33-vuotias mies tapaa MyHeritage DNAn ansiosta isänsä, sisaruksensa ja isovanhempansa ensimmäistä kertaa

Kommentit

Lapsena MyHeritage-käyttäjä Kevin Williams toivoi aina, että hänellä olisi isä. DNAn lataaminen MyHeritageen ja MyHeritagen -perustajan ja toimitusjohtajan Gilad Japhetin avulla toive lopulta toteutui.

Kuukausia kestäneen toivottoman tutkimisen jälkeen käytin sosiaalisen median voimaa yrittääkseni murtautua muurien läpi. En odottanut sitä, mitä seuraavaksi tapahtui. MyHeritagen toimitusjohtaja näki viestini ja päätti auttaa. Hän löysi vaihtoehtoisen tavan ottaa yhteyttä osumaani. Se oli tajunnan räjäyttävää!

Riippumatta siitä kuinka monta kertaa hän lapsena kysyi äidiltään, ei äiti koskaan osannut kertoa Kevinille, kuka hänen isänsä oli. Ja vaikka Kevinin äiti yritti vuosien varrella jäljittää omia vaiheitaan, hänellä ei ollut aavistustakaan kuka Kevinin isä olisi tai kuinka häneen saisi yhteyden. Kevin jätti asian silleen lohduttaen itseään sillä, että monet muutkin lapset varttuivat ilman isää.

Kevin lapsena

Vasta saatuaan omia lapsia Kevin halusi tietää enemmän isänsä suvusta. Se sai hänet yrittämään kovemmin. Hän tunsi syyllisyyttä siitä, että ei pystynyt kertomaan lapsilleen isänsä puolen suvusta.

Testattuaan DNAnsa toisessa palvelussa, Kevin latasi tuloksensa MyHeritageen – ja silloin asia muuttui mielenkiintoiseksi.

Kevin sai melkein heti osuman Colin Jenkins nimiseen henkilöön, jonka kanssa hänellä oli 12,4% yhteistä DNAta. Colin arvioitiin hänelle ensimmäiseksi serkuksi, iso-sedäksi tai isoisäksi. Ottaessaan yhteyttä useisiin ihmisiin, joiden osumana Colin myös oli, Kevin sai tietää, että heillä kaikilla oli yhteys Walesiin.

Seuraavaksi Colin teetti MyHeritage DNA-testin äidillään ja hänen äidillään sulkeakseen pois yhteyden äitilinjan kautta. Ja koska Colin ei ollut heille osumana, Kevin oli varma, että sukulaisuussuhde Coliniin tuli isän kautta. Kevin ymmärsi, että näin läheinen osuma saattaa todennäköistä johtaa hänet isänsä luo.

Kevin lähetti viestin Colinille MyHeritage-palvelun kautta vuoden 2019 alussa ja odotti kärsivällisesti. Kuukaudet kuluivat ilman vastausta ja Kevin oli jo epätoivoinen. Hän kääntyi Facebook-ryhmän “AUSSIE & UK ANGELS” (Ryhmä etsii kadonneita perheitä&ystäviä) puoleen ja pyysi ryhmältä apua.

Lähetin viestin Colinille alkuvuodesta, mutta hän ei ole kirjautunut MH-tililleen toukokuun 2018 jälkeen, joten hän ei selvästikään ole nähnyt sitä. Olen katsonut yhteisiä osumiamme ja ne ovat antaneet minulle arvokasta ja johdonmukaista tietoa Jenkinsin sukulinjasta. Jenkinsit olivat kotoisin Narberth / Saundersfootin alueelta Länsi-Walesista. 3 veljestä muutti Amerikkaan 1800-luvun lopulla, kahden veljeksen jäädessä Walesiin. Toinen veljeksistä muutti Pembrokeshirestä Ammanfordiin 1900-luvun alkupuolella, ja perusti sinne perheen. Hänen nimensä oli Lewis Jenkins. Toisella oli vain tytär, joten on epätodennäköistä, että se olisi hän. Toinen saamani vinkki koski Arthur Jenkins nimistä jälkeläistä, joka muutti 1920-luvulla Bridgendin Maestegiin. Olen jäljittänyt näitä linjoja, mutta en ole löytänyt Colin Jenkinsiä sukupuusta.

Kevinin Facebook-postaus, joka herätti Giladin uteliaisuuden

Kun MyHeritagen perustaja ja toimitusjohtaja Gilad Japhet näki Kevinin viestin, hän tiesi, että hänen etsivätaidoistaan ​​voisi olla hyötyä Kevinille. Kevinin elämää muuttava osuma Coliniin oli pelastus ja Gilad halusi nähdä perheenyhdistämisen onnistuvan.

Tutkittuaan asiaa Gilad totesi, että Colin ei todennäköisesti ollut reagoinut, koska hänen Internet-operaattorinsa oli kaatunut. Giladilla oli MyHeritagen tutkimusryhmä apuna ja he ottivat yhteyttä MyHeritage-käyttäjään, Adam Jenkinsiin, joka oli ostanut DNA-pakkauksen Colinille.

Useiden Jenkinsin perheenjäsenten kanssa vaihdettujen sähköpostien ja puheluiden jälkeen Kevinille annettiin potentiaalisen isän puhelinnumero. Kevin ei aluksi tajunnut, että kyseessä oli hänen isänsä, mutta heidän ensimmäisen puhelunsa aikana asiat alkoivat loksahdella paikoilleen.

Giladin väliintulon ansiosta Kevin pystyi vihdoin tapaamaan isänsä ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä muisti tapaamisen Kevinin äidin kanssa melkein 33 vuotta sitten ja pystyi täyttämään puuttuvat palaset. Kevin sai myös tietää, että hänellä on veli- ja sisarpuoli, noin 10 vuotta häntä nuoremmat ja hänen isovanhempansa ovat elossa ja voivat hyvin.

Tapasin äskettäin isovanhempani ensimmäistä kertaa ja sain esitellä lapsilleni heidän iso- isovanhempansa. Yllättäen, he asuvatkin alle kahden kilometrin päässä kodistamme. Olen viimeisten vuosien aikana  lenkkeillyt heidän kadullaan tietämättä mitään heistä.

Kaikki ovat toivottaneet Kevinin tervetulleeksi perheeseen. Hänen isänsä perheen ja ystävien reaktiot ovat olleet upeat.

En ole koskaan kuvitellut, että piirteeni ja se miltä näytän olisi joskus keskustelujen keskiössä, mutta on hienoa, että samannäköisyyteni tuo hymyn ja herättää muistoja ja keskustelua niiden joukossa, jotka tunsivat isäni nuorempana.

Kevin on iloinen siitä, että tapasi isänsä niin monia vuosia kestäneen etsimisen jälkeen.

En voi kiittää tarpeeksi MyHeritage-tiimiä heidän avustaan ja odotan innolla saavani lisätietoja uudesta sukuhaarastani. Toki, tämä on aluksi kaikille outoa, mutta se on ollut elämäämuuttava matka minulle ja perheelleni.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin