Korealaiset sisarukset löytävät ”puuttuvan palasen” MyHeritagen uudessa dokumenttielokuvassa

Kommentit

Vain muutama päivä sitten dokumenttielokuvamme sai ensi-iltansa MyHeritage LIVE -tapahtumassa Amsterdamissa. ”Puuttuva palanen” on vahva ja inspiroiva elokuva toivosta ja löytämisestä. Se kertoo tarinan kahdesta lapsena hylätystä sisaruksesta, jotka vastoin kaikkia odotuksia löytävät toisensa.

Katso tunnepitoinen ja sydäntälämmittävä dokumentti kokonaisuudessaan täältä:

Christine Pennell ja Kim Haelen syntyivät Daegussa, Etelä-Koreassa sellaisena aikana kun monirotuisia, avioliiton ulkopuolella syntyneitä ja lapsia, joiden vanhemmilla oli taloudellisia vaikeuksia, lähetettiin usein ulkomaille kansainväliseen adoptioon. Arvioiden mukaan yli 200 000 korealaista lasta on annettu adoptioon eri puolille maailmaa 1950-luvulta nykypäivään.

Kim ja Christine kasvoivat kaukana toisistaan ​​- Kim Belgiassa ja Christine Yhdysvalloissa – kumpikaan ei tiennyt toisen olemassaolosta. Vasta tehtyään MyHeritagen DNA -testin, he löysivät toisensa. MyHeritage DNAn nopeasti kasvava, globaali tietokanta auttaa tekemään tällaisista tapaamisista mahdollisia.

Dokumentti seuraa Christinen ja Kimin tarinaa sekä heidän tunteidensa vuoristorataa, kun he tapaavat toisensa Daegussa, Etelä-Koreassa, sillä samalla rautatieasemalla, jonne heidät hylättiin lähes 50 vuotta sitten.

Sisarukset oli jätetty rautatieasemalle kolmen viikon välein hyvin samalla tavalla, mutta kukaan ei tuolloin osannut yhdistää tapauksia toisiinsa. Nainen käveli asemalle ja pyysi jotain henkilöä pitämään silmällä tytärtään – Christineä – kun hän kävisi vessassa, mutta hän ei koskaan palannut. Kolme viikkoa myöhemmin sama asia tapahtui Kimin kanssa. Kumpikin tyttö lähetettiin orpokotiin ja lopulta annettiin adoptoitavaksi. Poliisille ei koskaan tullut mieleen, että tapahtumat voisivat liittyä toisiinsa.

Christine pikkunaperona

Christine, joka on nyt neljän lapsen äiti Berlinistä Connecticutista, kertoo, mitä hänelle merkitsisi biologisen perheen löytyminen.

Christine lapsineen

”Sinulla olisi perhekuva ja ainoa henkilö, jonka voisit nähdä kuvassa, olet sinä itse. Sinusta tuntuisi, että jotain puuttuu. Missä ovat kaikki muut perheenjäsenet? Ehkä siellä olisi henkilöitä, mutta kasvot olisivat epäselviä. Haluaisit todella tietää, keitä nuo muut kuvan ihmiset ovat. ”

Hänen sisarensa Kim, nyt 3 lapsen äiti Oud-Turnhoutissa, Belgiassa, jakaa kokemuksensa.

”Kun menimme ulos kaupungille, tunsin häpeää siitä, kuka olen, koska kaikki ihmiset tuijottivat meitä. Vihasin ulkona käymistä, koska olin erilainen enkä pitänyt erilaisuuden tunteesta.”

Kim lapsena Belgiassa
Kim hääpäivänään

Kumpikin päätti tahollaan tehdä MyHeritagen DNA -testi saadakseen lisää tietoa alkuperästään. Christine, vuosikymmeniä kestäneen, tuloksettoman perheensä asiakirjoista etsimisen ja hedelmättömän Korean matkan jälkeen ja Kim, huomattuaan terveysongelmien ilmaannuttua, kuinka tärkeä asia perheen terveyshistorian tunteminen on.

Kim ei koskaan unohda hetkeä, jolloin hän sai elämäänsä mullistavan sähköpostin MyHeritagelta vain kuukauden kuluttua testin suorittamisesta.

”Avasin sen ja luin” Sisar ”.”, Kim sanoo. ”Sanoin: Ei, niin ei voi olla. ” Hänen miehensä, joka istui vieressä sanoi: ”Ehkä se ei ole mitään. Mene nukkumaan, huomenna näet … ”Mutta Kim ei voinut odottaa: hän päätti ottaa yhteyttä Christineen.

”Tärisin ja itkin”, Christine muistelee. ”En vain voinut uskoa sitä.”

He keskustelivat koko yön ja päättivät nopeasti, että heidän oli tavattava. Vihdoinkin heidän etsintänsä kuulumisesta johonkin oli johtamassa onnellista loppua kohti.

Kun he viimein tapasivat toisensa Daegun metroaseman laiturilla, oli hetki unohtumaton. Heidän siteensä oli välitön ja he ovat olleet erottamattomat sen jälkeen.

Christine ja Kim tapaavat ensimmäistä kertaa Daegussa saman metroaseman laiturilla, jonne heidät hylättiin.

Kim ja Christine lensivät Amsterdamiin, MyHeritage LIVEen katsomaan dokumenttia sen ensi-illassa. Sen päätyttyä sisarukset kertoivat kokemuksestaan yleisölle.

Christine ja Kim MyHeritage LIVEssä

Pitkänlinjan sukututkija Dick Eastman kirjoittaa: ”Kyyneleet tulivat silmiini, kun katsoin dokumenttia ja kuuntelin sisaruksien kuvaavan kokemustaan. Jos sinä (tai joku tuntemasi henkilö) etsit kadonneita sukulaisia, johtuipa katoaminen adoptiosta, sodasta, onnettomuudesta tai hylkäämisestä, tai jos aihe vain kiinnostaa sinua, varmista, että katsot dokumentin. Tosiaankin, sinun TÄYTYY katsoa tämä video. ”

DNAeXplainin perustaja, DNA-asiantuntija ja kirjoittaja Roberta Estes lisää: ”Paikalla ei ollut yhtään kuivaa silmäparia.”

Tämä on ensimmäinen MyHeritage-dokumenttielokuva ja liikuttava todiste merkityksellisistä löydöistä, joita tehdään päivittäin MyHeritage-palvelun kautta. MyHeritagelle on ollut kunnia voida helpottaa tätä ja lukemattomia muita perheiden yhdistymisiä.

Etsitkö biologista perhettä tai onko sinulla oma MyHeritage-DNA-kertomus onnistumisesta? Kerro meille!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin