Dr. Phil ottaa selvää perinnöllisistä riskeistään MyHeritage DNAn avulla

Dr. Phil ottaa selvää perinnöllisistä riskeistään MyHeritage DNAn avulla

Kommentit

Dr. Phil ottaa selvää perinnöllisistä riskeistään MyHeritage DNAn avulla

17 vuoden ja lähes 20 000 vieraan jälkeen televisiopersoonallisuus tohtori Phil juhli äskettäin kolmattatuhatta jaksoaan. Hän teki juuri MyHeritage DNA Terveys-testin saadakseen lisää tietoa geneettisistä riskeistään.

Joulukuussa 2018 tohtori Phil teki MyHeritage-DNA-testin ja löysi aiemmin hänelle tuntemattomia tietoja perhehistoriastaan. MyHeritage palasi tohtorin Philin luo viime viikolla esitelläkseen hänen MyHeritage Terveys+Perimä DNA-testin tuloksensa ja keskustellakseen hänen geneettisistä riskeistään. MyHeritagen genetiikkaan perehtynyt neuvonantaja, Jessica Greenwood, MS, LGC, keskusteli tohtori Philiin kanssa tuloksista.

Katso koko nauhoitus:

Dr. Philin tulokset

Jessica auttoi selittämällä tohtori Philin terveysraportteja.

Testissä paljastui, että hänellä on keskimääräinen riski 11 sairaudelle, mm. Crohnin taudille, sydänsairauksille, myöhäisellä iällä puhkeaville Alzheimerin ja Parkinsonin taudeille sekä ikään liittyvälle makulan rappeumalle. Tämä tarkoittaa, että hänen perinnöllinen riskinsä sairastua näihin tauteihin on sama kuin koko väestössä keskimäärin.

Dr. Phil sai tietää, että hänellä on selvästi pienentynyt riski keliakiaan – autoimmuunisairauteen, jossa rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolla tulehdusreaktion ja vaurioittaa suolinukkaa, mikä häiritsee ravintoaineiden imeytymistä.joka taas aiheuttaa herkkyyden gluteenille. Hänenlaistensa ihmisten, joilla ei ole keliakiaan liittyvää spesifistä geneettistä varianttia, on lähes 0%:n mahdollisuus sairastua siihen.

Vaikka testi osoitti, että hänellä on hiukan pienentynyt riski sairastua tyypin 2 diabetekseen, tohtori Philillä tosiasiassa on tyypin 2 diabetes. Vaikka geneettinen riskiarviosi on keskimääräinen tai alle keskimääräisen, on tärkeää tietää, että tiettyjen sairauksien kehittymisriskiin voivat vaikuttaa myös muut tekijät, kuten elämäntapa ja ympäristö.

MyHeritage-Terveys

MyHeritage Terveys+Perimä DNA-testi antaa oivalluksia elämääsi terveyden suhteen ja auttaa sinua tekemään tietoisia elämäntapavalintoja. Tulokset sisältävät kymmeniä räätälöityjä ja helposti ymmärrettäviä terveysraportteja sekä kaikki alkuperäisen MyHeritage DNA -testin ominaisuudet, mm.  etnisyysarvion ja DNA-osumia, joiden sukulaisuus perustuu yhteisen DNAn määrään.

MyHeritage on ainutlaatuinen siinä, että se auttaa käyttäjiään kaikkialla maailmassa yhdistämään menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden. Haluatko tietää enemmän geneettisistä terveysriskeistäsi? Osta testi tai päivitä nykyinen MyHeritage DNA -testisi Terveyteen.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin