Perhemysteeri ratkesi MyHeritage DNAn avulla

Kommentit

Sandra Poli syntyi Kolumbiassa ja hän kasvoi adoptioperheessä ennen muuttoaan aikuisena Miamiin, Floridaan. Vähän aikaa sitten koko hänen elämänsä kääntyi päälaelleen hänen paikallistettua sisarpuolensa MyHeritage DNAn avulla.

Sandra syntyi yksinäiselle äidille vuonna 1975. Hänet sijoitettiin adoptioperheeseen hyvin nuorena. Sandran ollessa 9-vuotias hänen vanhempansa kertoivat, ettei hän ole heidän biologinen tyttärensä.

Sandra Poli lapsena

Uutinen ei vaikuttanut Sandran elämään kovinkaan paljon ja vasta teini-ikäisenä hän alkoi kiinnostua juuristaan. Kuullessaan koulutoveriensa keskustelevan perinnöllisistä sairauksista, hän käsitti, ettei tiennyt biologisesta perheestään tai sen sairaushistoriasta yhtään mitään. Juuri siitä syystä hän alkoi esittää kysymyksiä ja kaivautua syvemmälle aiheeseen.

Sandra sai selville, että hänen adoptioäitinsä ei voinut saada lapsia ja -isän alkuepäröinnistä huolimatta vanhemmat päätyivät adoption kannalle. Sandra aloitti etsinnän adoptioisänsä avulla, mutta kummallakaan vanhemmalla ei ollut mitään tietoja, jotka olisivat vieneet etsintää eteenpäin. Vuosien kuluessa Sandra yritti aina uudelleen saada lisää tietoa juuristaan, mutta ilman onnea.

Nuorena Sandra työskenteli toimittajana Kolumbiassa ja jatkoi biologisen perheensä etsintää. Hän esiintyi TV-ohjelmissa ja kirjoitti sanomalehtiin yrittäen kerätä vihjeitä. Jokainen yritys toi uutta toivoa mutta päättyi aina umpikujaan.

Sandra Poli oikealla

Hänen amerikkalainen aviomiehensä, Michael, yllytti Sandraa tekemään DNA-testin edes sen vuoksi, että hän saisi tietää enemmän etnisyydestään. Sandra ei odottanut saavansa yhtään DNA-osumaa, koska arveli, että vain harvat ihmiset Kolumbiassa ovat tehneet testin.

Kun hänen DNA-tuloksensa tulivat kesäkuussa 2018, Sandra oli yllättynyt saadessaan pikkuserkkuosuman. Hän lähetti MyHeritagen kautta viestin osumalleen ja sai selville, että myös tällä oli juuret Sandran synnyinmaassa, Kolumbiassa. He aloittivat yhdessä sukupuun rakentamisen ja löysivät kohdan, jossa Sandran osuman vanhemmat ja Sandran biologinen perhe kohtasivat! Se johti Sandran valtavan löydön äärelle; neljän sisarpuolen löytymiseen isän puolelta!

Sen jälkeen Sandra on ollut yhteyksissä yhden sisarpuolensa, Pariisissa asuvan Soraya Halabyn, kanssa. Alun perin Soraya muutti Ranskaan suorittaakseen yhteiskuntatieteiden maisterin tutkintonsa loppuun Sorbonnen yliopistossa, jossa hän tekee nyt filosofian tohtorin tutkintoaan sosiologiassa. Sandra ja Soraya tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa Kolumbiassa muutama kuukausi sitten, minkä jälkeen Soraya oli Sandran vieraana hänen luonaan Miamissa.

Sandra ja Soraya tapaavat ensimmäistä kertaa.

Sandra on iloinen siitä, että hän on löytänyt jonkun biologisesta perheestään ja toivoo vielä voivansa olla yhteydessä moniin muihin. ”Haluaisin niin mielelläni auttaa ihmisiä Kolumbiassa, kertoa heille, että MyHeritage-DNA todella toimii ja kuinka se ratkaisi oman mysteerini niin hämmästyttävällä tavalla!”

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin