Olemme lisänneet 9 uutta terveysraporttia

Olemme lisänneet 9 uutta terveysraporttia

Kommentit

Olemme lisänneet 9 uutta terveysraporttia kotona tehtävään  MyHeritage DNA Terveys-testiin. Uudet raportit sisältävät kattavan polygeenisen, korkean verenpaineen riskiarvon, joka perustuu tuhansiin geneettisiin variantteihin, 3 geneettisen riskin raporttia, joissa arvioidaan henkilökohtainen riski sairauden kehittymiselle ja 5 kantajastatusraporttia, jotka osoittavat, onko henkilö kantaja sairaudelle, joka voi siirtyä vanhemmilta lapsille.

Korkea verenpaine tai hypertensio tarkoittaa pysyvää verenpaineen nousua, joka voi merkittävästi lisätä sydänkohtauksen tai aivohalvauksen riskiä. Korkealla verenpaineella, joka tunnetaan yleisesti nimellä ”hiljainen tappaja”, ei ole usein mitään ilmeisiä merkkejä tai oireita. Maailman terveysjärjestön mukaan arviolta 1,13 miljardilla ihmisellä, ympäri maailmaa, on korkea verenpaine ja vain yhdellä viidestä tilanne on hallinnassa. Näin ollen korkea verenpaine on tärkeä syy ennenaikaiseen kuolemaan ja vammautumiseen. Uusi korkeaa verenpainetta käsittelevä raportti tarjoaa kattavan geneettisen riskiarvion tutkimalla tuhansia variantteja koko genomissa, ja se on saatavana ainoastaan MyHeritagessa. Tämä raportti voi, vuosia ennen taudin puhkeamista, kertoa henkilölle hänen kohonneesta perinnöllisestä riskistään mahdollistaen varhaiset toimenpiteet taudin ehkäisemiseksi ja säännölliset tarkastukset terveydenhuollon tarjoajan kanssa.

Uudet raportit tutkivat PALB2-mutaatioon liittyvän rintasyövän geenivariantteja, alttiutta HIV-1-infektiolle ja pahanlaatuiselle hypertermialle. PALB2-mutaation esiintyminen lisää merkittävästi yksilön riskiä saada rintasyöpä ja se on liitetty myös lisääntyneeseen munasarja- ja haimasyövän riskiin. PALB2-mutaation rintasyövän raportti liittyy perinnölliseen BRCA-syöpäraporttiin ja naisten rintasyövän polygeeniseen riskiarvoon. Se sijoittaa MyHeritagen kotona tehtävien rintasyöpäriskitestausten markkinajohtajaksi.  Alttiuden testaaminen HIV-1-tartunnalle on myös ainutlaatuista MyHeritagessa. Testi osoittaa CCR5-variantin olemassaolon tai puuttumisen. CCR5 voi vähentää yksilön alttiutta saada HIV-1-tartunta tai jopa tehdä heistä erittäin vastustuskykyisiä sille. Tämä variantti on yleisin ihmisillä, joilla on pohjoiseurooppalaista perimää.

Kantajastatusraportit viidestä perinnöllisestä häiriötilasta ovat: 1A-tyypin glykogeenin kertymätauti (G6PC), tyypin 3 Usherin oireyhtymä, perinnöllinen välimerenkuume, ataksia-telangiektaasia-syndrooma ja Canavanin tauti. Canavanin tauti on neurologinen häiriötila, joka aiheuttaa progressiivisia vaurioita aivojen hermosoluihin. Sitä on todettu kaikilla kansoilla, mutta erityisesti Ashkenazi-juutalaisilla.

”Kun lanseerasimme MyHeritage Terveys-testin aiemmin tänä vuonna, lupasimme olla tieteellisten innovaatioiden eturintamassa ja kehittää jatkuvasti tuotetta käyttäjien hyödyksi”, kertoi MyHeritagen tutkimusjohtaja, Yaniv Erlich. ”Näiden 9 uuden raportin lisääminen täyttää lupauksemme, ja aiomme lisätä tulevina kuukausina paljon enemmän terveysraportteja. Saimme äskettäin liikuttavan viestin yhdeltä asiakkaalta, joka kiitti meitä, koska MyHeritage, kuten hän sanoi, pelasti hänen tyttärensä hengen. Tämä tapahtui havaitsemalla harvinainen BRCA-muunnos, jonka vain MyHeritage testaa tärkeimpien palveluntarjoajien kotona tehtävissä terveystesteissä. Tämän kaltaiset menestykset tekevät meistä entistä päättäväisempiä tehtävässämme lisätä tietoisuutta geneettisistä terveysriskeistä ja tarjoamaan ihmisille tietoa merkittävistä sairauksista. ”

Toukokuussa 2019 lanseerattu MyHeritage Terveys-testi antaa nyt 36 kattavaa raporttia, jotka voivat vaikuttaa tulevaisuuden terveys- ja elämäntapavalintoihin. Tämän hetkinen tarjonta koostuu 4 edistyksellisestä polygeenisestä riskiarvosta (mm. sydäntaudit, tyypin 2 diabetes ja naisten rintasyöpä), 14 henkilökohtaisen geneettisen riskin raportista sairastua ja 18 geneettisen sairauden raportista, jotka voivat siirtyä vanhemmilta lapsille, jos kumpikin vanhemmista on saman taudin kantaja. MyHeritage-käyttäjät saavat henkilökohtaisen raportin jokaisesta sairaudesta ja heitä kehoitetaan jakamaan tulokset ja keskustelemaan niistä terveydenhuollon tarjoajansa kanssa. MyHeritage Terveys sisältää myös DNA -tuotelinjamme peruspilarit: etnisyysarvion ja yhteisen DNAn kautta tulevat osumat sukulaisiin.

Nykyiset MyHeritagen Terveys-asiakkaat, joilla on Terveys-sopimus, joka mahdollistaa pääsyn uusiin julkaistaviin raportteihin, saavat nämä raportit ilmaiseksi. Asiakkaat, jotka ostavat nyt MyHeritagen DNA Terveystestin tai jotka päivittävät DNA-testinsä Terveyteen tämän julkaisun jälkeen, saavat täyden pääsyn kaikkiin 36 terveysraporttiin. Pääsy uusiin, myöhemmin tulossa oleviin raportteihin vaatii Terveys-sopimuksen. Nykyiset MyHeritage Terveys-asiakkaat, joilla ei tällä hetkellä ole Terveys-sopimusta, voivat pian ostaa sen MyHeritage-verkkosivustolla 99 € per vuosi.

Uudet raportit ovat nyt saatavana MyHeritagen Terveys-asiakkaille kautta maailman. Asiakkaat, jotka asuvat Yhdysvalloissa ja ovat aiemmin ostaneet MyHeritage Terveys-sopimuksen, saavat nämä uudet raportit lähitulevaisuudessa.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin