Perheen yhdistäminen: Neljä uutta sisarta!

Kommentit

DNA voi paljastaa salaisuuksia ja yhdistää perheitä.

Missourilainen Georgia Stull, 62 v., tekee tilkkutöitä. Hän järjestää kankaisen palapelin palaset kauniiksi luomuksiksi ja matkustelee ympäri maailmaa opettaen muita tilkkutöiden teossa. Hän on ollut naimisissa Ivanin kanssa vuodesta 1975 ja heillä on neljä poikaa. Vuosien ajan hänellä oli yksi palapeli, jota hän ei pystynyt ratkaisemaan – kuka hänen biologinen isänsä oli?

 On todella vaikeaa selittää miksi, mutta minulle on ollut erittäin tärkeää saada tietää, kun olen tullut vanhemmaksi. Ajattelin usein DNA-testausta, mutta en vain ollut valmis tekemään sitä. Se   on niin lopullinen. Pelkäsin, että en löytäisi mitään ja menettäisin toivoni. Ei siinä ole tolkkua, mutta toisinaan sydämemme ja päämme eivät puhu samaa kieltä.

Viime syksynä Georgian aviomiehen, Ivanin luokkatoveri löysi sisarpuolen DNAn avulla. Kolme päivää myöhemmin ystävä tilkkutöiden parista teki myös DNA-testin ja löysi sisarpuolen hänkin. Jotenkin, se oli juuri Glorian tarvitsema tönäisy testin tilaamiseen. Tulokset antoivat satoja osumia kahdesta perheestä, Hamiltoneista ja Dailingeista, kumpikin Georgialle aivan tuntemattomia.

 Äitini oli ainoan lapsen ainoa lapsi ja hän kuoli vuonna 2015. Tähän mennessä olin löytänyt vain kaksi osumaa äitini perheestä – nyt en ole voinut käydä läpi kaikkia osumiani, koska minulla on niitä yli 1000! Minulla oli hyvin tarkkoja ja täsmällisiä osumia sekä Hamilton että Dailing-perheiden kanssa. En vain osannut järkeillä, kuinka saisin rajattua ne yhteen henkilöön.

Georgia tilasi ylimääräisen DNA-testin eri palveluntarjoajalta ja sai samankaltaisia tuloksia: Ei niin paljon osumia, mutta lähes kaikki näihin samoihin kahteen perheeseen.

Turhautuneina siihen, ettemme pystyneet rajaamaan osumia, soitimme ystävälleni Marilyn Littrell Tedrow:lle, joka tietää paljon enemmän DNAsta kuin me. Hän suositteli meille tulosten lataamista MyHeritageen ilmaiseksi. Se tuotti vähemmän osumia, mutta samoihin kahteen perheeseen. Emmekä vieläkään kyenneet rajaamaan hakua.

Sitten joulupäivänä Georgia sai osuman siskontyttäreen. Hän näki, että osumalla oli sukupuu MyHeritagessa. Georgian aviomies, Ivan, rekisteröi hänet MyHeritage-jäseneksi. Muutaman minuutin kuluttua Ivan näki, että Georgian siskontyttären isoisä oli Bob Hamilton, Marion Hamiltonin ja Sally Dailingin poika.

 Vau! Aloimme käydä läpi osumia nähdäksemme, onko muissa sukulaisuussuhteissa järkeä ja ovatko ne oikeita. Huomasimme, että Bob Hamilton oli isäni! Valitettavasti hän kuoli vuonna 2013, mutta hänellä oli neljä tytärtä, Linda, Karla, Lori ja Sherri. Tavoitin heidät ja nyt olemme aloittaneet uuden matkan. He ovat olleet ystävällisiä ja niin hyväksyviä.

 

Georgian isä, Bob Hamilton, joka kuoli huhtikuussa 2013

Uudet sisaret matkustivat kylään Georgian ja hänen miehensä luo ja toivat Georgialle syntymäpäiväkakun hänen viimeksi olleen syntymäpäivän kunniaksi.

Georgia ja hänen neljä uutta sisarta – Linda, Sherri, Lori ja Karla – vierailunsa aikana maaliskuussa. Georgian sisaret sanovat hänen muistuttavan paljon isänsä äitiä, Sally-mummia.

Sally-mummi (vas.) ja Georgia – vahva yhdennäköisyys

Viime kuukausien aikana siskoni Sherri testasi DNAnsa, joka vahvisti hänen olevan sisarpuoleni. Olen myös vahvistanut DNA-osumiat muiden isän puolen sukulaisten kanssa.

Georgia on ylpeä siitä, että hän hänen on nyt mahdollista ”tuntea” isä sisartensa kautta! Hän kasvoi kolmen sisarpuolen (äitinsä puolella) kanssa, joita hän rakastaa hyvin paljon – Jeannien, Charlotten ja Wandan. Heillä on yhteinen perhehistoria ja Hamilton-siskot sopivat siihen hyvin.

 Jumala loi ihmissydämen sellaiseksi, että meidän ei tarvitse jakaa rakkautta. Sydämemme voi laajentua rakastamaan enemmän. Hämmästyttävää, minulla on nyt seitsemän sisarta. Olen niin kiitollinen ihanasta miehestäni, joka tukee ja kannustaa minua.

MyHeritage pystyi antamaan Georgialle linkin isäänsä. Koska isä on nyt poissa, Georgia ei voi koskaan tavata häntä, mutta hänellä on nyt yhteys perheeseensä.

 Minulla on neljä sisarta uutta sisarta !!!! Se on ihmeellistä. Olen juuri aloittelemassa sukupuun rakentamista. Nyt minulla on jo noin 35 ihmistä puussa.

Mitä mieltä Georgia on DNA: n käyttämisestä adoptiossa? Hänen maailmassaan on paljon salaisuuksia, hän sanoo.

 DNA voi avata oven ja päästää valon sisään. Ansaitsin tietää keitä biologiset vanhempanit ovat. DNA yhdistää ihmisiä, jotka etsivät … ja niitäkin, jotka eivät. Olen ikuisesti kiitollinen perheestä, joka paljastui yksinkertaisen DNA-testin kautta. On vaikea selittää toisille, kuinka tärkeää on ”tietää”, keitä biologiset vanhemmat ovat.

 Olen ymmärtänyt, että DNA-testaus ja sen selvittäminen, kuka sinun biologinen vanhempasi on, voi näyttäytyä negatiivisena rakkaittesi silmissä. Uskon kuitenkin, että se kuka olin ja yhteinen menneisyyteni niiden kanssa, joita rakastan, ei ole muuttunut. Juuri löytämälläni perheellä oli myös yhteinen menneisyys ennen kuin löysin heidät. Se, keitä he olivat ja heidän suhde toisiinsa ei muutu sen takia, että löysin heidät. Olen kiitollinen siitä, että ”juuri löytämäni” perhe on niin avoin, ja saan rakentaa sukulaisuussuhdetta heidän kanssaan.

Georgian vinkki numero yksi niille, jotka ovat juuri aloittamassa:

Ole kärsivällinen ja sitkeä! Minulle kerrottiin, että naisen on melkein mahdotonta löytää biologista isäänsä ilman muita tiedossa olevia miespuolisia sukulaisia.

Piditkö Georgian tarinasta? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Onko sinulla tarina jaettavaksi? Meistä olisi hauskaa kuulla siitä.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin