120 vuotta vanha kirje joulupukille on löytynyt

Kommentit

Jo satojen vuosien ajan ovat lapset kirjoittaneet kirjeitä joulupukille lisäten niillä joulun ajan tuomaa taianomaisuutta ja toivoa. Äskettäin löytyi pikkutytön kirjoittama kirje joulupukille, joka oli piilotettu hyväntekeväisyyskauppaan lahjoitetun kirjan väliin!

Kirje

Kirjeessä, jonka päiväys on 2.12.1898, 5-vuotias Marjorie Eastbournesta, Englannista kirjoitti joulupukille toivoen leluankkoja ja kananpoikia, sukkia, lettinauhaa ja palloa kissalleen, kittykinsille.

Historiallinen konteksti

MyHeritagen tutkimustiimi otti tehtäväkseen selvittää lisää Marjorien tarinasta. He kaivelivat laajaa historiallisten tietojen aarrearkkua MyHeritagen SuperSearch™-hakukoneessa lähtötietonaan ainoastaan etunimi Marjorie ja osoite, 83 Enys Road, joka oli kirjoitettu kirjeen yläreunaan.

He tutkivat useita Englannin väestölaskentarekistereitä, jotka vastasivat Marjorien ikää. Tiimi paikallisti perheen joka asui juuri kyseisessä osoitteessa vuoden 1901 Englannin ja Walesin väestönlaskennan aikaan. Perheessä oli Margaret-niminen tytär!

Asiakirjoista selvisi, että Marjorie oli syntynyt 1.9.1893 Hindleyssä, Lancashiressa. Surullista oli, että hänen isänsä, William Tipping Pennington oli kuollut 4.11.1893, tehden Marjorien äidistä, Anniesta, lesken. Väestönlaskentatietoihin on merkitty Annie on merkitty ”itselliseksi”.

Ajat olivat luultavasti kovat Majorielle ja hänen leskeksi jääneelle äidilleen, mikä heijastuu hänen toiveisiinsa joulupukille.

Mitä tästä viattomasta 5-vuotiaasta Marjoriesta tuli? Tutkimuksessamme selvisi, että hänen äitinsä kuoli vuonna 1917. Vuotta myöhemmin, 1918, Marjorie meni naimisiin Guy Collingwoodin kanssa. Guy oli syntynyt Kalkutassa, Intiassa. Guy toimi upseerina brittiläisessä armeijassa. Marjorie kuoli kesäkuussa 1965, mutta hänen jälkeläisiään on edelleen elossa. Marjorien pojalla, Trevorilla oli John-niminen, vuonna 1959 Ashfordissa, Kentissä syntynyt poika, jolla on 2 omaa poikaa.

Mietimme, että mitähän heidän perheensä pyytävät joulupukilta tänä vuonna!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin