Syy siihen, miksi minä tein MyHeritage terveystestin

Syy siihen, miksi minä tein MyHeritage terveystestin

Kommentit

Hei,

Aloitettuani sukututkimuksen huomasin, että hyvin monet suvustani kummaltakin (äidin ja isän) puolelta olivat kuolleet johonkin sydänsairauteen. Toiset hyvinkin nuorina. MyHeritagen lanseerattua terveystestin, päätin tehdä sen. Ajattelin, että tällä tavalla voisin nähdä, onko minulla kohonnut riski sairastua johonkin sydäntautiin. Luin testin tiedot aika tarkkaan ja MyHeritage kertoi, että he ovat tällä hetkellä ainoa kulttajatestiyritys, joka tarjoaa polygeenisiä testejä, joiden avulla saan sydäntautiriskini selville.

Katso MyHeritage DNA Terveys-testin esittelyvideo:

”Useimmat tavalliset sairaudet – ne, jotka vaikuttavat suurimpaan määrään ihmisiä maailmanlaajuisesti esim. sydäntaudit – ovat polygeenisiä. Se tarkoittaa, että niihin vaikuttavat useat sadat ja jopa tuhannet geneettiset variantit – elämäntapa- ja ympäristötekijöiden lisäksi.”

”MyHeritage tarjoaa polygeneettisissä riskiraporteissa raportin sydäntaudeista, käytetään myös nimeä sydän- ja verisuonitaudit. Sen sisällyttäminen riskiraportteihin on uniikkia MyHeritagelle. Maailman Terveysjärjestön mukaan sydänsairaudet ovat johtava kuolinsyy maailmanlaajuisesti, ja sen arvion mukaan 17,9 miljoonaa ihmistä kuolee joka vuosi johonkin sydän- ja verisuonitautiin.” Suomessakin joka viides kuolema johtuu sydän- ja verisuonitaudeista.

Raportti kertoo, että minulla on keskimääräinen riski saada sydäntauti. Tiedostan, että keskimääräinen riskini ei tarkoita sitä, että sairastuisin, mutta se ei tarkoita myöskään sitä, että en sairastuisi. Tämän MyHeritage tuo hyvin esiin.

Sain raporttin mukana myös tiedon siitä, millä tavalla voin itse vaikuttaa siihen, että en sairastu:

”Perinnöllisyydellä on voimakas vaikutus riskiin sairastua tiettyihin tauteihin, mutta riskiisi vaikuttavat myös elämäntyyli ja ympäristö. Kaikkiin geneettisiä riskejä koskeviin raportteihin sisältyy aina välilehti, jonka otsikko on ”Muut riskitekijät”. Siinä eritellään muut riskitekijät, jotka voivat vaikuttaa siihen, että sairastut johonkin perinnölliseen tautiin.”

Näitä riskitekijöitä ovat esim. sukuhistoria, ylipaino, ruokavalio, liikunta, alkoholi, tupakointi ja muut sairaudet.

Nyt, kun minulla on paljon tietoa ja ”mustaa valkoisella”, tuntuu asia paljon todemmalta. Olen ajatellut keskustella asiasta myös lääkärini kanssa ja suunnittelen kovaa vauhtia pientä elämäntaparemonttia.

Jos sinua kiinnostaa se, kuinka voit itse vaikuttaa mahdollisiin perinnöllisiin riskeihisi, niin tilaa pakkauksesi jo tänään tai päivitä aiemmin tekemäsi MyHeritage DNA-testi terveyteen.

Vain siten tiedät riskisi tason.

Terveisin

Annikka

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin