Seuraa meitä

Etsin kunnes löysin

Kommentit1

Kirjoittaja: Kirsi Jalovaara

Taustaa

Olen etsinyt biologista isääni lähes koko aikuisen ikäni. Etsintäni, jota tein aluksi n. 10 vuotta, perustuivat aluksi äidin muistitietoihin. Laitoin jopa ilmoituksia lehtiin toivoen, että isäni huomaisi ne ja ottaisi minuun yhteyttä. Nämä etsinnät eivät valitettavasti tuottaneet tulosta ja olin erittäin pettynyt jouduttuani luovuttamaan.

Isättömänä eläneen kaipuu isään ja hänen puolensa juuriin oli valtava. Tuntui etten ole kokonainen.

Äitini sanoi aina, että olen kuin kopio isästäni. Mutta kuka hän on? Ketä muistutan? Siihen halusin epätoivoisesti vastauksen. 

Viimeinen oljenkorsi 

Vuosia ehti kulumaan, kunnes reilu vuosi sitten huomasin telkkarissa MyHeritage DNA-testin mainoksen. Ajattelin heti, että olisiko tämä se minun viimeinen oljenkorteni. Googlettelin tietoa tästä testistä ja päätin tilata sen. Kun odottelin testin saapumista, kävin ajatusleikkiä siitä että, mitäs jos isä ja hänen puolensa sukulaiset löytyisivät… Odotin testipaketin tuloa jännityksellä ja malttamattomana. Vihdoin se tuli ja tein testin.

Apua Facebook-ryhmistä 

Liityin Facebookissa moneen eri ryhmään, joissa oli ihmisiä, jotka osaisivat auttaa etsinnässä. Saatuani testin tulokset otin myös puhelimitse yhteyttä ryhmissä oleviin ihmisiin.

Sain paljon apua ja opin uutta. Sanna Milan, joka on ryhmän ”Biologisen isän etsintä geneettisen sukututkimuksen avulla”  ylläpitäjä, auttoi minua ja vei minut maaliin asti.

Sanna jaksoi aina tukea ja kannatella minua vaikka ryvin välillä pohjamudissa. Hän teki valtavan työn auttaessaan minua.

Uskomattomat fiilikset

En voi vieläkään uskoa tätä todeksi! Olen löytänyt isäni, joka ikävä kyllä oli menehtynyt vuonna 2014. Olen löytänyt tädin,sedän ja 3 veljeä sekä liudan serkkuja. Olen jutellut tätini ja setäni kanssa puhelimessa Alkuhämmennyksen jälkeen he olivat iloisia kuullessaan minusta ja kutsuivat minut heti kylään luokseen ja voitte kuvitella että ilolla menen. Äiti sai valokuvan isästäni ja tunnisti hänet siitä täysin. Sanna Milanin ansiosta tehty sukututkimus todisti kaiken todeksi. Uskomatonta tämä elämä ja uskomattomat fiilikset.

Neuvo muille biologisia vanhempiaan etsiville 

Älkää koskaan luovuttako, tilatkaa testejä ja käyttäkää rohkeasti kaikki saatavilla oleva tieto avuksi. Pyytäkää apua ja auttakaa myös toisianne omien kykyjenne mukaan. Olen löytänyt juureni ja sain rauhan – Olen kokonainen.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • Heikki Eronen


    27 syyskuun, 2020

    Hienoa hommaa! Itseni sai tietää noin 20v kun sain tietää olevani adoptoitu. Vahingoss