Hyvästi 2018… Tervetuloa 2019

Kommentit

2018 oli poikkeuksellinen vuosi MyHeritagessa. Jatkoimme innovaatioita ja julkaisimme uusia ja jännittäviä ominaisuuksia, monet vastauksena yhteisömme pyyntöihin. Nautimme merkittävästä sukupuiden, historiallisten tietojen ja DNA-tulosten kasvusta tietokannassamme. Paransimme sukututkimusalustaamme  ja geneettisen sukututkimuksen työkaluja, jotta käyttäjiemme on helpompi ymmärtää, kuinka he ovat sukua DNA-osumilleen. Ennen kaikkea olemme ylpeitä siitä, että pystyimme yhdistämään lukemattomia perheitä DNA-osumien & perhehistorialöytöjen avulla ja muuttamaan heidän elämäänsä merkittävällä tavalla.

Tässä hieman tilastotietoa viime vuodelta:

Aloitimme vuoden tammikuussa merkittävillä parannuksilla DNA-mätsäysteknologiaan. Jokainen MyHeritage DNA-testin tehnyt ja kuka tahansa, joka lataaa DNA-tuloksensa toisesta palvelusta, saa nyt enemmän ja tarkempia DNA-osumia (noin 10 kertaisen määrän), vähemmän vääriä positiivisia, tarkempia ja oikeampia sukulaisuussuhdearvioita ja maininnan DNA-osuman alhaisemmasta luotettavuudesta, mikä auttaa keskittymään tutkimusponnisteluihin.

Julkaisimme kauan toivotun kromosomiselaimen. Alkuperäinen kromosomiselaimen versio näytti DNA-segmentit, jotka jaat yhden DNA-osuman kanssa. Vuoden mittaan kromosomiselaimeen on tehty useita päivityksiä, jotka mahdollistavat DNA-osumien paremman tutkimisen.

Helmikuussa julkaisimme hauskan ja originaalin ominaisuuden, joka perustuu käyttäjiemme anonyymeistä etnisyystiedoista koottuun dataan. Uuden ominaisuuden, etnisyydet eri puolilla maailmaa, avulla voit tutustua yleisimpiin etnisyykssiin eri maissa ja kunkin etnisyyden kärkimaihin. Tiedot perustuvat MyHeritage DNA-kitin ostaneiden ja MyHeritageen tietonsa ladanneiden DNA-dataan.

Ystävänpäivän kunniaksi myönsimme käyttäjille vapaan pääsyn kaikkiin MyHeritagessa oleviin avioliittotietoihin.

Kahden ja puolen vuoden kehitystyön jälkeen MyHeritage- ja FamilySearch-kehittäjät loivat yhdessä ainutlaatuisen ominaisuuden – FamilySearch sukupuuynkronoinnin. Sen avulla Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet voivat tuoda helposti ja tarkasti osan puustaan FamilySearchista MyHeritage-sivustoon ja säilyttää sitten MyHeritage- ja FamilySearch-puunsa synkronoituna. Tätä ominaisuutta kehitetään edelleen – pysy kuulolla RootsTech 2019-päivityksen suhteen.

Käynnistimme työntekijöidemme vapaaehtoisohjelman, jossa annetaan opetusta heikommassa asemassa oleville lapsille. Koko vuoden ajan ovat työntekijämme opettaneet lapsille mm. kehonkieltä, DNAta ja monia muita mielenkiintoisia asioita.

Kuten aiempinakin vuosina, toimi MyHeritage jälleen RootsTechin yleiskokouksen sponsorina. Esittelimme upouudella osastollamme demoja, jotka vaihtelivat uudesta One-to-Many DNA Chromosome Browserista MyHeritagen historiallisiin tietoihin. Tilaisuudet olivat täynnä ihmisiä, jotka halusivat tietää lisää monista uusista ja jo olemassa olevista MyHeritage-ominaisuuksista suoraan niiden kehittämiseen osallistuneilta tuotepäälliköiltä ja henkilöiltä.

Maaliskuussa ilmoitimme ainutlaatuisesta pro bono projektista, DNA QUESTista, helpottamaan adoptiolasten ja heidän biologisten perheidensä yhdistymistä geneettisen testauksen avulla. Tuhannet adiptoidut jättivät hakemuksensa DNA Questiin ja jaoimme tuhansia ilmaisia MyHeritage DNA-pakkauksia projektiin valituille eripuolille maailmaa.

MyHeritage-käyttäjät ovat purkaneet sydäntään kertomalla oman tarinansa etsinnästä, toiveistaan löytää perheensä ja perheeseen kuulumisen tunteesta sen löydyttyä heidän osallistuttuaan DNA Questiin.

My grandma was adopted when she was a little girl and she never knew what her heritage was or what background she came from thank you to @MyHeritage for giving my grandma a huge blessing!❤️ pic.twitter.com/CirD1JepaO

— Jenna Oller (@jenna_oller) November 17, 2018

Olemme iloisia siitä, kuinka monet perheet ovat yhdistyneet tämän pro bono projektin ansiosta ja pitkin vuotta olemme jakaneet perheen yhdistymistarinoita. Tässä yksi uskomattomista tarinoista:

Vaikka Susanilla oli tieto sekä biologisesta, nyt jo kuolleesta äidistään, että biologisesta isästään, jonka kanssa hän oli ollut yhteydessä, monia kysymyksiä oli jäljellä. Hän uskoi isällään oleva muitakin lapsia. Hän ihmetteli, olisiko hänellä tuntemattomia sisaruksia jossakin. Lue koko tarina täältä

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa, että MyHeritage tiedetiimimme, johtajanaan tri. Yaniv Erlich, uusi tutkimus on tänään julkaistu Science-lehdessä, joka on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista akateemisista julkaisuista.

Tutkimus tehtiin yhteistyössä Columbia Universityn, New Yorkin Genomikeskuksen, MIT: n ja Harvardin tutkijoiden kanssa. Se on tuonut tuoreita näkemyksiä viime vuosisadan avioliittoihin ja muuttoliikkeisiin Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa ja geenien merkitykseen pitkäikäisyyden kannalta.  MyHeritage tiedetiimin  jäsen Tal Shor on myös yksi kirjoittajista. Lue koko juttu täältä

Olemme aina kuunnelleet käyttäjiemme palautetta herkällä korvalla ja ilmoitimme heidän  heidän toivomiensa parannusten tekemisestä juuri julkistettuun One-to-Many kromosomiselaimeen! Kolme uutta lisäystä helpottavat kromosomiselainsivujen käyttöä, antavat lisätietoa DNA-osumista ja tekevät DNA-osumien parissa työskentelemisen helpommaksi. Lue koko juttu täältä

Suhtaudumme asiakaspalveluun hyvin vakavasti ja olimme iloisia voidessamme ilmoittaa, että tarjoamme nyt englanninkielistä tukea 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa! Olemme luultavasti ainoa sukututkimus- ja DNA-yritys, joka tarjoaa asiakastukea kellon ympäri.

Kerroimme MyHeritage mobiilisovelluksen uudistuksista, postilaatikosta ja skannerista. Postilaatikko – monipuolinen, sähköpostiviestintään perustuva ominaisuus, jotta voit kommunikoida muiden MyHeritage-käyttäjien kanssa ml. omat sukulaisesi, DNA- ja Smart Matches-osumistasi ja muista sukututkimusyhteistyöhön liittyvistä aiheista.

Skanneri – hyödyllinen ominaisuus, joka käyttää älypuhelimesi korkearesoluutioista kameraa vanhojen kuvien ja dokumenttien skannaamiseen ja digitaaliseen tallentamiseen suoraan MyHeritagen perhesivustollesi.

Julkaisimme sukutaulunäkymän sukupuihimme. Olemme tehneet sen vastauksena käyttäjiltämme tulleisiin pyyntöihin. Monien käyttäjiemme mielestä sukutaulunäkymä on heidän eniten halauamansa ominaisuus MyHeritagessa, joten olemme iloisia voidessamme vastata tähän tarpeeseen.

Sukutaulunäkymässä on lähtöhenkilö ja hänen esivanhempansa. Se ei näytä sisaruksia, puolisoita tai ketään kuka ei ole suora esivanhempi. Tässä näkymässä voit siirtyä keneen tahansa puussasi ja tarkastella hänen sukutauluaan.

Uusi sukutaulunäkymä ei korvaa nykyistä näkymää, jota kutsumme sukunäkymäksi. Se tulee lisänä ja voit vaihtaa näiden kahden näkymän välillä sekä kolmannenkin, joka on ”Lista”. Alla esimerkki.

Toukokuussa kerroimme yhteistyöstä Borussia Dortmundin kanssa heidän 2018 USAn kesäkiertueellaan! Borussia Dortmund on yksi suurimmista jalkapallojoukkueista maailmassa.

Virallisena Borussia Dortmundin Yhdysvaltojen kiertueen yhteistyökumppanina MyHeritage auttaa sen pelaajia Nuri Sahinia, Mahmoud Dahoudia ja Patrick Owomoyelaa aloittamaan matkan juurilleen. Tulemme jakamaan MyHeritage DNA-testin paljastamia mielenkiintoisia tarinoita heidän perheidensä historiasta. Lue koko uutinen.

Kesäkuussa aivan uudesta DNA-osumien suodatusjärjestelmästä. Suodattamisen avulla voit tarkastella kerrallaan pienempää joukkoa osumia, keskittyä niihin, jotka vastaavat jotain tiettyä, sinua kiinnostavaa kriteeriä. Olemme lisänneet kauniin käyttöliittymän DNA-yleiskatsaus sivulle. Sen avulla voit helposti suodattaa DNA-osumiasi sukulaisuuden, maan tai etnisyyden mukaan. Olemme myös lisänneet tehokkaan suodatustyökalun, jolla voit tehdä sen kaiken ja paljon muuta. Käyttämällä uutta suodatustyökalua, voit yhdistellä useampia suodattimia ja suodattaa myös ylimääräisillä kriteereillä kuten: henkilöllä on sukupuu, kanssasi yhteisiä esivanhempien sukunimiä tai Smart Matches™-osumia.

Voit yhdistää DNA-osumien suodattamisen lajitteluun tai hakuun. Voit esim. helposti löytää kaikki DNA-osumasi, joiden nimessä tai esivanhempien sukunimessä on ”Matti” ja suodattaa niistä vain ne, joilla on tietty etnisyys tai jotka asuvat jossain tietyssä maassa samalla kun lajittelet osumat aakkosjärjestykseen tai jaetun DNAn mukaan.

Vastataksemme MyHeritage DNA-pakkausten suureen kysyntään Euroopassa, avasimme jakelukeskuksen Tilburgiin Hollannissa.

MyHeritage DNA on saatavana useammalla kielellä kuin mikään muu DNA-palvelu ja sitä myydään lähes jokaisessa maailman maassa. Sukuhistorioitsijat tuntevat MyHeritagen johtavana DNA-palveluna Euroopassa ja parhaana valintana eurooppalaiseen DNA-mätsäykseen tehden mahdolliseksi sukulaisten löytämisen jaetun DNAn avulla. Se on ihanteellinen DNA-testauspalvelu heille, jotka etsivät sukulaisiaan Euroopasta ja kaikille USA:ssa ja muuaslla maailmassa, joiden esivanhemmat olivat lähtöisin Euroopasta. Markkinajohtajana Euroopassa, MyHeritage DNA-pakkausten kysyntä alueella jatkaa voimakasta kasvua. Olemme nähneet 450%:n kasvun DNA-pakkausten myynnissä eri puolilla Eurooppaa tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana. Aikaisemmin eurooppalaisten asiakkaiden tilaamat DNA-pakkaukset prosessoitiin MyHeritagen USAn jakelukeskuksessa. Uuden jakelukeskuksen avaamisen ansiosta pakkaukset voidaan toimittaa suoraan Euroopasta, mikä lyhentää toimitusaikoja.

Osana uutta projektia, jalkapallo DNAta haastoimme 8 kansainvälistä jalkapallolegendaa kyseenalaistamaan kaiken, mitä he tietävät joukkueen jäsenten välisestä kilpailusta ja kansallisesta identiteetistä. Heistä jokainen teki MyHeritage-DNA-testin ja he olivat järkyttyneitä saadessaan tietää etnisen alkuperänsä hajonnan. Paljastimme pelaajille heidän etnisyystuloksensa, DNA-osumista saadut tiedot sekä sukututkimustiedot historiallisine kuvineen. Aktiiviuran jo lopettaneet pelaajat Gilberto Silva (Brasilia), John Barnes (Englanti), Lothar Matthäus (Saksa), Clarence Seedorf (Hollanti), Hernán Crespo (Argentiina), Robert Pires (Ranska), Gianluca Zambrotta (Italia) ja Luis García ( Espanja)  tapasivat toisensa Lontoossa, jossa he valmistautuivat kuulemaan lisää sukujuuristaan.

Vastauksena tapahtuneeseen tietovuotoon panostimme täysillä turvallisuuden parantamiseen ja tietosuojaan alustallamme. Osana näitä ponnisteluja julkaisimme kaksivaiheisen tunnistautumisen (2FA) MyHeritage-tilien suojaamiseksi. Olemme sukututkimus- ja DNA-alojen ensimmäisiä, jotka tarjoavat asiakkailleen tämän ylimääräisen turvakerroksen.

Paransimme sukutaulunäkymää, joten voit nyt lisätä, muokata ja poistaa puun profiileja suoraan sukutaulunäkymässä. Puun muokkaamiseksi ei enää tarvitse välttämättä vaihtaa puunäkymään.

Heinäkuussa julkaisimme kertomuksen vuosikymmeniä vanhasta sukumysteeristä, joka sai vihdoin päätöksen. Kun lukemattomat yritykset etsiä entisessä Neuvostoliitossa kadonneita perheenjäseniä epäonnistuivat, Rani Markovich oletti, että hän ei koskaan pysty löytämään heitä. Hänen isoisänsä oli joutunut eroon veljistään rautaesiripun aikaan, ja kaikki yritykset heidän löytämisekseen olivat epäonnistuneet. Heidän jälkensä olivat kadonneet.

Ranin täti, ainoa, joka olisi voinut tuoda valoa perheen mysteeriin, oli sairastunut Alzheimerin tautiin ja tietoja, jotka hän olisi voinut jakaa, ei enää ollut saatavissa. Rani oli virallisesti päätynyt umpikujaan.

Kaikki tämä muuttui, kun Ranin veli näki MyHeritage’n perustajan ja toimitusjohtajan Gilad Japhetin haastattelun MyHeritagen menestyksestä kadonneiden sukulaisten löytämisessä. Rani oli hämmästynyt saadessaan tietää, että yritystä johti hänen vanha ystävänsä. Hän oli ollut armeijassa yhtä aikaa Giladin kanssa, ja vaikka heidän tiensä olivat eronneet, he olivat kerran olleet erittäin hyviä ystäviä. Rani päätti ottaa yhteyttä Giladiin Facebookissa ja pyytää apua.

Syyskuu oli merkittävä kuukausi, sillä Euroopan Yleisradiounioni (EBU) on ilmoittanut MyHeritagen vuoden 2019 Eurovision laulukilpailun pääyhteistyökumppanikseen! MyHeritagelle on tapahtuman pääyhteistyökumppanina myönnetty laajat globaalit yhteydet ja tulevan laulukilpailun tapahtuma, media ja digitaaliset oikeudet.

Eurovision laulukilpailu on kuuluisa, kansainvälinen tapahtuma, joka on järjestetty vuosittain, pääasiallisesti Euroopan Yleisradiounionin jäsenmaiden kesken jo 1950-luvulta lähtien. Se on maailman suurin elävän musiikin tapahtuma ja erittäin suosittu televisiossa. Suoraa ohjelmaa on viimeisten kolmen vuoden aikana seurannut lähes 200 miljoonaa ihmistä. Kilpailun järjestää edellisen vuoden voittajamaa – ja koska Israel voitti vuoden 2018 kilpailun, pidetään vuoden 2019 Eurovision laulukilpailu Tel Avivissa.

Ilmoitimme, että MyHeritage tukee nyt 23andMe v5- ja Living DNA -datatiedostojen lataamista. Tuemme nyt kaikkien tärkeimpien DNA-testauspalvelujen, mukaanlukien Ancestry, 23andMe (ennen V5) ja Family Tree DNA (Family Finder) -datatiedostojen lataamista.

Lokakuussa Allen Henderson Etelä-Carolinasta jakoi uskomattoman tarinansa. Hän oli tehnyt MyHeritage DNA-testin löytääkseen juurensa ja tutustuakseen etniseen taustaansa. Allen ei osannut koskaan kuvitella, että hän löytäisi Ranskasta veljen, jonka olemassa olosta hänellä ei ollut mitään tietoa! MyHeritagen maailmanlaajuinen tietokanta tekee tämänkaltaisista löydöistä mahdollisen. Eilen Allen kertoi elämäänsä muuttaneen tarinan Fox and Friends-ohjelmassa.

Marraskuu oli MAHTAVA kuukausi meille MyHeritagelaisille. Isännöimme MyHeritage LIVEä – kaikkien aikojen ensimmäistä kansainvälistä käyttäjäkonferenssiamme Oslossa, Norjassa. Konferenssi oli valtava menestys. Yksi kohokohta oli MyHeritagen perustajan ja toimitusjohtajan Gilad Japhetin tunteikas pääpuheenvuoro.

Ensimmäisen päivän luentojen jälkeen isännöimme Eurovisio-teemaista illanviettoa juhlistaaksemme MyHeritagen 2019 Eurovision laulukilpailujen sponsorointia. MyHeritagessa osataan todella pitää hauskaa!

Älä ohita tätä hauskaa videota konferenssin kohokohdista:

Lue yhteenveto konferenssista ja katso kaikki 24 luentoa ILMAISEKSI. Haluamme kiittää kaikkia luennoitsijoita ja osallistujia, jotka tekivät konferenssista menestyksen.

Sen kunniaksi, että ensimmäisen maailmansodan päättymisestä tuli kuluneeksi 100 vuotta 11.11.2018 tarjosimme vapaan pääsyn kaikkiin 47 miljoonaan sotaan liittyvään tietoon MyHeritage SuperSearch™-hakukoneessa.

Ilmoitimme uudesta ominaisuudesta DNA-käyttäjillemme – yhteisistä esivanhempien paikkakunnista DNA-osumissa. Näytämme sinulle nyt yhteisiä esivanhempien paikkoja, jotka  viittaavat sukupuussasi ja DNA-osumiesi sukupuissa oleviin kaupunkeihin, maihin tai USAn osavaltioihin, joissa on esivanhempiesi ja DNA-osumiesi esivanhempien synnyin- tai kuolintapahtumia. Tällaiset paikat voidaan tunnistaa 10 sukupolven takaa ja ne voivat näytellä merkittävää roolia sukututkimuksessasi.

Joulukuussa MyHeritage DNA oli esillä Steve Harvey showssa. Autoimme äskettäin Steve Harveyn henkilökohtaista stailistia, Will Phoenixia, löytämään juurensa MyHeritage DNAn avulla. Will on aina halunnut tietää enemmän juuristaan ja erityisesti erikoisen sukunimensä, Phoenix, alkuperästä. Hän on aina pitänyt sukunimestään, joka on muinaisen Egyptin mytologiassa sekä siitä johdetuissa taruissa myyttinen ja pyhä tulilintu. Feeniks on kuolemattomuuden ja ylösnousemuksen vertauskuva. Mutta, mistä nimi on tullut? Will oli ihmeissään saadessaan näin paljon lisää tietoa perheestään ja liikuttunut huomatessaan polveutuvansa vahvoista ja ylpeistä esivanhemmista. Häneen teki vaikutuksen nähdä ensimmäistä kertaa dokumentteja esivanhempiensa elämästä.

Legacy Family Tree Webinars ilmoitti tekstutyksen lisäämisestä palveluunsa, jotta nekin sukututkimusyhteisön jäsenet, jotka eivät ole voineet osallistua online-koulutukseen, voivat sen nyt tehdä.

Vuoden lähestyessä loppuaan ja tuhansien hankittua MyHeritage DNA-pakkauksen ystävilleen tai perheenjäsenelle lahjaksi, edes kardinaali Sean O’Malley, Bostonin arkkipiispa, ei voinut olla mainitsematta MyHeritage DNAta joulupuheessaan.

Olemme samaa mieltä hänen näkemyksensä kanssa – koskaan ei ole ollut parempaa aikaa tutustua juuriinsa MyHeritage DNAn avulla.

Alla lisää tietoa tekemisistämme:

Historialliset tiedot:

Lisäsimme vuonna 2018 yli miljardi uutta tietoa kokoelmiimme. Lisätyissä on 51 uutta kokoelmaa ja päivityksiä 8 tärkeään jo olemassa olevaan kokoelmaan.

Tässä joitakin kokoelmia, uusia tai päivitettyjä:

U.S. Yearbooks Name Index, 1890-1979

Ellis Island ja muut New Yorkin matkustajaluettelot, 1820-1957

Ruotsin kotitalouksien tarkastuskirjat 1860-1947

1939 Englannin & Walesin Rekisteri

Tanskan kirkonkirjat, 1576-1919

Billion Graves

New Jersey Marriage License Index, 1915-2016

Englanti & Wales, Hakemisto testamentteihin ja testamentinvalvontaan, 1853-1943

New York City avioliittolupahakemisto 1908-1972

1921 Kanadan väestölaskenta

Massachusetts Newspapers, 1704-1974

1901 Kanadan väestönlaskenta

West Virginia kuolinhakemistot & todistukset, 1853-1964

New Yorkin osavaltion kuolinhakemisto, 1880-1956

Washington Sanomalehdet, 1855-2009

West Virginia Syntymähakemisto, 1853-1914

Ohio Kuolinhakemisto, 1913-1944, 1954-1963

North Carolina Sanomalehdet, 1852-2009

Connecticut Sanomalehdet, 1791-2009

Sydäntälämmittävät perheen yhdistämiset:

MyHeritage on tullut tunnetuksi parhaana, kansainväisten DNA-osumien palveluna. Laajan globaalin tietokannan ansiosta olemme voineet helpottaa kansainvälisiä perheen yhdistämisiä tavalla, joka on paljon edellä muita alalla toimivia. Vaikka perheiden yhdistämisiä tapahtuu päivittäin, alla linkit muutamiin todella vaikuttaviin, jotka haluamme nostaa esiin vuodelta 2018:

Suositut MyHeritage vebinaarit:

Ota hyöty aikaisemmista Legacy Family Tree vebinaareista, jotka ovat täysin ilmaisia ja ota osaa tuleviin vebinaareihimme.

Me kaikki täällä MyHeritagessa toivotamme sinulle ja perheellesi onnellista ja fantastista vuotta 2019!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin