99 vuotta täyttänyt Irma Karczewski sai syntymäpäivälahjaksi biologisen perheensä

Kommentit

Irman, joka syntyi ensimmäisen maailmasodan jälkeen Saksassa, kasvatti hänen tätinsä. Toisen maailmansodan jälkeen hän onnistui pakenemaan Itä-Saksasta. Nuorena äitinä hän tuli neljän lapsensa kanssa siirtolaisena Pohjois-Amerikkaan, missä hän on asunut siitä lähtien. Tällä hetkellä hän asuu Kaliforniassa.

Irma oli tuloksetta etsinyt biologista perhettään yli kuuden vuosikymmenen ajan ja sitten hänen lapsenlapsensa tekemän MyHeritage DNA-testin avulla, hän löysi kadoksissa olleen veljensä. Irma sai viettää 99-vuotis syntymäpäiväänsä yhdessä perheensä, mutta myös juuri löydetyn veljen lapsenlapsen, Franzin, kanssa. Franz, joka teki yllätysvierailun Saksasta Kaliforniaan on ensimmäinen perheen jäsen, jonka Irma on tavannut yli viiteen vuosikymmeneen.

Katso heidän tunnepitoinen tapaamisensa täältä:

Irman tyttärentytär Christa, perheen sukututkija, päätti rakentaa sukupuun MyHeritageen ja tehdä myös MyHeritagen DNA-testin. DNA-tulosten tultua, hän huomasi toisen serkkunsa, Franz Friedrichin asuvan Saksassa.

Franz oli myös tehnyt sukututkimusta ja yrittänyt saada selville, pitikö paikkansa huhu siitä, että hänen isoisällään Wernerillä olisi ollut sisko. Saatuaan yhteyden Christaan, Franz osti isoisälleen Wernerille MyHeritagen DNA-testin ja samoin Christa isoäidilleen Irmalle. Tulokset vahvistivat sen, mihin tulokseen he olivat tulleet vertailemalla muistiinpanojaan: Werner on Irman veli. Oltuaan erossa 80 vuotta, he lopulta löysivät toisensa

”En ollut millään uskoa sitä”, sanoo Irma

Angelique, Irman tytär, sanoo: ”Luulin, ettei meillä ole ketään sukulaisia. Luulen, että olen jäänyt paljosta paitsi”

He aloittivat jutella Skypen kautta,En koskaan kuvitellut näkeväni enää veljeäni”, sanoo Irma.

Angelique kertoo järjestämästään syntymäpäiväyllätyksestä. ”Olimme pyytäneet äitiä käymään ja halusimme Franzin ja hänen sisartensa kanssa yllättää hänet. En ollut uskoa tapaa, jolla äiti reagoi.”

”Kun näin hänet sinä aamuna, lähes pyörryin, olen niin onnellinen siitä, että Franz on täällä,” sanoo Irma.

”Mielestäni äiti oli hyvin innostunut saadessaan tietää, että myös hänellä on perhe”, Angelique kertoo. ”Kuuntelin Franzin kertovan hänelle; ”Jep, tuo on veljesi ja tuo on hänen vaimonsa”…”ja nuo ovat sisariasi”…Irma lisäsi. ”Tämä on ollut kaikkien aikojen paras syntymäpäivälahja.”

”MyHeritage oli se liikkeellepaneva voima, joka yhdisti meidät ihmisiin, joista emme tienneet mitään”, Irma lisää.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin