 2018

Kommentit

 

On ilo kertoa 25 miljoonan uuden historiallisen tiedon lisäämisestä kokoelmiimme kesäkuussa 2018.

Nämä lisäykset sisältävät päivityksiä kahteen jännittävimpään kokoelmaamme – Ellis Island & muut matkustajaluettelot sekä Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat. Olemme lisänneet 16,7 miljoonaa uutta tietoa kokoelmaan Ellis Island & muut matkustajaluettelot. Kokoelmassa on nyt valtavat 113 439 616 tietoa. Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat-kokoelmassa on nyt yhteensä 87 401 340 tietoa ml. juuri lisätyt 3,6 miljoonaa uutta tietoa.

Olemme myös lisänneet kaksi aivan uutta kokoelmaa; Länsi-Virginian kuolinhakemisto ja -todistukset sekä Tanskan väestönlaskennan, vuoden 1835 kokoelmat Schleswigin ja Holsteinin kreivikunnista.

Ellis Island & muut New Yorkin matkustajaluettelot, päivitys

Olemme lisänneet 16,7 miljoonaa uutta tietoa jo olemassa olevaan Ellis Island & muut New Yorkin matkustajaluettelot-kokoelmaan. Kokoelmassa on nyt 113 439 616 tietoa. Se kattaa miljoonia siirtolaisia, jotka saapuivat New Yorkiin vuosina 1820 – 1957.

Ellis Island oli toiminnassa vuosina 1892 – 1957 ja siellä valvottiin yli 12 miljoonan siirtolaisen saapumista Yhdysvaltoihin.

Kokoelma sisältää luettelot siirtolaisista niiltä 72 vuodelta, jotka edelsivät Ellis Islandin avaamista: Ellis Island, Castle Garden 1855-1890, Barge Office, joka toimi 19.4.1890-31.12.1891 ja 15.6.1897-18.12.1900. Nämä luettelot palvelevat olennaisena lähteenä niille, jotka tutkivat suvun henkilöiden siirtolaishistoriaa ja niille, jotka etsivät lisätietoa siirtolaisuudesta Yhdysvaltoihin näiden 138 vuoden aikana.

Tiedoissa on nimi, ikä, sukupuoli, ammatti, päivämääriä, määränpää, fyysisiä kuvauksia ja alkupeästä kertovia tietoja kuten mistä henkilö oli lähtöisin, kotimaa, kansalaisuusasema, rotu, kansallisuus, synnyinpaikka tai perheenjäsenten ja ystävien osoitteita. Vuodesta riippuen saattoi olla myös lisätietoja.

Kaikki nimet ovat hakukelpoisia, kuvat, jotka on skannattu ja merkitty antavat lisätietoja. Tämän kokoelman tiedot ovat peräisin kansallisarkiston (National Archieves, NARA) mikrofilmikokoelmista. Tämä 16,7 miljoonan historiallisen tiedon päivitys kesäkuussa tarkoittaa lopullista lisäystä Ellis Island & Muut New Yorkin matkustajaluettelot-kokoelmaan ja sisältää etupäässä miehistöluetteloita, pidätettyjä ja erikoistutkintaan joutuneita ulkomaalaisia ja USAn kansalaisia.

Mielenkiintoista on, että monet pidätetyistä ulkomaalaisista olivat yksin, ilman miespuolista sukulaista matkustavia naisia. Tuohon aikaan naisia ei päästetty maahan ellei heitä vastassa ollut aviomies tai miespuolinen sukulainen. Ellei miespuolista sukulaista ollut vastassa, hänelle lähetettiin sähkösanoma ja vasta vastauksen tultua nainen oli vapaa lähtemään lopullista määränpäätään kohti. Pidätyssyy näissä tapauksissa oli usein ”miehelle” tai ”isälle, äidille, sisarelle, veljelle, langolle, enolle” jne.

 

”New Yor, pidätyshuone Ellis Islandilla” The New York Public Library Digital Collections, 1898-1902.

Alla on Ellis Islandin tiedot Irving Berlinistä, kuuluisasta sanoittajasta ja laulujen ”God Bless America” ja ”White Christmas” säveltäjästä. Berlin tuli siirtolaisena perheensä kanssa Venäjältä ollessaan 5-vuotias ja hän saapui Ellis Islandille 14.9.1893 nimellä Israel Beilin. Berlin on säveltänyt 1500 laulua, 19 Broadway showta ja 18 Hollywood elokuvaa. Hän kuoli New Yorkissa 101 vuoden vanhana.

 

Ellis Island tiedot Irving Berlinistä (Israel Beilin)

Oma Mike Mansfieldimme, sisältötoiminnanjohtaja MyHeritagessa piti oivaltavan webinaarin Ellis Islandin historiasta ja niistä sukututkimuslöydöistä, joita hän teki tästä kokoelmasta.

Voit katsoa webinaarin täällä.

Jos haluat lisätietoa Ellis Islandin ja muista New Yorkin matkustajaluetteloista esimerkkeineen, saat sitä alkuperäisestä postauksestamme täältä.

Tee hakuja Ellis Islandin ja muista matkustajaluetteloista täällä.

Länsi-Virginian kuolinhakemistot & -todistukset, 1853-1964                                                                

Länsi-Virginia kuolinhakemisto ja -todistukset, 1853-1964 on 5 113 473 tiedon tiivistelmä. Tämä kokoelma on ainutlaatuinen siitä, että siinä on korkealaatuisia kuvia ja skannauksia kuolintodistuksista, joissa ei ole ainoastaan nimi ja kuolinpäivä vaan myös paljon lisätietoa henkilöstä kuten kuolinsyy, siviilisääty, syntymäaika, hautauspäivä ja -maa sekä tietoja menehtyneen ammatista, puolisosta, isästä ja äidistä. Osa tiedoista on indeksoitu ja osa löytyy ainoastaan tutkimalla itse kuolintodistuksia. Tämän kokoelman hakemisto ja kuvat tarjoaa West Virginia Division of Culture and History.

Tästä kokoelmasta on kuuluisan kantrilaulajan ja sanoittajan, Hank Williamsin kuolintodistus. Hän kuoli Fayettessa, Länsi-Virginiassa 1.1.1953

 

Hank Williams

Hank tuotti monia kuuluisia kantrisinglejä, joista 35 pääsi Billboard Top 10-listalle. Kuolintodistuksessa on paljon yksityiskohtaista tietoa hänen kuolemastaan ml. kuolinsyy, sairaala, lääkärin nimi jne.

 

Hank Williamsin kuolintodistus

Lähikuukausina suunnitelmissamme on julkaista Länsi-Virginian synnyin- ja avioliittohakemistot.

Tee hakuja kokoelmasta Länsi-Virginian kuolinhakemistot ja -todistukset, 1853-1964 täällä

. Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat 1860-1930 päivitys

Tämä 3 662 252 miljoonaa historiallista tietoa sisältävä päivitys Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjoihin on viimeinen tähän kokoelmaan, jossa on nyt yhteensä 87 401 340 tietoa.

Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat palvelevat ensisijaisena lähteenä tutkittaessa ihmisten ja perheiden elämää eri puolilla Ruotsia olevissa seurakunnissa 1600-luvun lopulta nykyaikaan. Kirjat ovat Ruotsin luterilaiselta kirkolta, joka piti virallista rekisteriä Ruotsin väestöstä vuoteen 1991 saakka. Vuoteen 1894 saakka seurakunnan pappi vieraili jokaisessa kodissa, testasi jokaisen henkilön tietämystä Katekismuksesta ja keräsi tietoja syntymäpäivistä, avioliitoista, kuolemista, muutoista jne. Vuoden 1894 jälkeen seurakunnan papit jatkoivat käyntejään, mutta keskittyivät enemmän tietojen keräämiseen kuin opillisiin asioihin. Nämä vuoden 1894 jälkeen olevat tiedot tunnetaan nimellä Församlingsbok.

Tämä, kesäkuussa julkaistu osa, sisältää tiedot niistä, jotka olivat poissa kotoa alkuperäisessä kokoelmassa olevien tietojen keruuaikana.

Tästä kokoelmasta löytyy ruotsalaisen kirjailijan Johan August Strindbergin tiedot.

 

Johan August Strindberg

Johan August Strinberg s. 22.1.1849 oli tuottelias kirjailija (näytelmiä ja romaaneja) ja häneen on usein viitattu modernin ruotsalaisen kirjallisuuden isänä. Sen lisäksi, että hän kirjoitti 60 näytelmää ja yli 30 romaania, hänet tunnettiin myös ekspressioinistisena taitelijana.

Tiedoissa on Strindbergin synnyin- ja kotipaikka. Niissä on myös avioliitto Sigrid Sofia Mathilda Von Essenin kanssa 30.12.1877 ja heidän kolmen lapsensa nimet – Carin, Greta ja Hans.

 

Johan August Strindbergin syntymäaika, asuinpaikka, vaimo ja lapset

Tee hakuja Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat, 1860-1930 kokoelmasta täällä.

1835 Tanskan väestönlaskenta (Schleswigin ja Holsteinin kreivikunnat)

Tässä väestönlaskennassa olevat 291 798 tietoa käsittävät Schleswigin ja Holsteinin kreivikunnissa asuneet. Kerätyissä tiedoissa on nimi, asuinpaikka, ikä, siviilisääty ja joko asema perheessä tai ammatti. Vaikka nämä kreivikunnat olivat osa Tanskaa, tiedot itsessään kerättiin Saksassa – tuloksena alueen monimutkaisesta historiasta.

Henry John Temple Palmerstonin, brittiläisen valtiomiehen, joka erikoistui 1800-luvun puolivälin Britannian ulkopolitiikkaan, on sanottu sanoneen: ”Schleswig-Holsteinin kysymys on niin monimutkainen, että ainoastaan kolme miestä Euroopassa on koskaan ymmärtänyt sitä. Yksi oli prinssi Albert, joka on kuollut. Toinen oli saksalainen professori, joka tuli hulluksi. Minä olen kolmas ja olen unohtanut kaiken siitä.”

 

Henry John Temple Palmerston

Tanskalaisten ja saksalaisten välinen konflikti tästä alueesta loppui vasta toisen Schleswigin sodan päättyessä lokakuun 30. 1864 Wienin rauhaan. Slesvig-Holstein jaettiin Itävallan ja Preussin kesken. Vain kaksi vuotta myöhemmin vuonna 1866 Preussi valtasi koko alueen Itävallalta, ja Schleswig-Holsteinista tuli osa Saksan keisarikuntaa 1870

Tee hakuja Tanskan väestönlaskenta (Schleswigin ja Holsteinin kreivikunnat)-kokoelmasta täällä.

Yhteenveto

Kaikki nämä jännittävät kokoelmat ovat nyt MyHeritage SuperSearch™-hakukoneessa. Hakujen tekeminen on täysin ilmaista. MyHeritage Data subscription – datasopimus tarvitaan tietojen tarkastelemiseen ja liittämiseen sukupuuhun tai vahvistamiseen Record Matches-osumissa. Toivomme, että nautit hakujen tekemisestä – kerro meille alla kommenttikentässä, mitä olet löytänyt!

 

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin