Dr. Phil ja MyHeritage DNA

Kommentit

Dr. Phil käyttää television voimaa kertoakseen mukaansa tempaavia ja tunteisiin vetoavia tarinoita. Muutama viikko sitten Dr. Phil teki MyHeritagen DNA-testin ottaakseen selvää esivanhemmilta perimistään juurista ja etnisestä taustastaan. Aloittamalla pienestä sukupuusta ja MyHeritagen mätsäysteknologian avulla pystyimme löytämään uskomattomia historiallisia tietoja ja tarinoita hänen esivanhemmistaan. MyHeritagen ystävä, Yvette Corporan, paljasti Dr. Philille hänen MyHeritage DNA-tuloksensa suorassa lähetyksessä.

Phillip McGraw syntyi Vinitassa, Oklahomassa Joseph J. McGraw juniorin ja Anne Geraldinen ”Jerryn” (os. Stevens) perheeseen. Phil kasvoi kahden vanhemman ja yhden nuoremman siskon kanssa. Perhe muutti Pohjois-Teksasin öljykentille, jossa hänen isänsä toimi tavarantoimittajana. Myöhemmin perhe muutti useaan kertaan, jotta hänen isänsä voisi toteuttaa elämänsä unelmaa tulla psykologiksi.

Etninen alkuperä

Dr. Phil sai selville, että hänellä on ylivoimaisesti eniten irlantilaista, skottilaista ja walesilaista alkuperää, yhteensä 64,3% koko etnisyydestä. Hänen muut etnisyytensä olivat englantilaisuus ja iberialaisuus.

DNA-osumat

Dr. Philillä oli 20 000 osumaa MyHeritage-käyttäjiin 64 eri maassa. Useimmat olivat USA:sta, osa Euroopasta ja ja erittäin kiinnostavaa oli, että joitakin osumia oli Keski- ja Etelä-Amerikasta ja jopa Aasiasta.

Historialliset tiedot

Dr. Philin irlantilainen alkuperä näkyy USA:n vuoden 1900 väestönlaskennassa hänen iso-isoisästään, John McGrawsta. John oli syntynyt Irlannissa 1847. Hänen vanhempansa, Dr. Philin iso-iso-isovanhemmat, olivat myös syntyneet Irlannissa. Perhe tuli siirtolaisena Yhdysvaltoihin vuonna 1878.

USA:n, vuoden 1910 västönlaskentatiedon mukaan Dr. Philin isoisä, Joseph Philips McGraw, on merkitty rehukaupan vaununajajaksi.

33 vuoden iässä Joseph sai kutsun palvelemaan maataan ensimmäisessä maailmansodassa. Josephin, alla oleva, kutsuntakortti sisältää joitakin kiinnostavia yksityiskohtia hänen elämästään mm. hänen työpaikkansa ja lähiomaisen, Susan-vaimon. Lisäksi kortissa kuvaillaan hänen fyysistä olemustaan – hän oli keskipituinen ja vankkarakenteinen, harmaasilmäinen ja ruskeatukkainen.

Yvette ojensi Dr. Philille kehystetyn ensimmäisen maailmansodan kutsuntakortin muistoksi hänen perheensä palvelusta maalleen. Dr. Phil liikuttui saadessaan tämän pienen palan perintöään.

Joseph McGrawn ensimmäisen maailmansodan kutsuntakortti:

Saimme jopa selville, että äskettäin kuollut USA:n 41. presidentti George H. W. Bush on Dr. Philin 11. serkku kolmen polven takaa.

Dr. Phil oli hämmästynyt etnisyysarviostaan ja mittaamattoman arvokkaista sukuun liittyvistä löydöistä. Tutustuminen omiin juuriin sai hänet innostumaan ja yhdisti hänet esivanhempiinsa aikaisempaa uskomattomalla tavalla.

Oletko sinä tehnyt sukututkimuslöytöjä? Kerro meille kommenteissa!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin