Euroviisusisarukset

Kommentit

Ympäri maailmaa olevat naiset ovat kaikki samaa mieltä: kukaan maailmassa ei ymmärrä sinua niin kuin sisaresi. Joten, ei ole ihme, että vuosien saatossa euroviisut ovat nähneet useita sisaruksia esiintymässä yhdessä ja monia, jotka ovat seuranneet sisarensa jalanjäljissä. Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi kerromme näistä naisista, jotka ovat tuoneet sisarussiteet euroviisuestradille.

Monica ja Ami Aspelund – 1977 ja 1983 – Suomi

Monica ja Ami Aspelund, Kuva: www.seurakuntalainen.fi

Monica Aspelund esiintyi ensimmäisenä sisaruksista euroviisunäyttämöllä, vuonna 1977, laulamalla ”Lapponian” ja hänen sisarensa Ami seurasi vuonna 1983 kappaleellaan ”Fantasiaa”. Euroviisukokemustensa lisäksi sisaruksilla on ollut pitkään kestänyt ura musiikin parissa. He ovat myös esiintyneet hengellisen musiikin konserteissa duona. Ami Aspelund on jopa sanonut, että uskonnollisen osan jakaminen hänen elämässään sisaren kanssa on ollut lahja.

Lisa, Amy ja Shelley Vol – 2017 – Hollanti

Vasemmalta: Amy, Shelley ja Lisa Vol

Kaksoset Amy ja Shelley sekä heidän isosiskonsa Lisa muodostavat yhdessä laulavan trion O’G3NE. He aloittivat uransa vuonna 2007 Eurovision Junior-laulukilpailussa. He jatkoivat edustamalla Hollantia vuoden 2017 euroviisuissa kappaleella ”Light and Shadows”, jonka oli sanoittanut heidän isänsä Rick Vol. O trion nimessä on heidän äitinsä verityyppi ja ”Light and Shadows” oli omistettu äidille, joka kuoli vähän kilpailun jälkeen.

Edsilia Rombley ja Trijntje Oosterhuis – 1998, 2007 ja 2015 – Hollanti

Edsilia Rombley ja hänen kälynsä Trijntje Oosterhuis

Edsilia Rombley edusti Alankomaita vuonna 1998 laululla ”Hemel en aarde” (”Taivas ja maa”). Hän oli lavalla jälleen vuonna 2007 ”On Top of the World” -kappaleella, ei kauankaan sen jälkeen, kun hän meni naimisiin pitkäaikaisen tuottajansa ja lauluntekijänsä Tjeerd Oosterhuisin kanssa. Kahdeksan vuotta myöhemmin Trijntje Oosterhuis (Tjeerdin sisar ja Edsilian käly – sister-in-law) seurasi Edsiliaa euroviisulavalle, edustaen Alankomaita kappaleella ”Walk Along.” Kilpailun aikana hän huomasi olevansa raskaana ja odottavan ensimmäistä tytärtään, Edsilian veljentytärtä.

Niña ja Djem van Dijk – 2006 – Hollanti

Niña ja Djem van Dijk

Niña ja Djem van Dijk esiintyivät vuoden 2006 euroviisuissa osana Treble nimistä trioa yhdessä entisen musiikinopettajansa Caroline Hoffmanin kanssa. Heidät tunnetaan siitä, että he käyttävät sanoituksissaan keksittyä kieltä sanoen, että musiikki riittää välittämään heidän tarkoituksensa. He eivät ole myöskään ainoat sisarukset, joilla on oma kieli.

Bianca, Stella ja Patricia Maessen – 1970 ja 1977 – Hollanti ja Belgia

Bianca, Stella ja Patricia Maessen, Hearts of Soul, 1970

Bianca, Stella ja Patricia ovat alun perin Alankomaista ja muodostivat hollantilaisen yhtyeen Hearts and Soul. Vuoden 1970 euroviisuissa jokaisessa esityksessä sai olla 2 laulajaa, joten he esiintyivät nimellä Patricia ja Hearts of Soul. Sisarukset muuttivat myöhemmin Belgiaan, jossa he tulivat tunnetuiksi nimellä Dream Express. He esiintyivät euroviisuissa uudestaan vuonna 1977 ja Stella yksinään vuonna 1982.

Inga ja Anush Arshakyan – 2009 – Armenia

Inga ja Anush Arshakyan

Arshakyanin sisarukset ovat erikoistuneet kansanmusiikkiin ja perinteisestä armenialaisesta modernisoituun musiikkiin. He esittivät yhdessä Jan Janin vuoden 2009 euroviisuissa ja Inga edusti Armeniaa jälleen vuonna 2015 osana Genealogia nimistä yhtyettä. Olivatpa nämä sisarukset osana yhdessä esiintymistä tai tallentamassa Armenian paikallista musiikkiperinnettä, he ovat perillä siitä, kuinka pysyä kosketuksissa juuriinsa.

Tamara ja Tijana Todevska – 2008, 2009 ja 2014 – Makedonia

Tamara ja Tijana Todevska

Tamara ja Tijana Todevska ovat vuorotelleet euroviisuissa. Tamara aloitti euroviisu-uransa laululla ”Vo ime na ljubovta” ja oli vuonna 2014 Tijanan taustalaulajana Tijanan esittäessä kappaleen ”To the sky”. Tamara palaa euroviisuestradille tänä vuonna (2019) kappaleella ”Proud”. Tijanan ja Tamaran isä on musiikin professori ja heidän äitinsä oopperalaulaja, joten ei ole mikään mysteeri, mistä he ovat perineet musiikillisen lahjakkuutensa.

Ketkä ovat sinun suosikkisisaruksesi Euroviisuissa? Kerro meille alla kommenteissa.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin