Uusia historiallisia tietoja lisätty joulukuussa 2018

Kommentit

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että olemme äskettäin lisänneet 22 718 797 miljoonaa uutta historiallista tietoa neljästä täysin uudesta kokoelmasta SuperSearch™-hakukoneeseemme: Massachusetts sanomalehdet 1704-1974, New Jerseyn avioliittolupahakemisto 1915-2016, New Yorkin osavaltion kuolinhakemisto 1880-1956 ja USAn kansalaistamistiedot, Pohjois-Kalifornia, 1852-1989.

Alla enemmän tietoa näistä neljästä kokoelmasta:

KokoelmaKuvausTietojen määräYksinomaan MyHeritagessaLinkki hakuun
Massachusetts sanomalehdet, 1704-1974Tiivistelmä Massachusettsin osavaltion eri kaupungeissa vuosina 1704-1974 julkaistuista sanomalehdistä.6 072 877 sivuaKylläTee nyt hakuja
New Jerseyn avioliittolupa- hakemisto, 1915-2016Avioliittolupahakemisto New Jerseyn osavaltiosta vuosilta 1915-2016. Hakemistossa on sekä sulhasen että morsiamen etu- ja sukunimet, hakemusvuosi ja osavaltion arkistointinumero.11 368 616 tietoaEiTee nyt hakuja
New Yorkin osavaltion kuolinhakemisto, 1880-1956New Yorkin osavaltion kuolinhakemisto sisältää tietoa kuolemista, jotka on rekisteröity New Yorkin osavaltiossa. Tämä hakemisto sisältää tietoa kuolinpaikasta ja -päivästä, sukupuolen, iän kuolinhetkellä ja osavaltion arkistointinumeron.4 773 112 tietoaEiTee nyt hakuja
USAn kansalaistamis-tiedot, Pohjois-Kalifornia, 1852-1989Hakemisto Pohjois-Kalifornia kansalaisuushake-muksista vuosilta 1852-1989544 192 tietoaEiTee nyt hakuja

Massachusetts sanomalehdet, 1704-1974

Yksi suurimmista sanomalehtikokoelmistamme; tämä on 6 072 877 sivuinen tiivistelmä 239 sanomalehdestä, jotka on julkaistu eri kaupungeissa Massachusettsin osavaltiossa vuosina 1704 – 1974. Painotus on Bostonin ja lähiseudun sanomalehdissä. MyHeritage on tuottanut kokoelman yhteistyössä Bostonin julkisen kirjaston kanssa. Kokoelman aikajana on siirtomaa-ajasta aina 1900-luvun lopulle. Suurin osa tästä sisällöstä löytyy vain MyHeritagesta ja Bostonin julkisesta kirjastosta.

Sanomalehdet ovat tärkeä lähde sukututkijoille. Ne sisältävät mm. muistokirjoituksia ja muita olennaisia tietoja kuten syntymät, avioliitot ja kuolemat. Lehdissä on myös kiinnostavia tietoja paikallisista tapahtumista ja niihin liittyvistä henkilöistä. Lehdet raportoivat myös juhlista, työpaikkojen muutoksista, sairaalaan joutumisista sekä ystävien ja sukulaisten vierailuista. Sanomalehdet ovat myös lähde sellaisiin tietoihin, joita ei löydy mistään muualta.

Tästä kokoelmasta on seuraava Boston Postin artikkeli 18.12.1900, jossa kuvaillaan Helen Kellerin ensimmäistä julkista esiintymistä. Keller puhui opiskelijatovereilleen Radcliffe Collegessa ja sai valtavat aplodit.

Boston Post, Boston Massachusetts, 18.12.1900

Tee hakuja Massachusettsin sanomalehdistä vuosilta 1704-1974

New Jerseyn avioliittolupahakemisto, 1915-2016

Tämä kokoelma on hakemisto avioliittolupiin, jotka New Jersey State Clerk Offices kirjasi vuosina 1915-2016. Hakemisto sisältää morsiamen sekä sulhasen etu- ja sukunimet, luvan myöntövuoden ja osavaltion arkistointinumeron.

Avioliitotiedot ovat tärkeä sukututkimuksellinen lähde, koska ne eivät kerro ainoastaan puolison tietoja ja pariskunnan asuinpaikkaa avioliiton solmimisen aikaan, vaan sisältävät usein lisätietoja, kuten syntymäpäiviä ja -paikkoja, ammatteja sekä ovatko henkilöt olleet sinkkuja, leskiä vai eronneita.

New Jerseyn avioliittolupahakemisto 1915-2016 on koottu kahdesta eri lähteestä: morsiamen mukaan luokitellusta hakemistosta ja erillisestä sulhasen mukaan luokitellusta, jotka on yhdistetty tähän nyt julkaistuun hakemistoon. Kokoelmasta puuttuu pieni määrä avioliittoja, joita ei voitu yhdistää.

Osavaltion arkistosta voi pyytää kopioita tässä hakemistossa olevista alkuperäisistä avioliittokirjauksista. Reclaim The Recordsin uskomattomien ponnistelujen avulla kuvat voitiin sisällyttää tähän kokoelmaan.

Alla amerikkalaisen sarjakuvataiteilijan Charles Samuel Addamsin ja Barbara Dayn avioliittotiedot tästä kokoelmasta.

Barbara Dayn ja Charles Samuel Addamsin avioliittotieto vuodelta 1943, New Jersey Marriage Licence Record

Kerrotaan, että Charlesin vaimo oli inspiraationa hänen kuuluisimman sarjakuvansa, Addams Familyn Morticia Addamsin hahmolle.

Charles luonnostelemassa Barbaraa Addams Family sarjakuvaan, Kuvalähde: animateducated blogspot.com

Tee hakuja New Jerseyn avioliittolupahakemistosta, 1915-2016

New Yorkin osavaltion kuolinhakemisto, 1880-1956

New Yorkin osavaltion kuolinhakemisto sisältää tietoa kuolemista, jotka on rekisteröity New Yorkin osavaltiossa. Hakemisto sisältää tietoa kuolinpaikasta ja -päivästä, sukupuolen, iän kuolinhetkellä ja osavaltion arkistointinumeron. Kokoelman kuvat on toimittanut Reclaim the Records.

Tässä kokoelmassa on mm. tiedot Carrie Chapman Cattin kuolemasta.

Carrie Chapman Cattin kuolintieto 9.3.1947. New Rochelle, Westchester, New York

Catt oli amerikkalaisen naisasialiikkeen johtaja, joka kamppaili naisten äänioikeuden puolesta. Hän toimi myös National American Suffrage Association-järjestön presidenttinä ja oli perustamassa sekä League of Women Voters- että International Alliance of Women-järjestöjä.

Carrie Chapman Catt (oik) ja Mary Garrett Hay (vas.) antamassa ääntää presidentin vaaleissa. St. Louis Post, 5.11.1920

Tee hakuja New Yorkin osavaltion kuolinhakemistosta, 1880-1956

USAn kansalaistamistiedot, Pohjois-Kalifornia, 1852-1989

Tämä kokoelma on korttihakemisto kansalaistamistietoihin Pohjois-Kalifornian alueella ja kiertävissä oikeusistuimissa vuosina 1852-1989. Kansalaisuusvaatimukset muuttuivat merkittävästi vuonna 1906. Ennen tätä vuotta kansalaisuusanomuksiin tarvittiin rajallinen määrä tietoa, usein vain anojan nimi, oikeusistuimen nimi, arkistointinumero, anojan lähtömaa ja kansalaistamispäivä. Vuoden 1906 kansalaistamisdokumentit keräsivät lisätietoja, kuten anojan osoite, todistajien nimet ja osoitteet, anojan syntymäaika sekä Yhdysvaltoihin saapumisaika ja -paikka. Tietojen kirjaaminen ei kuitenkaan aina toteutunut.

Kansalaisuushakemukset olivat yksi viimeisistä askelista Yhdysvaltojen kansalaisuuden saamiseksi. Nämä dokumentit kiinnostavat erityisesti sukututkijoita, sillä niissä saattaa olla useita sukunimiä, usein vaihtoehtoisilla kirjoitustavoilla; vanhassa kotimaassa käytetty ja ”amerikkalaistettu” nimi.

Pohjois-Kalifornian suurin ja merkittävin maahanmuuttajien kohde oli San Franciscon kaupunki. Vuoden 1848 kultalöydöt vauhdittivat San Franciscon kasvamaan 1000 asukkaan kaupungista 25000 asukkaan kaupungiksi yhden ainoan vuoden aikana. Kalifornian kultaryntäyksessä nähtiin jopa 300000 henkilön muuttavan Kaliforniaan etsimään varallisuutta tai parempaa tulevaisuutta. San Franciscoon muutti sekä uudisasukkaita että maahanmuuttajia. Suurin maahanmuuttajayhteisö oli San Franciscon Chinatown

Kalifornia säilyi jatkuvasti suosittuna maahanmuuttajien kohteena. Hopealöytö Comstock Lodessa 1859 vahvisti Kalifornian maineen onnelana. Mantereen yli johtava rautatie teki Kaliforniasta myös saavutettavamman kohteen eurooppalaisille maahanmuuttajille.

Valitettavasti muuttoaaltoa seurasi muukalaisvihan ja syrjinnän aalto. Pohjois-Kalifornia ja erityisesti San Francisco oli suosittu määränpää kiinalaisille maahanmuuttajille. Nämä kiinalaiset tulijat joutuivat monesti väkivallan kohteeksi. Chinese Exclusion Act’in voimaantulo vuonna 1882 rajoitti huomattavasti kiinalaisten maahanmuuttoa Yhdysvaltoihin vuoteen 1943 saakka.

Venäläisten muuttajien aalto saapui Pohjois-Kaliforniaan Venäjän kansalaissodan seurauksena vuonna 1921. San Francisco säilyi Neuvostoliitosta pakenevien venäläisten ja erityisesti juutalaisten pakolaisten suosikkikohteena.

”Kalifornian Unelma” on houkutellut miljoonia maahanmuuttajia kahden vuosisadan aikana, tehden Kalifornian maahanmuutto- ja kansalaisuustiedoista arvokkaan tietolähteen sukututkijoille

Tee nyt hakuja USAn kansalaistamistiedoista Pohjois-Kaliforniassa vuosina 1852-1989

Yhteenveto

Kaikkiin näihin jännittäviin kokoelmiin on nyt pääsy MyHeritagen SuperSearch™-hakukoneessa.

Tietojen hakeminen on aivan ilmaista. Tarvitset MyHeritage Datasopimuksen tietojen lähempään tarkastelemiseen, niiden tallentamiseen omaan sukupuuhusi tai tietojen vahvistamiseen Record Matches-osumissa.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin