13-vuotias sukututkijan alku vierailee MyHeritagessa

Kommentit

Vaikka suurin osa hänen ystävistään viettää kesälomaa ulkosalla, pohjoisisraelilainen 13-vuotias Yehonatan Cohen keskittyy sukututkimukseensa.

Yehonatania ”puraisi sukututkimuskärpänen” sen jälkeen kun hän sai valmiiksi koulussa olleen perhehistoriaprojektin – eikä hän ole pysähtynyt siitä lähtien. Hän viettää viikossa tuntikausia tutkimalla ja rakentamalla sukupuutaan toivoen saavansa tietää lisää esivanhemmistaan ja siitä, minne elämä heitä kuljetti.

Kahden viime vuoden aikana Yehonatan on haastatellut perheen sukulaisia, kerännyt tarinoita ja valokuvia sekä lisännyt kaikki havainnot MyHeritage-sukupuuhunsa. Hänen sukupuunsa on kasvanut valtavasti ja hän hyödyntää MyHeritagen edistyneitä tutkimusvälineitä, kuten Smart Matches ™- ja Record Matches-osumia. Tällä hetkellä Yehonatanilla on puussaan 250 ihmistä 8 sukupolven ajalta.

Yehonatanin vanhemmat olivat yllättyneitä pojan uudesta harrastuksesta, mutta rohkaisivat häntä hänen pyrkimyksissään. Yehonatanin äiti, Dafna, tarkkaili poikansa intohimoa sukututkimukseen ja kiinnostuksen kehittymistä MyHeritage-alustaa kohtaan. Dafna ehdotti, että hän ottaisi yhteyttä yritykseen. Yehonatan soitti ja kertoi puhelun aikana tukitiimin edustajalle, että hänen unelmansa olisi päästä käymään MyHeritagen toimistolla ja saada tutustua sen päivittäiseen toimintaan. Hänen pyyntöönsä suostuttiin ja Yehonatan vanhempineen kutsuttiin MyHeritageen vierailulle. Yehonatanin omistautuminen kosketti MyHeritage-tiimiä ja hänelle suunniteltiin pientä yllätystä.

Saavuttuaan toimistoon ja käytyään esittelykierroksella, Yehonatan sai tietää tapaavansa MyHeritagen perustajan ja toimitusjohtajan Gilad Japhetin, jolla olisi hänelle joitakin sukututkimusvinkkejä ja neuvoja. Yehonatan oli aivan sanaton!

Heidän yksityisen istuntonsa aikana Gilad kertoi Yehotananille, että myös hänen oma sukututkimusmatkansa oli alkanut kouluprojektin ansiosta suurin piirtein samassa iässä. Se harrastus kääntyi niin paljon muuksi Giladin perustettua MyHeritagen.

Gilad sukelsi heti Yehonatanin juurille ja kyseli, mistä mikin hänen perheensä haara oli lähtöisin. Gilad antoi myös vinkkejä mistä kutakin haaraa voisi etsiä. Yehonatan selitti, että hänen tietämänsä mukaan hänen esivanhempansa ovat aina asuneet Israelissa. Gilad ehdotti heidän hakemistaan Israelissa olevan juutalaisväestön ensimmäisestä väestönlaskennasta, joka tehtiin Sir Moshe Montefioren toimeksiannosta vuonna 1839. Ja aivan oikein, he löysivät Yehonatanin suvun heti tästä väestönlaskennasta.

MyHeritagen toimitusjohtaja Gilad Japhet auttaa Yehonatania tämän sukupuuprojektissa.

Gilad esitteli Yehonatanille omaa sukupuutaan ja kertoi hänelle jotakin oman sukunsa historiasta. Hän antoi myös tutkimusvinkkejä ja neuvoja sen perusteella, mitä hän nyt tietää ja mitä hän olisi toivonut tietävänsä Yehonatanin iässä.

 Jos olisin sinun ikäisesi ja tietäisin sen, mitä tiedän nyt, haluaisin tehdä yhden asian toisin: Lisäisin lähteen jokaiselle puuhun laittamalleni tiedolle. Kun lisäät sen, mistä sait tai löysit tiedon, auttaa se sinua ymmärtämään tutkimustasi paremmin ja selittämään havainnot.

Gilad näyttää Yehonatanille aurinkokaaviota omasta sukupuustaan.

Kun he erosivat, Gilad antoi Yehonatanille kotitehtävän loppukesäksi – suvun vanhojen valokuvien keräämisen, niiden skannaamisen ja puuhun lisäämisen.

Gilad myös lupasi seurata edistymistä.

Tapaamme tulevaisuudessa ja katsomme, kuinka olet edistynyt.

Seuraavana päivänä koskettavan tapaamisen jälkeen, Yehonatan lähetti kiitoskirjeen Myheritageen kertoen, kuinka paljon vierailu merkitsi hänelle.

Olen aina halunnut käydä ja nähdä omakohtaisesti paikan, missä asiat tehdään. Uskallan jopa uneksia siitä, että työskentelen MyHeritagessa aikuisena. Vierailu ylitti kaikki odotukseni … olette avanneet minulle uuden maailman. Se oli todellakin yksi elämäni onnellisimmista päivistä. Kiitos.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin