MyHeritage DNA Steve Harvey-show:ssa

Kommentit

Autoimme äskettäin Steve Harveyn henkilökohtaista stailistia, Will Phoenixia, löytämään juurensa MyHeritage DNAn avulla. Will on aina halunnut tietää enemmän juuristaan ja erityisesti erikoisen sukunimensä, Phoenix, alkuperästä. Hän on aina pitänyt sukunimestään, joka on muinaisen Egyptin mytologiassa sekä siitä johdetuissa taruissa myyttinen ja pyhä tulilintu. Feeniks on kuolemattomuuden ja ylösnousemuksen vertauskuva. Mutta, mistä nimi on tullut?

Katso Willin jännittävät DNA-tulokset tältä videolta:

Etnisyysarvio

Willin etnisyysarvio näyttää vahvaa länsi-afrikkalaista, 62,7%:n perimää.

Willin perhe on Savannahista (Chathamin piirikunnassa, Georgiassa USA:ssa). Savannahin kaupungista tuli brittiläisellä siirtomaa-ajalla Georgian pääkaupunki ja myöhemmin osavaltion pääkaupunki. USA:n suurin orjahuutokauppa pidettiin Savannahissa vuonna 1859.

Orjatyövoiman kysyntä kasvoi, kun Georgian alaville maille perustettiin riisi- ja puuvillaplantaaseja. Riisistä tuli koko ajan kannattavampi vientituote ja se johti afrikkalaisten orjien tuontiin Länsi-Afrikan Senegambiasta ja Sierra Leonesta. Savannahiin vuosina 1784-1798 tuoduista orjista 78% oli Länsi-Afrikasta.

Historiallisia tietoja

Willin isälinjan isoisoisä, Nero Phoenix syntyi n. 1860 ja kuoli vuonna 1912. Hän oli naimisissa Martha Robertsin kanssa.

Nero perheineen esiintyy USA:n vuoden 1910 väestönlaskennassa. Neron ammatiksi on merkitty ”työntekijä Guano Mill Company”:ssa. Guano on on merilintujen tai lepakoiden ulostetta, joka on kertynyt kerroksiksi eläinten elinpaikoille ja tämä yhtiö toi guanoa Phoenix-saarilta eteläiseltä Tyyneltä valtamereltä.

USAn väestönlaskenta 1910 – MyHeritage SuperSearch

Ehkä vapautuessaan orjuudesta Nero valitsi sukunimekseen Phoenix johtuen nimen mystisestä alkuperästä, joka symboloi tuhkasta nousemista ja uudelleensyntymistä. Vapautuminen antoi Nerolle ja hänen perheelleen mahdollisuuden uuteen alkuun ja elämän rakentamiseen orjuuden ulkopuolella. On mahdollista, että Nero tutustui nimeensä ja sen symboliikkaan työpaikallaan.

Jäljitimme Willin isälinjan isoisän Edvard Phoenixin ensimmäisen maailmansodan kutsuntakortin.

Ensimmäisen maailmansodan kutsuntakortti – MyHeritage SuperSearch

15.7.1918 hänet määrättiin ilmoittautumaan palvelukseen Camp Gordonissa.

Camp Gordon n. 1917

Willin isoisoisä äidin puolelta, George William löytyy vuoden 1920 väestönlaskennasta. Hänen ammatikseen on kirjattu hautausmaan työntekijä. Hän oli naimisissa Berthan kanssa ja heillä oli kaksi lasta; Willin isoisä William ja hänen sisarensa Catheline, joka oli 10 kuukautta vanha.

USAn vuoden 1920 väestönlaskenta – MyHeritage SuperSearch

Vuoden 1930 väestönlaskennassa Georgella ja Berthalla on lisää lapsia. Williamin ja Josephin ikäero on 8 vuotta ja Cathelinea ei enää näy ja hän on luultavasti kuollut.

Tässä on kopio Willin isoisän, David Williamsin toisen maailmansodan kutsuntakortista:

Toisen maailmansodan kutsuntakortit 1940-1942, MyHeritage SuperSearch

Will oli ihmeissää saadessaan näin paljon lisää tietoa perheestään ja liikuttunut huomatessaan polveutuvansa vahvoista ja ylpeistä esivanhemmista. Häneen teki vaikutuksen nähdä ensimmäistä kertaa dokumentteja esivanhempiensa elämästä.

Ota selvää oman perheesi historiasta MyHeritage DNAn avulla.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin