Uusi ominaisuus: Esivanhempien yhteiset paikat DNA-osumissa

Kommentit

Olemme iloisia voidessamme kertoa uudesta ominaisuudesta DNA-osumien käsittelyyn – yhteisten esivanhempien paikkojen esittämistä jokaiselle osumalle. Tämä ominaisuus tekee MyHeritage DNA-mätsäyksestä vielä hyödyllisemmän.

Yhteiset esivanhempien paikat viittaavat sukupuussasi ja DNA-osumiesi sukupuissa oleviin kaupunkeihin, maihin tai USAn osavaltioihin, joissa on esivanhempiesi ja DNA-osumiesi esivanhempien synnyin- tai kuolintapahtumia. Tällaiset paikat voidaan tunnistaa 10 sukupolven takaa ja ne voivat näytellä merkittävää roolia sukututkimuksessasi.

Kun tarkastelet osumaasi, ei aina ole selvää, kuinka osuma on sukua sinulle ja kuka yhteinen esivanhempanne voisi olla. Tähän saakka sinun on ollut mahdollista päätellä sukulaisuussuhde tutkimalla osumiesi sukupuita, yhteisiä esivanhempien sukunimiä tai puidenne välillä olevia Smart Matches™-osumia.

Tästä viikosta eteenpäin sinulla on lisää tietoa osuman tutkimiseen, jos teillä on yhteisiä esivanhempien paikkoja. Sinun on mahdollista päätellä kuka oli yhteinen esivanhempanne, jolta olette perineet samoja DNA-segmenttejä.

Tämä uusi ominaisuus tuo lisäarvoa olipa sinulla ja osumallasi yhteiset juuret isossa kaupungissa tai syrjäisessä, pienessä kylässä. Esimerkiksi, jos sinulla ja DNA-osumallasi, kummallakin on esivanhempi, joka syntyi ja kuoli pienessä Borsan kaupungissa, Maramuresin kreivikunnassa, Romaniassa, voi tieto vahvistaa sukulaisuuttanne ja auttaa päättelemään, mistä yhteys tulee. Jos sinulla ja osumallasi on esivanhempien tapahtumia suuressa kaupungissa, voi jo se, että ko. kaupunki on teille yhteinen kaventaa hakua merkittävästi ja antaa johtolankoja sukulaisuuden selvittämiseksi.

MyHeritagessa monilla DNA-asiakkailla on laaja sukupuu, josta saamme tietoa esivanhempien paikoista ja voimme verrata niitä DNA-osumiin. Näytämme esivanhempien tapahtumat kaupunkitasolla. Esimerkiksi, jos meidän on mahdollista päätellä, että tapahtuma sattui Moskovassa, Venäjällä, laitamme kartalla nastan siihen kohtaan. Ellemme pysty tunnistamaan kaupunkia, ryhmitämme sellaiset tapahtumat maan alle.

Kehittyneet algoritmimme tunnistavat kaupungit ja paikat, vaikka niissä olisi kirjoitusvirheitä tai ne olisi syötetty eri kielillä. Jos olet syöttänyt Moscow, Russia englanniksi sukupuuhusi ja osumasi on syöttänyt puuhunsa Москва, Россия, pystymme silti mätsäämään ne ja tunnistamaan yhteiseksi esivanhempien paikaksi.

Mistä löydät esivanhempien yhteiset paikat

DNA-osumat sivulla, missä on lista osumistasi, näet osumillesi yhteiset esivanhempien paikat, kun niitä on. Se voi auttaa päättelemään, keitä yhteiset esivanhempanne olivat.

Käy DNA-osumat sivulla klikkaamalla ”DNA”-välilehden alla olevaa kohtaa ”DNA-osumat”.

DNA-osumat sivu

Katsoaksesi lisää tietoa mistä tahansa yhteisestä esivanhempien paikasta, siirrä hiiri sen päälle. Näet työkaluvinkin, jossa on lisätietona kuinka monta yhteistä esivanhempien paikkaa sinulla on tämän DNA-osuman kanssa.

Työkaluvinkki näyttää enemmän tietoa esivanhempien yhteisistä paikoista

Tarkastele DNA-osumaa-sivulla on paljon yksityiskohtaista tietoa jokaisesta DNA-osumastasi koottuna yhteen paikkaan eri osioihin, jotka auttavat päättelemään osuman sukulaisuussuhdetta. Nyt siinä on myös yhteisten esivanhempien paikkojen osio yhteisten sukunimien alapuolella.

Klikkaa DNA-osumat-listalla ”Tarkastele DNA-osumaa”-painiketta, joka on osuman oikeassa alakulmassa (kts. alla oleva kuva) ja vieritä uuteen ”yhteiset esivanhempien paikat”-osioon.

Jos sinulla on osumasi kanssa yhteisiä esivanhempien paikkoja, ne näkyvät tässä osiossa – ne ovat paikkoja esivanhempien elämän tapahtumista aina 10 sukupolvea taaksepäin ja esiintyvät sekä sinun että DNA-osumasi puussa. Kartalle on laitettu nastat osoittamaan tapahtumakaupunkeja ja kartan alapuolella ovat sen paikan tapahtumat listattuna vierekkäin osumasi sukupuussa olevien tapahtumien kanssa.

”Esivanhempien yhteiset paikat”-osio

Vaalean harmaat nastat kartalla esittävät sinun puusi tapahtumia, tumman harmaat nastat esittävät tapahtumia DNA-osumasi puussa ja lilan värisiä nastoja käytetään osoittamaan yhteisiä paikkoja, joissa on tapahtumia kummassakin sukupuussa.

Liikuttamalla hiirtä henkilön nimen yläpuolella, saat työkaluvinkin, josta pääset katsomaan henkilön sukupuuta, profiilia tai voit hakea hänestä tietoja.

Valitse maa tai USAn osavaltio vasemmassa yläkulmassa olevasta listasta ja pääset tutkimaan kaikkia kyseisen paikan tapahtumia.

Maan valitseminen

Kartalla ja sen alapuolella olevassa listassa näkyvät vain ne maat tai USAn osavaltiot, joissa on tapahtumia ja jotka ovat yhteisiä sinulle ja DNA-osumallesi. Jos haluat katsoa kaikkia DNA-osumasi esivanhempien paikkoja klikkaa ”Tarkastele kaikkia esivanhempien paikkoja” osion oikeassa alakulmassa. Se aukaisee ponnahdusikkunan, jossa ovat kaikki yhteiset esivanhempien paikat. Suluissa on lista kaikista sukunimistä, joilla on tapahtumia näissä paikoissa.

Osumien suodattaminen yhteisten paikkojen avulla

Vähän aikaa sitten julkaisimme uuden ja laajan suodatusjärjestelmän DNA-osumille. Muistin virkistämiseksi, kuinka hallinnoida kaikkia DNA-osumiasi ja saada niihin tolkkua käyttämällä tehokkaita suodattimia, lue blogista.

Käyttämällä suodatustyökalurivin ensimmäistä kohtaa, joka on ”Kaikki puun tiedot”, voit suodattaa osumistasi ne, joilla on yhteisiä esivanhempien paikkoja aikaisempien ”on sukupuu”, ”on yhteinen esivanhemman sukunimi” tai ”on Smart Matches™-osuma” lisäksi. Eristämällä DNA-osumat, joilla on yhteisiä esivanhempien paikkoja saattaa auttaa päättelemään, kuinka he ovat sinulle sukua.

Osumien suodattaminen yhteisten paikkojen avulla

Suodatus voidaan yhdistää useaan muuhun suodattimeen ja tehdä osumien suodatus useilla eri kriteereillä. Se voidaan myös yhdistää lajittelu- ja hakutoimintoihin. Tässä esimerkissä olemme valinneet osumat, joiden kanssa on yhteisiä esivanhempien paikkoja, osuma tulee USAsta ja etnisyytenä on pohjois- ja länsieurooppalainen.

Hinta

Jotkin osiot ”Tarkastele DNA-osumaa”-sivulla kuten uusi ”Yhteiset esivanhempien paikat”-ominaisuus vaatii sivustosopimuksen, jotta niitä voi tarkastella kokonaisuudessaan. Käyttäjillä, joilla on Premium-, PremiumPlus- tai Complete-sopimus, on täysi pääsy kaikkiin ”Tarkastele DNA-osumaa”-sivun osioihin. Basic-käyttäjillä on osittainen pääsy joihinkin kehittyneisiin ominaisuuksiin. Lue lisää sopimuksistamme täältä.

Yhteenveto

Tämä uusi ominaisuus tarjoaa hyvän lähtökohdan DNA-osumiesi tutkimiseen jatkossa. Toivomme, että se auttaa tekemään DNA-mätsäyksestä hyödyllisemmän mahdollistamalla uusien polkujen käyttämisen. Etsimme aina uusia tapoja auttaa sinua saamaan kaiken mahdollisen hyödyn DNA-osumistasi ja tekemään sukusi historiaan liittyviä löytöjä.

Ellet ole vielä tehnyt testiä, tilaa MyHeritage DNA-pakkaus tänään tai lataa DNA-tuloksesi ilmaiseksi jostain muusta yrityksestä. Kaikilla ennen 1.12.2018 ladanneilla on täysi pääsy kaikkiin DNA-ominaisuuksiin ilmaiseksi.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin