Parannettu sukupuun listanäkymä

Kommentit

Lista on tärkeä sukupuunäkymä. Se on erityisen kätevä työkalu suurissa sukupuissa. Viimeaikaisten parannusten jälkeen listanäkymä on vielä hyödyllisempi: pääset suoraan listalta Smart Matches ™-, Record Matches- ja DNA-osumiin. Voit helposti hakea ja lajitella henkilöitä ja hyödyntää monia muita ominaisuuksia. Sukututkimuksen tekeminen ja sukupuusi kasvattaminen listanäkymän avulla on nyt helpompaa kuin koskaan.

Käyttäjät ovat olleet iloisia uudesta, parannetusta versiosta. Mikä sai heidät innostumaan siitä? Katsotaanpa siihen liittyviä ominaisuuksia:

Siirtyminen listanäkymään

Mene sukupuuhusi ja valitse äärimmäisenä oikealta yläkulmasta ”Lista”

Klikkaamalla sitä, näet sukupuusi listanäkymässä

Jos sinulla on sivustolla useampi puu, voit vaihtaa helposti puusta toiseen.

Henkilöiden tarkasteleminen

Henkilön nimen klikkaaminen avaa ruudun vasempaan laitaan profiilipaneelin, josta näet henkilön tiedot ja hänen lähiperheensä.

Tiedot-paneelissa voit tarkastella, lisätä ja muokata henkilön faktoja (tapahtumia). Paneelin faktoissa on  päivämäärät ja paikkakunnat sekä valokuvia ja videoita henkilöstä.

”Tutki tätä henkilöä” -vaihtoehto avaa haun yli 10 miljardiin tietoon, jotka ovat saatavana tästä henkilöstä MyHeritage SuperSearch-hakukoneessa.

“Profiili” -painike avaa profiilisivun, jossa voit tarkastella kaikkia henkilön tietoja, mm. elämäkerta, lähteet, viittaukset ja paljon muuta.

Muokkaa-painike avaa sivun, jolla voit muokata henkilön profiilin pääkenttiä. Huomaa, että voit muokata mitä tahansa faktaa suoraan tietopaneelissa siirtämällä hiiren sen ylle ja klikkaamalla kynäkuvaketta.

Ensimmäinen “Lisää” avaa valikon, jossa voit valita kyseiselle henkilölle lisättävän uuden sukulaisen kuten vanhemman, sisaruksen, puolison ja lapsen.

Toinen ”Lisää” vie lisätoimintoihin, kuten yhteyksien lisäämiseen tai poistamiseen tai henkilön poistamiseen.

Valokuvat ja videot -osiossa on valokuvia ja videoita, jotka on liitetty tähän henkilöön. Klikkaa mitä tahansa pikkukuvaa ja näet sen suuremmassa koossa. Kameran painike ja “+” -symboli ovat uusien valokuvien lisäämistä varten. Se avaa nykyisen sivun peittokuvan, johon voit lähettää tai vetää ja pudottaa henkilöön liittyviä valokuvia ja videoita tietokoneeltasi.

Kun tietopaneeli on suljettu, voit avata sen uudelleen klikkaamalla nuolta (kuten alla) tai henkilön nimeä luettelossa.

Kun klikkaat kynän kuvaa henkilön rivillä, avautuu uusi sivu, jossa voit muokata hänen profiiliaan.

Osumat

Tarkastele kaikkia listalla olevan henkilön Smart Matches-, Record Matches- ja DNA-osumia klikkaamalla henkilön rivillä olevia kuvakkeita (vihreä, ruskea ja violetti).

Suodatus ja lajittelu

Voit suodattaa listaasi henkilön sukunimen ensimmäisen kirjaimen mukaan.

Voit myös lajitella listaasi sukulaisuussuhteen, sukunimen, etunimen, syntymäajan, syntymäpaikan, kuolin päivän ja -paikan tai viimeksi lisättyjen mukaan.

Käytä oikealla olevaa hakukenttää tietyn ihmisen löytämiseen. Tämä on hyvä ominaisuus, jos sinulla on useampia puita, etkä muista, missä puussa henkilö on.

Käytä pudotusvalikon vaihtoehtoja ja hae koko nimellä tai etu- tai sukunimellä.

Asetukset

Klikkaa asetuksia; ratas oikealla ja saat listan näyttö- ja nimi vaihtoehdoista tai tallentaaksesi listan csv-tiedostona.

Lopuksi

Toivomme sinun nauttivan parannetusta listanäkymästä ja että nämä parannukset tekevät sukututkimuksestasi paljon helpompaa. Hyödynnä sen monia ominaisuuksia ja säilytä perheen historia tuleville sukupolville.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin