Seuraa meitä

DNA-tulosten lataaminen MyHeritageen löysi isän ja 3 sisarpuolta

Kommentit2

Washingtonin osavaltiossa asuva Rae Ellyn Robinson varttui biologisen äitinsä kanssa, mutta ei koskaan tiennyt biologista isäänsä. Hänen äitinsä ei koskaan antanut hänelle mitään konkreettista tietoa, josta voisi jatkaa. Rae etsi isänsä perhettä 31 vuotta. Kokeiltuaan monia DNA-testauspalveluita, DNA lataaminen MyHeritageen toi viimein ratkaisun.

Katso hänen koskettava tarinansa täällä:

Taustaa

Rae syntyi Uudessa Meksikossa vuonna 1966. Hänen biologinen isänsä oli sotilas, jonka äiti oli tavannut ennen hänen lähtöään Vietnamiin. Raen ollessa 3 kuukauden vanha, hänen äitinsä meni naimisiin toisen miehen kanssa. Rae sai 8-vuotiaana selville, ettei isä ollutkaan hänen biologinen isänsä.

Rae äitinsä kanssa n. 1966

Kasvaessaan isommaksi Rae kyseli biologisesta isästään, mutta äiti ei koskaan kertonut mitään muuta. Perimästään kiinnostuneena Rae teki DNA-testin.

Sain tuloksena vain muutamia kaukaisia serkkuja. Vietin päiviä tutkimalla perhehistoriaa, yrittäessäni selvittää isälinjaani, mutta en saanut selvää siitä, mitkä osumistani olisivat isäni puolelta.

MyHeritage DNA

Kuultuaan tietojen lataamismahdollisuudesta MyHeritageen, Rae päätti tehdä sen, levittää verkkonsa laajemmalle ja löytää uusia sukulaisia, joita ei ollut testattu muissa palveluissa.

Muistan, puhuneeni yhden läheisen sukulaisen kanssa ja sanoneeni, että eikö olisi villiä, jos MyHeritagessa ilmestyisi jotain sellaista kuin – nämä ovat sisar- ja velipuolesi?

Melkein heti hän saikin uusia, ennen näkemättömiä DNA-osumia. Samana iltana Rae oli kotona ja sai MyHeritagestä sähköpostiviestin, jossa sanottiin, että ”olet saanut osumia”.

Aivan ensimmäinen osuma oli tätini!

Rae lähetti viestin naiselle, jonka kanssa hän oli juuri mätsännyt. Hänellä oli nyt nimi. Rae sai myös vanhan kuvan, jossa ajatteli olevan hänen perheensä.

Raen isän perhe n. 1964

Sain viimeisimmän perheestä, vuonna 1964 otetun kuvan, kun kaikki olivat vielä elossa. Kuvassa oli 10 lasta plus äiti ja isä. Tajusin nopeasti, että tämä nainen, jonka kanssa olin mätsännyt, oli toiseksi nuorin valokuvan 10 lapsesta, joten hän oli luultavasti tätini.

Muutamaa päivää myöhemmin – mikä tuntui Raesta ikuisuudelta – täti vastasi. Rae sai tietää, että tädillä oli kuusi veljeä. Rae yritti yhdessä tätinsä kanssa selvittää, kuka veljistä oli hänen isänsä. Muutamaa päivää myöhemmin tädillä oli vastaus valmiina. Hänen pikkuveljensä Woodrow Levell Drowns (joka tunnetaan myös nimellä ”Joe” ) oli palvellut ilmavoimissa, sijoitettuna Almagordoon – kaupunkiin, jossa Rae syntyi.

Raen isä, Woodrow Levell Drowns (Joe), kun hän oli armeijassa 1970-luvulla

Hän ei ollut löytänyt ainoastaan isäänsä, vaan myös neljä uutta sisarusta – kolme sisarta ja yhden veljen!

Rae ja hänen isänsä juttelivat ensimmäistä kertaa isänpäivänä ja he pitävät yhteyttä jatkuvasti.

Siitä lähtien kaikki eteni vauhdilla. Tein meille FB-sivun, koska, kun juttelin kaikkien kanssa he kyselivät  – ”kerro meille itsestäsi, missä asut jne.” Ja minä toistin samoja asioita uudestaan, joten päätin perustaa vain perheelle tarkoitetun  ryhmän. Lisäsin sinne kahdeksan ihmistä, joiden tiedän olevan perheenjäseniä, ja he lisäsivät uusia ihmisiä. Seuraava, jonka tiedän, on, että yön aikana sinne oli ilmestynyt 42 ihmistä, jotka toivottivat minut tervetulleeksi sukuun.

Sen lisäksi, että Rae löysi neljä sisarpuolta ja velipuolen, joista hän ei tiennyt, hänellä on elossa olevia tätejä ja setiä sekä 14 veljen/sisaren tytärä ja poikaa, joilla on 8 lasta sekä yli 30 serkkua.

Perheen ensitapaaminen

Viidentenäkymmenentenätoisena syntymäpäivänään Rae lähti matkalle San Antonioon tapaamaan isäänsä ja kolmea sisarpuoltaan! Biologisen perheen tapaaminen ensimmäistä kertaa oli jännittävää ja hermostuttavaa.

Kun suuri päivä vihdoin tuli, Rae ja Joe itkivät ja halasivat. Perhe vietti viikonlopun nauttimalla illallisista, hankkimalla samanlaisia tatuointeja ja tunnistamalla yhtäläisyyksiä toisissaan. He juhlivat Raen syntymäpäivää yhtenä suurena onnellisena perheenä.

Joe ei ole uskoa Raessa olevaa sukunäköä:

”Hän näyttää aivan vanhemmalta sisareltani!

MyHeritage-käyttäjät voivat ladata DNA-raakadatansa muista testauspalveluista ilmaiseksi tai maksaa lisäominaisuuksien käytöstä. Tutustu edistyneisiin DNA-ominaisuuksiin, joita voit hyödyntää, kun saat ne käyttöösi.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • Anita Joki ( Paavola)


    23 tammikuun, 2020

    Haluaisin myös löytää isäni (en tiedä kuka hän on) sukua.Isä tuskin elossa.Itken aina kun luen näitä kohtaamisia.

  • satu


    20 helmikuun, 2020

    En ymmärrä miten ylipäätään voin löytää sukulaisiani antamalla DNA testini jos etsimistäni ei kumpikaan ole otattanut sitä itseltään. Eihän ole lainkaan tavanomaista että ihmiset olisivat testanneet itseään ihan huvikseen varsinkaan vanhemmat ihmiset jos ei ole mitään tarvetta sellaiseen enkä ottaisi minäkään tai en ehkä otakaan sillä eikö se oli ihan mahdotonta onnistua todistamaan että kaksi sukulaistani ovat sukulaisiani ??? Kai pitäisi olla testi tehtynä kaikilta, mistä niitä tietoja muuten löytyisi ??