Vahva tukipilari: Suku Washington-monumentin taustalla

Vahva tukipilari: Suku Washington-monumentin taustalla

Kommentit

Washington-monumentti, joka kohoaa 169 metrin korkeuteen, on Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin George Washingtonin mukaan nimetty suuri obeliski lähellä National Mallin länsipäätä. Obeliskin suunnitteli arkkitehti Robert Mills 1840-luvulla. Päätös monumentin rakentamisesta tehtiin jo vuonna 1783, mutta sen rakentaminen aloitettiin vasta vuonna 1848. Sisällissodan ja projektin talousvaikeuksien vuoksi monumentti saatiin lopulta valmiiksi 6. joulukuuta 1884. Virallisesti se avattiin vasta vuonna 1888 (130 vuotta sitten).

MyHeritagen tutkimustiimi otti selvää monumentin suunnittelijan Robert Millsin sukuhistoriasta.

Robert Mills, Washington-monumentin suunnittelija

Hänen suoralla jälkeläisellään Drake Dimitryllä on muutakin yhteistä esivanhempansa kanssa kuin DNA – myös hän rakentaa torneja!

Saimme yhteyden Drakeen ja kerroimme hänelle tutkimustiimimme tuloksista. MyHeritage SuperSearch™-hakukoneesta löytynyt suuri määrä historiallisia tietoja auttoi tiimiä saamaan kokoon suvun tarinan.

Perheen jäljittäminen läpi historian

Matka alkoi tästä vuoden 1850 väestölaskennan tiedosta. Robert Mills on listattu siihen arkkitehtinä vaimon ja lasten kanssa.

Robert Millsin tiedot vuoden 1850 väestönlaskennassa

Seuraava palapelin osa löytyy vuoden 1870 väestönlaskennasta, jossa on enemmän tietoa Robert Millsin tyttärestä Mary Powell Millsistä, hänen puolisostaan Alexander Dimitrystä ja heidän lapsistaan. Vuonna 1850 he asuivat Baton Rougessa, Louisianassa ja vuonna 1870 Pass Christianissa, Harrisonin piirikunnassa Mississipissä. Maryn aviomies toimi siellä professorina collegessa.

1870 väestönlaskenta; Mary Dimitry

Drake jo tiesikin professori Alexander Dimitrystä oman sukututkimuksensa pohjalta ja löysi tälle jopa elämäkertatiedot tältä sivustolta.

Alexander oli poikkeuksellisen oppinut erittäin arvostettu henkilö. Hän hallitsi 11 kieltä ja hänellä oli sekä klassisia että raamatullisia opintoja. Hän toimi Yhdysvaltojen lähettiläänä Costa Ricassa ja Nicaraguassa vuosina 1858-61, ja hänestä tuli sittemmin Etelävaltioiden postilaitoksen johtaja. Hän jopa toimi muutaman vuoden ajan puheenjohtajana Mississippin Pass Christian-instituutissa, jota kutsuttiin nimellä Hebrew Educational Society.

Vuoden 1880 väestönlaskennassa Robert Millsin tyttärentytär Elizabeth Virginia Dimitry Ruth asui leskenä New Orleansissa neljän lapsensa kanssa. Lapsista vanhin, Lizzie, oli Robert Millsin lapsenlapsenlapsi ja Draken iso-isoäiti.

1880 väestönlaskenta; Virginia Ruth, leski ja lapset

Ilmoitus Draken isovanhempien avioliitosta julkaistiin joulukuun 25. päivänä 1920 Weekly Iberian-lehdessä, joka oli New Iberiassa, Louisianassa ilmestyvä paikallislehti. Ilmoituksessa kerrottiin Robert Millsin lapsenlapsenlapsen Dracos Anthony Dimitryn ja Elizabeth Stanton Bislandin avioliitosta.

”Sodan aikana Dracos palveli ulkomailla USAn lennostossa ja hänellä on nyt tärkeä asema South American Steamship Companyssa New Orleansin liikenteenohjaajana”

Dracos A. Dimitry II ja Elizabeth Bisland, New Iberian 1920

Se kulkee suvussa

Drakesta oli hienoa saada lisätietoa suvustaan ja hän jakoi kanssamme joitakin perhekuvia täydentämään tarinaa.

Tämä kaikki on hyvin mielenkiintoista ja sopii siihen, mitä tiedämme Dimitry-sukulinjasta. Tässä on vieläpä enemmän tietoja kuten iso-isoisäni tarkka ammatti ja rooli armeijassa. En tiennyt, että hän oli lennostossa enkä sitäkään, että hän työskenteli meriliikennealalla – jälleen, kaikki on niin kiehtovaa.

Dracos Alexander Dimitry II, Draken isoisä (Drake Dimitryn kokoelmasta)

Pian häidensä jälkeen Draken isovanhemmat muuttivat Independenceen, Missouriin, jossa Draken isä, Dracos Alexander Dimitry III syntyi vuonna 1922.

Draken isä palveli USAn armeijassa toisen maailmansodan aikana ja ylennettiin vänrikiksi hänen johdettuaan laivuetta Italiassa. Myöhemmin, Dracos Alexander Dimitry III perusti yrityksen, joka laivasi esivalmistettuja alumiinitorneja ympäri maailmaa. Ne oli suunniteltu itseäänkannataviksi – hyvin paljon samalla tavalla kuin Washington-monumentti.

Dracos Alexander Dimitry III, Draken isä (Drake Dimitryn kokoelmasta)

Draken isä kuoli vuonna 1973, mutta Drake on jatkanut perheen perinteitä tornien rakentajana.

Drake Dimitry, kuva Height Towerista (Drake Dimitryn kokoelmista)

Tiesikö Drake, että hänen esi-isänsä Robert Mills oli Washington monumentin suunnittelija?

Minulla oli hatara muistikuva siitä, että joku esivanhemmistani meni naimisiin naisen kanssa, jonka nimi oli Mary Powell Mills tai ehkä muistin Mary Powellin siitä, että hän oli ollut naimisissa aikaisemminkin ja hän tuli hyvin toimeentulevasta perheestä Washington DC:n alueelta ja olin ehkä kuullut jotakin hänen isänsä ammatista, mutta en tiennyt, että hän oli suunnitellut Washington-monumentin!

Drakella on oma mielipiteensä ammatillisista yhtäläisyyksistä kuuluisan esivanhempansa kanssa:

Luulen, että isäni ei tarkoituksella valinnut tätä alaa esivanhempiensa kiinnostuksen mukaan. Hän näyttää innostuneen siitä 1950- tai 1960-luvulla, sillä se sopi hyvin hänen yrityksensä tuotannolliseen linjaan.

Vaikkakaan ei tarkoituksellista, heidän ammattinsa vaikuttavat enemmän kuin sattumalta. Ehkä kiinnostus rakentamiseen ja tekniikkaan on koodattu heidän DNAhansa. Kuinka tahansa; sukuperintö on merkittävä.

Kulkeeko joku ammatti sinun suvussasi perintönä? Kerro meille alla kommenteissa.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin