Jos musiikki on rakkauden ruokaa…

Kommentit

“If music be the food of love, play on, Give me excess of it; that surfeiting, The appetite may sicken, and so die.” ― William Shakespeare

Musiikki, universaalilla rakkauden kielellään, voi tuoda ihmisiä yhteen. Teimme ystävänpäivän kunniaksi tutkimusta Eurovision laulukilpailuihin osallistuneista pariskunnista.

  1. Ikonisen, ruotsalaisen ABBAn ryhmässä nousi lavalle vuonna 1974 kaksi pariskuntaa: Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad sekä Björn Ulvaeus ja Agnetha Fältskog. Abban laulujen juuret ovat tosirakkaudessa. Ennen kuin yhtye aloitti kirjoittamaan lauluja pariskunnat tapasivat toisensa vuonna 1969 ja aloittivat seurustelun. Björn ja Agnetha eivät tuhlanneet aikaa vaan avioituivat samana vuonna. Anni-Frid ja Benny olivat kihloissa lähes 10 vuotta ennen avioitumistaan.
  2. Vuoden 1963 voittajat Grethe ja Jørgen Ingmann Tanskasta olivat aviopari. Jørgenin kuoltua läheinen ystävä kertoi: ”Hän oli rakastunut Gretheen aina kuolemaansa saakka. Jørgen ei koskaan sanonut pahaa sanaa hänestä.”
Grethe ja Jørgen Ingmann
  1. Lill Babs, joka edusti Ruotsia vuonna 1961 oli naimisissa Ruotsin, vuoden 1975 Euroviisuedustajan Lasse Berghagenin kanssa.
  2. Vuoden 1996 Euroviisuissa One More Time bändissä oli pariskunta, Peter ja Nanne Grönvall. Sattumoisin Peter on myös ABBAn Benny Anderssonin poika. Peter ja Nanne ovat olleet naimisissa vuodesta 1994 ja heillä on kaksi lasta.
  3. Charlotte Perrelli, joka voitti vuoden 1999 Euroviisut oli naimisissa Nicola Ingrosson, ruotsalais-italialaisen ravintoloitsijan kanssa. Pariskunnalla on kaksi poikaa. Ingrosson vanhin veli, Emilio oli naimisissa toisen ruotsalaisen laulajan, Pernilla Wahlgrenin kanssa. Heidän poikansa Benjamin Ingrosso edusti Ruotsia vuonna 2018.
  4. Aviopari, Simon ja Diana Platin edusti Sloveniaa vuonna 2004. He tapasivat toisensa lavalla ja heidät vihittiin esiintymisvaatteissaan vuonna 2004 laivalla Bosporin salmessa.

Tuskin maltamme odottaa, millaisia perheyhteyksiä löydämme tämän vuoden kilpailijoille!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin