Luurankoja suvussa – älä säikähdä

Kommentit

Onko teidän suvun komeroissa tai nurkissa luurankoja?

Jos kaivaudut tarpeeksi syvälle sukupuuhusi, löydät todennäköisesti jonkin skandaalin. Ajattelimme, jakaa pelottavan tarinan blogistamme:

Kuvittele kauhua havaitessasi, että isoisänisäsi oli naimisissa kahden naisen kanssa samaan aikaan! Lue, kuinka sukututkija W. Scott Fisher selviytyi vähemmän myönteisestä iso-isoisäänsä koskevasta sanomalehtiotsikosta.

Se, mikä voi olla kammottava tarina toiselle, voi toimia toiselle inspiraationa ja sytyttää kiinnostuksen sukututkimukseen. Jos Scott Fisherin tarina herätti kiinnostuksen tutkia oman sukusi skandaaleja, meillä on sinulle muutama vinkki, kun siirryt ”pimeälle puolelle”.

 

Vinkkejä perhesalaisuuksien tutkimiseen

 

  1. Haastattele suvun jäseniä: heillä voi olla enemmän tietoa. Ehkä muistat kuulleesi hiljaiseen ääneen kuiskuteltua isotädistä tai kolmannesta serkusta. Valmistele kysymykset sillä tavalla, että ne ovat sekä kohteliaita että tutkivia.

 

  1. Älä usko kaikkea, mitä kuulet. Perhesalaisuuksien kohdalla haluat varmaan varmistaa, että tarinaa ei ole aikojen saatossa kaunisteltu. Joskus ihmiset esittävät omia versioitaan, jotka eivät perustu faktatietoon.

  

  1. Tarkista faktat. Tarkista salaisuuteen liittyvien henkilöiden synnyin-, avioliitto- & kuolintiedot ja, jos tarpeen oikeuden pöytäkirjat. Ne saattavat antaa haluamiasi todisteita vanhan huhun vahvistamiseen tai kumoamiseen. Varmista, että etsit tietoja myös historiallisista kokoelmistamme SuperSearch™-hakukoneessa.

 

  1. Ole kärsivällinen. Sukututkimusprosessilla ei ole loppua. Älä turhaudu ellet heti löydä hakemiasi vastauksia ja tuntuu kuin iskisit päätäsi seinään. Koskaan ei tiedä, mistä seuraava johtolanka löytyy. Jopa hyvinkin pieni yksityiskohta voi johtaa uuteen jännittävään suuntaan.

  

  1. Älä tuomitse esivanhempiasi liian ankarasti. Ajat olivat erilaiset ja heillä on täytynyt olla hyvä syy siihen tapaan, kuinka he elivät.

 

  1. Muista, että vie aikaa sopeutua siihen, mitä löydät. Joskus perhesalaisuudet ovat voineet tuntua musertavilta silloin kun ne tapahtuivat, monia sukupolvia sitten. Anna itsellesi aikaa ja tilaa hyväksyä se, että menneisyys ei määrittele perheesi tulevaisuutta.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin