Seuraa meitä

Voita mahdollisuus sukumysteerisi ratkaisemiseen!

Kommentit2

Onko sinun suvussasi mysteeri, jonka haluaisit ratkaista? Olet ehkä löytänyt sota-aikaisen mitalin vanhan laatikon pohjalle piilotettuna, etkä tiedä kenelle se on kuulunut. Olet saattanut löytää salaperäisen medaljongin nimikirjaimineen, joita et tunnista. Suvussasi saattaa olla erilaisia mysteereitä, joista haluaisimme kuulla!

Haluamme auttaa sinua löytämään vastauksia. Tutkimukselle omistautunut tiimimme auttaa muutamia voittajiksi valittuja ratkaisemaan sukumysteereitä! Jaa omasi kanssamme ja voit voittaa mahdollisuuden sen ratkaisemiseksi.

Vaikeasti ratkaistavia mysteereitä

Tässä esimerkiksi joitakin mysteereitä, joita sinulla saattaisi suvussasi olla:

 • Onko suvussasi joku, johon sukulaiset ovat menettäneet yhteyden esim. sodan aikana ja haluaisit jäljittää hänen jälkeläisensä?
 • Haluaisitko tietää totuuden suvun piirissä, sukupolvesta toiseen kulkeneesta tarinasta?
 • Haluaisitko löytää suvulle kuuluneita sodassa saatuja mitaleita?
 • Onko sinulla vanhoja käsinkirjoitettuja kirjeitä ihmisiltä tai ihmisille, joita et tunne?
 • Onko sukusi taide-esineitä kadonnut sodan aikana?
 • Oletko löytänyt vanhan päiväkirjan, jonka kirjoittajasta et ole aikaisemmin kuullutkaan?

Pyydämme kaikkia jakamaan sukunsa mysteerin, olipa se samanlainen kuin yllä luetellut, tai aivan jotain muuta.

Aikaisempia, menestyksellisiä tutkimuksiamme

MyHeritage on auttanut perheitä ratkaisemaan historian mysteereitä. Tässä muutamia esimerkkejä:

Sukututkimuksellinen salapoliisityö ratkaisee sotasaalistaideteosten mysteerin

Lokakuussa 2018 Alankomaiden Museoyhdistys julkaisi tulokset sisäisestä tarkastuksesta, jolla selvitettiin, mitkä museoiden kokoelmissa olevista teoksista oli todennäköisesti varastettu alkuperäisiltä, juutalaisilta omistajiltaan toisen maailmansodan aikana. Tarkastuksessa löydettiin yhteensä 170 taideteosta, joihin sisältyi piirustuksia, maalauksia, veistoksia ja muita esineitä.

Kyseisiin taideteoksiin kuuluivat tunnetun flaamilaisen taiteilijan Eugène Joseph Verboeckhovenin ja hollantilais-juutalaisen taiteilijan Mommie Schwarzin teokset, jotka on sijoitettu 42 hollantilaiseen museoon, mukana mm. Amsterdamin Rijksmuseum, Stedelijk-museo ja Bergenin Kranenburg-museo.

MyHeritage-tutkimusryhmä aloitti tutkimalla niitä teoksia, joissa oli omistuskirjoitus ja joiden alkuperäisen omistajan nimi oli tiedossa. Käyttämällä MyHeritage SuperSearch-hakukonetta, jossa on miljoonia sukupuita ja miljardeja historiallisia tietoja ympäri maailmaa, he onnistuivat löytämään alkuperäisten omistajien elossa olevat jälkeläiset. Tiimi otti yhteyttä heihin, kertoi heille taideteosten jäljittämisestä ja että he olivat elossa olevia omistajien jälkeläisiä. Joillakin ei ollut aavistustakaan siitä, että he olivat sukua kyseiselle esivanhemmalle tai että he olivat ainoita ko. esivanhemman elossa olevia jälkeläisiä. Heillä oli nyt tilaisuus päättää, haluavatko he jättää vaatimuksen ryöstetyn taideteoksen palauttamiseksi sukuun.

Tämä prosessi johti siihen. että MyHeritage-tiimi soitti muutamille eri puolilla maailmaa oleville jälkeläisille. Yksi heistä oli Laurie Greene. Hollantilais-juutalainen taidemaalari Samuel (Mommie) Schwarz oli hänen isosetänsä, isoisän veli.

Laurie oli jättänyt todistajalausunnon holokaustissa kadonneista sukulaisistaan mm. isosedästään, josta hän antoi todistajalausuntonsa vuonna 1995 Yad Vashemille, joka on Jerusalemissa oleva, Israelin virallinen muistopaikka holokaustin juutalaisille uhreille. Ilmoituksessaan hän listasi Samuelin tunnetuksi taiteilijaksi Hollannissa.

Vasemmalla hollantilaisen taiteilijan Mommie Schwarzin muotokuva hänen vaimonsa maalaamana ja oikealla omakuva.

KGB, rautaesirippu ja vuosikymmeniä vanha perhemysteeri

Kun lukemattomat yritykset etsiä entisessä Neuvostoliitossa kadonneita perheenjäseniä epäonnistuivat, Rani Markovich oletti, että hän ei koskaan pysty löytämään heitä. Hänen isoisänsä oli joutunut eroon veljistään rautaesiripun aikaan, ja kaikki yritykset heidän löytämisekseen olivat epäonnistuneet. Heidän jälkensä olivat kadonneet.

Kaikki tämä muuttui, kun Ranin veli näki MyHeritage’n perustajan ja toimitusjohtajan Gilad Japhetin haastattelun MyHeritagen menestyksestä kadonneiden sukulaisten löytämisessä. Rani oli hämmästynyt saadessaan tietää, että yritystä johti hänen vanha ystävänsä. Hän oli ollut armeijassa yhtä aikaa Giladin kanssa, ja vaikka heidän tiensä olivat eronneet, he olivat kerran olleet erittäin hyviä ystäviä. Rani päätti ottaa yhteyttä Giladiin Facebookissa ja pyytää apua.

Noin kuusi kuukautta sen jälkeen, kun oli ensimmäisen kerran pyytänyt apua ystävältään Giladilta, Rani vanhempineen saapui ensimmäistä kertaa MyHeritagen pääkonttoriin soittaakseen videopuhelun juuri löytämilleen sukulaisille. Rani ja hänen vanhempansa puhuivat Galinan, Pinchasin tyttären ja hänen poikansa Paulin kanssa. He vaihtoivat tarinoita ja kokemuksiaan.

Perheen israelilainen haara vieraili Galinan luona Yhdysvalloissa. Katso heidän tunteikas tapaamisensa:

DNA Quest, perheen yhdistäminen Hyvää Huomenta Amerikka-ohjelmassa

Mitch Yurkovich, 37, Bad Axesta, Michiganista, adoptoitiin vauvana. Avioiduttuaan ja saatuaan neljä lasta hän kiinnostui biologisesta perheestään ja etsi tietoja heistä useiden vuosien ajan. Biologisten, edelleen yhdessä ja naimisissa olevien vanhempien löytyminen muutti hänen elämänsä. Sen mahdollisti DNA Quest, MyHeritagen pro bono-projekti, jonka tavoite on auttaa lapsena adoptoituja biologisen perheen etsimisessä.

Mitchin vanhemmat, Scott ja Mary Louise, saivat Mitchin, teiniparina kummankin ollessa vain kuudentoista. He eivät tienneet, kuinka huolehtia vauvasta, joten he päätyivät sdoptioon. He pysyivät kuitenkin yhdessä ja ovat vuosikausia olleet onnellisesti naimisissa. He saivat myös kaksi muuta lasta; Kristenin, 23 ja Michaelin, 22. Koko perhe asuu Angel Firessä, Uudessa Meksikossa.

Seuraavassa vaiheessa oli viimeinkin tavata henkilökohtaisesti. Mitch, hänen vaimonsa ja lapsensa pakkasivat laukut ja valmistautuivat henkisesti elämänsä matkalle. He suuntasivat Uuteen Meksikoon eivätkä he pettyneet.

Mitch yhdessä biologisen perheensä kanssa Uudessa Meksikossa.

MyHeritage palauttaa ensimmäisen maailmansodan mitalin perheeseen

MyHeritage auttoi palauttamaan ensimmäisen maailmansodan mitalin sotilaan perheelle. Rob McCaw löysi mitalin 40 vuotta sitten käyttäessään metallinpaljastinta pellollaan Australiassa. Rob oli yrittänyt löytää mitalin oikean omistajan.

MyHeritagen avulla Rob löysi sotilaan jälkeläiset ja pystyi viimein palauttamaan mitalin heille.

Katso innostava video hetkestä:

Haluaisimme kuulla sinun sukusi mysteereistä!

Lähetä meille sukumysteerisi osoitteella stories@myheritage.com ja voit saada lahjakkaan tutkimustiimimme ratkaisemaan sitä!

Tuskin maltamme odottaa, että pääsemme ratkaisemaan niitä!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

 • Kirsi Lehtinen


  8 heinäkuun, 2019

  Olen kuullut tarinan jonka mukaan isoisoäitini oli puolalainen, meni sitten Venäjän tsaarin hevosmiesten kanssa naimisiin. Suku siirtyi sitten sota-aikana evakkoon Suomen puolelle. Olisi kiva tietää mitä sukua löytyy tuolta Puolan puolelta, sukunimi oli tietojeni mukaan Lizinski (tai jotain sinnepäin). Olen googlaillut ja etsinyt tietoa mutten ole löytänyt.

 • Mirja Kivelä


  1 elokuun, 2019

  En tiedä kuka on isäni ja toivon löytäväni hänet tai hänen sukulaisiaan myheritagen avulla.